Nederlandse Kruidvat opent 27 juni (2018) de eerste winkel aan de Costa Brava

Oeps ... foto ontbreekt!

Nederlandse Kruidvat opent 27 juni (2018) de eerste winkel aan de Costa Brava

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – Alle Nederlanders, Belgen en vakantiegangers aan de Costa Brava en in Catalonië opgelet, komende woensdag 27 juni om 13.30 uur wordt de eerste Spaanse Kruidvat winkel geopend in de badplaats Palamós gelegen in de provincie Gerona aan de Costa Brava. In dit geval gaat het om een pop-up store ofwel een tijdelijke winkel om dichterbij de Nederlandse en Belgische vakantiegangers te staan.

Eindelijk zal Spanje een Kruidvat drogist hebben maar dan helaas wel in een andere stijl want medicijnen mogen ze niet verkopen (dat mag alleen bij een apotheek in Spanje) en daarnaast gaat het om een tijdelijke winkel. De Spaanse Kruidvat is gelegen aan de Passeig del Mar nummer 2 in de gemeente Palamós aan de Costa Brava.

Komende woensdag 27 juni zal om 13.30 uur het feest losbarsten met Dries en Dave Roelvink waarmee de geïnteresseerden op de foto kunnen. De eerste 50 betalende klanten zullen een goodiebag ter waarde van 18 euro krijgen en er zijn lekkere Hollandse hapjes aanwezig bij deze feestelijke opening. Het is niet bekend hoelang de Kruidvat winkel geopend zal zijn.

Kruidvat in Spanje aan de Costa Brava
Kruidvat (folder)

Winkels in Spanje?

Moeten de Nederlanders nu gaan hopen op definitieve Kruidvat winkels in Spanje? Nee, voorlopig nog niet maar wie weet wat de toekomst brengt. Het idee van de pop-up store werd geboren toen men erover nadacht hoe het zou zijn als Kruidvat de Nederlandse toeristen op hun vakantieadressen zou gaan opzoeken.

Het moet een ludieke actie worden van Kruidvat en moet door de klanten in Spanje niet gezien worden als een eerste stap naar de opening van winkels in dat land, in navolging van bijvoorbeeld de HEMA en Zeeman.

Zuid Europa

Kruidvat is echter wel naar het zuiden van Europa aan het uitbreiden nadat de drogisterijketen vier winkels opende in het noorden van Frankrijk, o.a. in Lille en Sin-le-Noble. Een uitbreiding in de rest van Frankrijk en wie weet later ook naar Spanje is niet uitgesloten.

Drogist in Spanje

Drogisterijen zoals het Kruidvat zijn in Spanje en Frankrijk niet bekend en er is een groot gat tussen de supermarkt en de apotheek, aldus een woordvoerder van Kruidvat. In Spanje heeft men wel de Clarel winkels, de oude Schlecker formule. In Frankrijk is ook gebleken dat de Fransen geen probleem hebben met de uitspraak van de naam van de winkel.

Kruidvat heeft inmiddels zo’n 1.000 winkels in Nederland en 200 vestigingen in België terwijl er nu ook 4 winkels zijn in Frankrijk en binnenkort dus 1 tijdelijke pop-up store in Spanje.

Kruidvat in Spanje aan de Costa Brava
Kruidvat (folder)
Ga naar de inhoud