Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe lanceert nieuwe website

Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe lanceert nieuwe website
Beeld: Renfe / Twitter

Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe lanceert nieuwe website

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De Spaanse spoorwegmaatschappij Renfe heeft op maandag 22 juni de nieuwe website online geplaatst. Volgens veel gebruikers van deze populaire website om treinkaartjes te kopen was dat ook hoog tijd. De vernieuwde Renfe website die vanaf deze maandag te bezoeken is, is de eerste stap op weg naar een veel uitgebreidere website met meer informatie en een eenvoudigere manier om treinkaartjes te kopen.

Men is zich bij Renfe bewust dat de website die vorig jaar 168 miljoen bezoekers ontving niet meer voldeed aan de moderne standaard voor websites die sneller, moderner en duidelijker moeten zijn voor wat betreft informatie zoeken en treinkaartjes kopen. Daarbij speelt de smartphone ook een belangrijke rol en dus is de nieuwe website zo aangepast dat deze op de smartphones makkelijker te bekijken is. In principe moet er ook een nieuwe smartphone app komen maar de lanceerdatum is nog niet bekend.

De nieuwe website van Renfe wordt in fases online gezet waarbij men deze maandag met de eerste fase is begonnen en in de herfst de gehele website vernieuwd moet zijn. De website is in meerdere talen te bekijken waaronder de officiële talen in Spanje (Spaans, Catalaans, Gallego en Baskisch) maar ook in het Valenciaans, Engels en Frans.

De verkoop ‘online’ is steeds belangrijker aan het worden, ook omdat Renfe op veel stations geen personeel meer heeft en alleen nog machines heeft staan. In het geval van de lange afstandstreinen, de AVE, Alvia en de nieuwe (toekomstige) low cost hogesnelheidstrein AVLO worden de meeste boekingen online gedaan maar was dit bij de oude website een lastig proces waar vaak fouten in zaten.

De Renfe website die tot nu toe in de lucht was werd in 2008 ontwikkeld maar voldeed niet meer aan de huidige standaard voor websites. Daarom is men half 2019 begonnen met de werkzaamheden voor een nieuwe website die de dag nadat de noodtoestand in Spanje is beëindigd en men vrij door heel het land kan en mag reizen in de eerste fase geopend werd voor het publiek.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.