skip to Main Content
Nederlandse Kruidvat opent 27 juni (2018) de eerste winkel aan de Costa Brava
Stock

Nederlandse Kruidvat opent 27 juni (2018) de eerste winkel aan de Costa Brava

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

Eerste Kruidvat Spanje gevestigd aan de Costa Brava

Stock

GERONA – Alle Nederlanders, Belgen en vakantiegangers aan de Costa Brava en in Catalonië opgelet, komende woensdag 27 juni om 13.30 uur wordt de eerste Spaanse Kruidvat winkel geopend in de badplaats Palamós gelegen in de provincie Gerona aan de Costa Brava. In dit geval gaat het om een pop-up store ofwel een tijdelijke winkel om dichterbij de Nederlandse en Belgische vakantiegangers te staan.

Eindelijk zal Spanje een Kruidvat drogist hebben maar dan helaas wel in een andere stijl want medicijnen mogen ze niet verkopen (dat mag alleen bij een apotheek in Spanje) en daarnaast gaat het om een tijdelijke winkel. De Spaanse Kruidvat is gelegen aan de Passeig del Mar nummer 2 in de gemeente Palamós aan de Costa Brava.

Komende woensdag 27 juni zal om 13.30 uur het feest losbarsten met Dries en Dave Roelvink waarmee de geïnteresseerden op de foto kunnen. De eerste 50 betalende klanten zullen een goodiebag ter waarde van 18 euro krijgen en er zijn lekkere Hollandse hapjes aanwezig bij deze feestelijke opening. Het is niet bekend hoelang de Kruidvat winkel geopend zal zijn.

Kruidvat in Spanje aan de Costa Brava

Kruidvat (folder)

Winkels in Spanje?

Moeten de Nederlanders nu gaan hopen op definitieve Kruidvat winkels in Spanje? Nee, voorlopig nog niet maar wie weet wat de toekomst brengt. Het idee van de pop-up store werd geboren toen men erover nadacht hoe het zou zijn als Kruidvat de Nederlandse toeristen op hun vakantieadressen zou gaan opzoeken.

Het moet een ludieke actie worden van Kruidvat en moet door de klanten in Spanje niet gezien worden als een eerste stap naar de opening van winkels in dat land, in navolging van bijvoorbeeld de HEMA en Zeeman.

Zuid Europa

Kruidvat is echter wel naar het zuiden van Europa aan het uitbreiden nadat de drogisterijketen vier winkels opende in het noorden van Frankrijk, o.a. in Lille en Sin-le-Noble. Een uitbreiding in de rest van Frankrijk en wie weet later ook naar Spanje is niet uitgesloten.

Drogist in Spanje

Drogisterijen zoals het Kruidvat zijn in Spanje en Frankrijk niet bekend en er is een groot gat tussen de supermarkt en de apotheek, aldus een woordvoerder van Kruidvat. In Spanje heeft men wel de Clarel winkels, de oude Schlecker formule. In Frankrijk is ook gebleken dat de Fransen geen probleem hebben met de uitspraak van de naam van de winkel.

Kruidvat heeft inmiddels zo’n 1.000 winkels in Nederland en 200 vestigingen in België terwijl er nu ook 4 winkels zijn in Frankrijk en binnenkort dus 1 tijdelijke pop-up store in Spanje.

Kruidvat in Spanje aan de Costa Brava

Kruidvat (folder)

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
 1. Evert, wat is dit voor een domme reactie? Als je iets te mekkeren hebt over de politiek, mekker daar dan over in het juiste topic. Het feit dat het Kruidvat een pop-up store opent, heeft niets te maken met jouw aversie tegen socialisten. Dus even opzouten hier.

 2. Sommige medicijnen zijn hier in spanje zonder recept bij de apotheker verkrijgbaar.
  En ik ben het eens met leo…kwalitatief goede produkten voor een redelijke prijs zijn niet bij de chinees te vinden.

 3. Kruidvat, daar zitten wij niet op te wachten, genoeg Spaanse winkels
  Voor elk wat wils uiteraard
  Evert, verkeerd artikel gelezen?

 4. Toch wel een beetje jammer… ik doel niet zo echt het Kruidvat, maar in het algemeen, dat winkelketens overal te vinden zijn… het is toch ten koste aan de eigenheid van een land zelf… op het einde zal elke stad op elkaar gelijken, met identieke zelfde winkels en zelfde koopwaar.

 5. Waarom wordt er hier geen aandacht besteedt aan de regerings overname van de socialisten in Madrid? Dit was een machtsgreep. De socialisten hebben gisteren aangegeven de komende jaren geen verkiezingen te willen. Wat is dat? Ondertussen neemt de socialistische regering de taak van Italie over om illegalen uit Afrika te accepteren. Rajoy was nog zo slim om aan Brussel te verklaren dat vluchtelinegn welkom zijn maar illegale economische migranten niet. Dus werd er niemand uit Afrika overgenomen want dat zijn geen vluchtelingen. Nu staan er een half miljoen mensen uit heel Afrika te popelen bij de grens van Ceuta om de straat van Gibraltar over te steken. Ik ben blij dat ik hier een huur huis heb en kan vertrekken wanneer ik dat nodig acht. Die illegale socialistische regering in Madrid gaat op haar dooie gemakkie dit hele land kapot maken.

  1. Evert? Het gaat over het kruidvat. En er worden aan sommige punten geen aandacht besteed omdat dit onder de schrijvers uit de hand loopt, als niemand zich kan gedragen dan maar dat bewuste nieuws overslaan wat de trekker overhaalt.

   Een kruidvat kan hier niet echt bestaan maar dat stond al in het nieuwsbericht, het zou dus een heel andere winkel worden in Spanje dan wat het kruidvat werkelijk is, ik zit eigenlijk liever op een Blokker te wachten zodat je al die troep van de Chinees niet meer hoeft te kopen.

  2. Evert, wat is dit voor een domme reactie? Als je iets te mekkeren hebt over de politiek, mekker daar dan over in het juiste topic. Het feit dat het Kruidvat een pop-up store opent, heeft niets te maken met jouw aversie tegen socialisten. Dus even opzouten hier.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by