Nederlandse Kruidvat opent 27 juni (2018) de eerste winkel aan de Costa Brava

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

GERONA – Alle Nederlanders, Belgen en vakantiegangers aan de Costa Brava en in Catalonië opgelet, komende woensdag 27 juni om 13.30 uur wordt de eerste Spaanse Kruidvat winkel geopend in de badplaats Palamós gelegen in de provincie Gerona aan de Costa Brava. In dit geval gaat het om een pop-up store ofwel een tijdelijke winkel om dichterbij de Nederlandse en Belgische vakantiegangers te staan.

Eindelijk zal Spanje een Kruidvat drogist hebben maar dan helaas wel in een andere stijl want medicijnen mogen ze niet verkopen (dat mag alleen bij een apotheek in Spanje) en daarnaast gaat het om een tijdelijke winkel. De Spaanse Kruidvat is gelegen aan de Passeig del Mar nummer 2 in de gemeente Palamós aan de Costa Brava.

Komende woensdag 27 juni zal om 13.30 uur het feest losbarsten met Dries en Dave Roelvink waarmee de geïnteresseerden op de foto kunnen. De eerste 50 betalende klanten zullen een goodiebag ter waarde van 18 euro krijgen en er zijn lekkere Hollandse hapjes aanwezig bij deze feestelijke opening. Het is niet bekend hoelang de Kruidvat winkel geopend zal zijn.

Kruidvat in Spanje aan de Costa Brava
Kruidvat (folder)

Winkels in Spanje?

Moeten de Nederlanders nu gaan hopen op definitieve Kruidvat winkels in Spanje? Nee, voorlopig nog niet maar wie weet wat de toekomst brengt. Het idee van de pop-up store werd geboren toen men erover nadacht hoe het zou zijn als Kruidvat de Nederlandse toeristen op hun vakantieadressen zou gaan opzoeken.

Het moet een ludieke actie worden van Kruidvat en moet door de klanten in Spanje niet gezien worden als een eerste stap naar de opening van winkels in dat land, in navolging van bijvoorbeeld de HEMA en Zeeman.

Zuid Europa

Kruidvat is echter wel naar het zuiden van Europa aan het uitbreiden nadat de drogisterijketen vier winkels opende in het noorden van Frankrijk, o.a. in Lille en Sin-le-Noble. Een uitbreiding in de rest van Frankrijk en wie weet later ook naar Spanje is niet uitgesloten.

Drogist in Spanje

Drogisterijen zoals het Kruidvat zijn in Spanje en Frankrijk niet bekend en er is een groot gat tussen de supermarkt en de apotheek, aldus een woordvoerder van Kruidvat. In Spanje heeft men wel de Clarel winkels, de oude Schlecker formule. In Frankrijk is ook gebleken dat de Fransen geen probleem hebben met de uitspraak van de naam van de winkel.

Kruidvat heeft inmiddels zo’n 1.000 winkels in Nederland en 200 vestigingen in België terwijl er nu ook 4 winkels zijn in Frankrijk en binnenkort dus 1 tijdelijke pop-up store in Spanje.

Kruidvat in Spanje aan de Costa Brava
Kruidvat (folder)
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.