Voorlopig geen toeristenbelasting in Andalusië

Voorlopig geen toeristenbelasting in Andalusië
Beeld: 123rf

Voorlopig geen toeristenbelasting in Andalusië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De regionale vicepremier van Andalusië en de regionale minister van Toerisme heeft bevestigd dat er in ieder geval voorlopig geen toeristenbelasting zal komen in Andalusië. Want volgens Juan Martín (Ciudadanos) voegt een toeristenbelasting niets toe en is het geen oplossing. In heel Spanje wordt geen toeristenbelasting gevraagd behalve in de autonome regio’s Catalonië en op de Balearen eilanden.

In Spanje wordt al jaren gediscussieerd over het wel of niet vragen van een speciale belasting aan de nationale en internationale toeristen. Tot nu toe vraagt men alleen in Catalonië en op de Balearen toeristenbelasting terwijl andere toeristische regio’s zoals Madrid, Comunidad Valenciana, Murcia en de Canarische Eilanden nog niets willen weten van een toeristenbelasting maar dat kan in de toekomst altijd veranderen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Moet er toeristenbelasting betaald worden in Spanje[/su_note]

Andalusië is de derde meest bezochte toeristische regio van Spanje maar ook daar wil men niets weten van een toeristenbelasting. Dat heeft de vicepremier van deze automatische regio nogmaals bevestigd. Een ‘tasa turistica’ zal volgens Juan Marín niets toevoegen en/of bijdragen aan het toerisme.

Sterker nog, een toeristenbelasting zal alleen maar negatief zijn voor de komst van toeristen. Dat laatste kan betwijfeld worden want de regio’s waar men wel een toeristenbelasting vraagt hebben geen toeristen verloren daardoor en daarnaast is men in het buitenland wel gewend om een vorm van toeristenbelasting te betalen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.