Stakingen cabinepersoneel Ryanair en Easyjet Spanje zijn bevestigd

Stakingen cabinepersoneel Ryanair en Easyjet Spanje bevestigd
Beeld: 123rf

Stakingen cabinepersoneel Ryanair en Easyjet Spanje zijn bevestigd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het regent stakingen bij luchtvaartmaatschappijen en er zijn talloze problemen bij vliegvelden in Europa. En ook in Spanje zijn genoeg problemen te vinden maar nog niet zo groot als bij Schiphol. In Spanje is het cabinepersoneel bij Ryanair en Easyjet van plan om te staken eind juni en begin juli. Het belooft op deze manier een lastige zomer te worden om normaal op reis te kunnen gaan.

De vakbond USO heeft aangekondigd dat de 450 cabinepersoneel in Spanje van de Britse luchtvaartmaatschappij Easyjet negen dagen het werk gaan neerleggen. De stakingen staan gepland voor 1, 2 en 3 juli, 15, 16 en 17 juli en 29, 30 en 31 juli. De staking wordt georganiseerd vanwege de lage salarissen.

Eerder werd al aangekondigd dat het cabinepersoneel van Ryanair in Spanje op zes dagen het werk zal neerleggen. Dat gebeurt op 24, 25, 26 en 30 juni en 1 en 2 juli. Bij Ryanair Spanje gaat het om 1.500 werknemers waardoor er veel vertragingen en geannuleerde vluchten zullen zijn. 

Bij Ryanair Frankrijk wordt overigens op dezelfde data als in Spanje gestaakt door het cabinepersoneel. Het cabinepersoneel van Ryanair Portugal staakt ook op 24, 25 en 26 juni, net zoals het personeel van Ryanair in Italië op 25 juni.

Ryanair heeft ook problemen in België waar de piloten op 24, 25 en 26 juni zullen staken, zo meldt de website Bélgicanoticias.com. Deze website meldt ook dat het cabinepersoneel én de piloten van Brussels Airlines op 23, 24 en 25 juni gaan staken.

Ga naar de inhoud