Natuur- en bosbrand Almería onder controle

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Natuur- en bosbrand Almería onder controle
Beeld: Twitter

ALMERÍA – Sinds zondagmiddag is de brandweer bezig geweest om een natuur- en bosbrand in de provincie Almería onder controle te krijgen. De brand ontstond door nog onbekende oorzaak in de Sierra de Cabrera en had een invloed op de gemeenten Turre en Mojácar waar twee families geëvacueerd moesten worden.

Met meer dan 140 brandweerlieden en 12 helikopters en vliegtuigen heeft de brandweer maandagmorgen de brand in de Sierra de Cabrera onder controle weten te krijgen. De brand is nog niet geheel geblust en men zal nog dagen bezig zijn om het hele gebied brandvrij te krijgen.

De natuur- en bosbrand ontstond zondagmiddag rond 15 uur in de gemeente Mojácar, provincie Almería. De harde windvlagen zorgden ervoor dat het vuur snel om zich heen kon grijpen in het droge gebied in de Sierra Cabrera, niet ver weg van het natuurpark Parque Natural de Cabo de Gata-Níjar.

Zondagavond hadden de brandweerlieden van de Prevención y Extinción de Incendios Forestales de Andalucía (Plan Infoca) het vuur redelijk onder controle maar men bleef de hele nacht doorwerken om te voorkomen dat vanaf maandagochtend de wind het verwoestende werk kon voortzetten. Uiteindelijk kon de brandweer het vuur onder controle krijgen (estabilizado) maar is de natuur- en bosbrand nog niet voorbij.

In totaal moesten vanwege de vlammenzee vijf personen van twee families in Turre geëvacueerd worden. Het is op dit moment nog niet bekend wat de oorzaak is van deze brand maar men heeft wel gemeld dat er tot nu toe 180 hectare natuur is verwoest.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.