Search
menu
Search

Voorlopig geen toeristenbelasting in Andalusië

Oeps ... foto ontbreekt!

Voorlopig geen toeristenbelasting in Andalusië

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SEVILLA – De regionale vicepremier van Andalusië en de regionale minister van Toerisme heeft bevestigd dat er in ieder geval voorlopig geen toeristenbelasting zal komen in Andalusië. Want volgens Juan Martín (Ciudadanos) voegt een toeristenbelasting niets toe en is het geen oplossing. In heel Spanje wordt geen toeristenbelasting gevraagd behalve in de autonome regio’s Catalonië en op de Balearen eilanden.

In Spanje wordt al jaren gediscussieerd over het wel of niet vragen van een speciale belasting aan de nationale en internationale toeristen. Tot nu toe vraagt men alleen in Catalonië en op de Balearen toeristenbelasting terwijl andere toeristische regio’s zoals Madrid, Comunidad Valenciana, Murcia en de Canarische Eilanden nog niets willen weten van een toeristenbelasting maar dat kan in de toekomst altijd veranderen.

[su_note note_color=”#fdf2ec”]Leestip: Moet er toeristenbelasting betaald worden in Spanje[/su_note]

Andalusië is de derde meest bezochte toeristische regio van Spanje maar ook daar wil men niets weten van een toeristenbelasting. Dat heeft de vicepremier van deze automatische regio nogmaals bevestigd. Een ‘tasa turistica’ zal volgens Juan Marín niets toevoegen en/of bijdragen aan het toerisme.

Sterker nog, een toeristenbelasting zal alleen maar negatief zijn voor de komst van toeristen. Dat laatste kan betwijfeld worden want de regio’s waar men wel een toeristenbelasting vraagt hebben geen toeristen verloren daardoor en daarnaast is men in het buitenland wel gewend om een vorm van toeristenbelasting te betalen.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?