Natuur- en bosbrand Almería onder controle

Natuur- en bosbrand Almería onder controle
Beeld: Twitter

Natuur- en bosbrand Almería onder controle

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALMERÍA – Sinds zondagmiddag is de brandweer bezig geweest om een natuur- en bosbrand in de provincie Almería onder controle te krijgen. De brand ontstond door nog onbekende oorzaak in de Sierra de Cabrera en had een invloed op de gemeenten Turre en Mojácar waar twee families geëvacueerd moesten worden.

Met meer dan 140 brandweerlieden en 12 helikopters en vliegtuigen heeft de brandweer maandagmorgen de brand in de Sierra de Cabrera onder controle weten te krijgen. De brand is nog niet geheel geblust en men zal nog dagen bezig zijn om het hele gebied brandvrij te krijgen.

De natuur- en bosbrand ontstond zondagmiddag rond 15 uur in de gemeente Mojácar, provincie Almería. De harde windvlagen zorgden ervoor dat het vuur snel om zich heen kon grijpen in het droge gebied in de Sierra Cabrera, niet ver weg van het natuurpark Parque Natural de Cabo de Gata-Níjar.

Zondagavond hadden de brandweerlieden van de Prevención y Extinción de Incendios Forestales de Andalucía (Plan Infoca) het vuur redelijk onder controle maar men bleef de hele nacht doorwerken om te voorkomen dat vanaf maandagochtend de wind het verwoestende werk kon voortzetten. Uiteindelijk kon de brandweer het vuur onder controle krijgen (estabilizado) maar is de natuur- en bosbrand nog niet voorbij.

In totaal moesten vanwege de vlammenzee vijf personen van twee families in Turre geëvacueerd worden. Het is op dit moment nog niet bekend wat de oorzaak is van deze brand maar men heeft wel gemeld dat er tot nu toe 180 hectare natuur is verwoest.

Ga naar de inhoud