Nederlandse Kruidvat opent 27 juni (2018) de eerste winkel aan de Costa Brava

c57ea2805f76cb192f780de3c8f713fc

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

GERONA – Alle Nederlanders, Belgen en vakantiegangers aan de Costa Brava en in Catalonië opgelet, komende woensdag 27 juni om 13.30 uur wordt de eerste Spaanse Kruidvat winkel geopend in de badplaats Palamós gelegen in de provincie Gerona aan de Costa Brava. In dit geval gaat het om een pop-up store ofwel een tijdelijke winkel om dichterbij de Nederlandse en Belgische vakantiegangers te staan.

Eindelijk zal Spanje een Kruidvat drogist hebben maar dan helaas wel in een andere stijl want medicijnen mogen ze niet verkopen (dat mag alleen bij een apotheek in Spanje) en daarnaast gaat het om een tijdelijke winkel. De Spaanse Kruidvat is gelegen aan de Passeig del Mar nummer 2 in de gemeente Palamós aan de Costa Brava.

Komende woensdag 27 juni zal om 13.30 uur het feest losbarsten met Dries en Dave Roelvink waarmee de geïnteresseerden op de foto kunnen. De eerste 50 betalende klanten zullen een goodiebag ter waarde van 18 euro krijgen en er zijn lekkere Hollandse hapjes aanwezig bij deze feestelijke opening. Het is niet bekend hoelang de Kruidvat winkel geopend zal zijn.

Kruidvat in Spanje aan de Costa Brava
Kruidvat (folder)

Winkels in Spanje?

Moeten de Nederlanders nu gaan hopen op definitieve Kruidvat winkels in Spanje? Nee, voorlopig nog niet maar wie weet wat de toekomst brengt. Het idee van de pop-up store werd geboren toen men erover nadacht hoe het zou zijn als Kruidvat de Nederlandse toeristen op hun vakantieadressen zou gaan opzoeken.

Het moet een ludieke actie worden van Kruidvat en moet door de klanten in Spanje niet gezien worden als een eerste stap naar de opening van winkels in dat land, in navolging van bijvoorbeeld de HEMA en Zeeman.

Zuid Europa

Kruidvat is echter wel naar het zuiden van Europa aan het uitbreiden nadat de drogisterijketen vier winkels opende in het noorden van Frankrijk, o.a. in Lille en Sin-le-Noble. Een uitbreiding in de rest van Frankrijk en wie weet later ook naar Spanje is niet uitgesloten.

Drogist in Spanje

Drogisterijen zoals het Kruidvat zijn in Spanje en Frankrijk niet bekend en er is een groot gat tussen de supermarkt en de apotheek, aldus een woordvoerder van Kruidvat. In Spanje heeft men wel de Clarel winkels, de oude Schlecker formule. In Frankrijk is ook gebleken dat de Fransen geen probleem hebben met de uitspraak van de naam van de winkel.

Kruidvat heeft inmiddels zo’n 1.000 winkels in Nederland en 200 vestigingen in België terwijl er nu ook 4 winkels zijn in Frankrijk en binnenkort dus 1 tijdelijke pop-up store in Spanje.

Kruidvat in Spanje aan de Costa Brava
Kruidvat (folder)

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
8 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

De winkel is wegens omstandigheden gesloten. Afgelopen zaterdag voorniets gekomen en vandaag weer.

Evert, wat is dit voor een domme reactie? Als je iets te mekkeren hebt over de politiek, mekker daar dan over in het juiste topic. Het feit dat het Kruidvat een pop-up store opent, heeft niets te maken met jouw aversie tegen socialisten. Dus even opzouten hier.

Sommige medicijnen zijn hier in spanje zonder recept bij de apotheker verkrijgbaar.
En ik ben het eens met leo…kwalitatief goede produkten voor een redelijke prijs zijn niet bij de chinees te vinden.

Kruidvat, daar zitten wij niet op te wachten, genoeg Spaanse winkels
Voor elk wat wils uiteraard
Evert, verkeerd artikel gelezen?

Toch wel een beetje jammer… ik doel niet zo echt het Kruidvat, maar in het algemeen, dat winkelketens overal te vinden zijn… het is toch ten koste aan de eigenheid van een land zelf… op het einde zal elke stad op elkaar gelijken, met identieke zelfde winkels en zelfde koopwaar.

Waarom wordt er hier geen aandacht besteedt aan de regerings overname van de socialisten in Madrid? Dit was een machtsgreep. De socialisten hebben gisteren aangegeven de komende jaren geen verkiezingen te willen. Wat is dat? Ondertussen neemt de socialistische regering de taak van Italie over om illegalen uit Afrika te accepteren. Rajoy was nog zo slim om aan Brussel te verklaren dat vluchtelinegn welkom zijn maar illegale economische migranten niet. Dus werd er niemand uit Afrika overgenomen want dat zijn geen vluchtelingen. Nu staan er een half miljoen mensen uit heel Afrika te popelen bij de grens van Ceuta om… Lees verder »

Evert? Het gaat over het kruidvat. En er worden aan sommige punten geen aandacht besteed omdat dit onder de schrijvers uit de hand loopt, als niemand zich kan gedragen dan maar dat bewuste nieuws overslaan wat de trekker overhaalt.

Een kruidvat kan hier niet echt bestaan maar dat stond al in het nieuwsbericht, het zou dus een heel andere winkel worden in Spanje dan wat het kruidvat werkelijk is, ik zit eigenlijk liever op een Blokker te wachten zodat je al die troep van de Chinees niet meer hoeft te kopen.

Evert, wat is dit voor een domme reactie? Als je iets te mekkeren hebt over de politiek, mekker daar dan over in het juiste topic. Het feit dat het Kruidvat een pop-up store opent, heeft niets te maken met jouw aversie tegen socialisten. Dus even opzouten hier.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.