skip to Main Content
Voorlopig geen toeristenbelasting in Andalusië
123rf

Voorlopig geen toeristenbelasting in Andalusië

SEVILLA – De regionale vicepremier van Andalusië en de regionale minister van Toerisme heeft bevestigd dat er in ieder geval voorlopig geen toeristenbelasting zal komen in Andalusië. Want volgens Juan Martín (Ciudadanos) voegt een toeristenbelasting niets toe en is het geen oplossing. In heel Spanje wordt geen toeristenbelasting gevraagd behalve in de autonome regio’s Catalonië en op de Balearen eilanden.

In Spanje wordt al jaren gediscussieerd over het wel of niet vragen van een speciale belasting aan de nationale en internationale toeristen. Tot nu toe vraagt men alleen in Catalonië en op de Balearen toeristenbelasting terwijl andere toeristische regio’s zoals Madrid, Comunidad Valenciana, Murcia en de Canarische Eilanden nog niets willen weten van een toeristenbelasting maar dat kan in de toekomst altijd veranderen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Moet er toeristenbelasting betaald worden in Spanje[/su_note]

Andalusië is de derde meest bezochte toeristische regio van Spanje maar ook daar wil men niets weten van een toeristenbelasting. Dat heeft de vicepremier van deze automatische regio nogmaals bevestigd. Een ‘tasa turistica’ zal volgens Juan Marín niets toevoegen en/of bijdragen aan het toerisme.

Sterker nog, een toeristenbelasting zal alleen maar negatief zijn voor de komst van toeristen. Dat laatste kan betwijfeld worden want de regio’s waar men wel een toeristenbelasting vraagt hebben geen toeristen verloren daardoor en daarnaast is men in het buitenland wel gewend om een vorm van toeristenbelasting te betalen.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 4 reacties
 1. Best bereid om bv € 0,50 p.nacht te betalen , mits deze opbrengsten besteed worden aan opruimen van afbraakrommel en plastic zwerfvuil. Dat waait nu veelal in zee, en bv bouwafval is enorm ontsierend en slecht voor het milieu!
  Arthur

 2. Best bereid om bv € 0,50 p.nacht te betalen , mits deze opbrengsten besteed worden aan opruimen van afbraakrommel en plastic zwerfvuil. Dat waait nu veelal in zee, en bv bouwafval is enorm ontsierend en slecht voor het milieu!
  Arthur

 3. Het is in de regio Cadiz zelfs vrij parkeren op grote parkeren terreinen bij het strand en de nabije straten .
  Moet je eens zien wat van ongeorganiseerde rommel dat het is

  1. Ook betaald parkeren is een rommel. Maar anders parkeer je toch gewoon op een bushalte of de rotonde? Heel normaal haha

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken