Stakingen cabinepersoneel Ryanair en Easyjet Spanje zijn bevestigd

Stakingen cabinepersoneel Ryanair en Easyjet Spanje bevestigd
Beeld: 123rf

Stakingen cabinepersoneel Ryanair en Easyjet Spanje zijn bevestigd

MADRID – Het regent stakingen bij luchtvaartmaatschappijen en er zijn talloze problemen bij vliegvelden in Europa. En ook in Spanje zijn genoeg problemen te vinden maar nog niet zo groot als bij Schiphol. In Spanje is het cabinepersoneel bij Ryanair en Easyjet van plan om te staken eind juni en begin juli. Het belooft op deze manier een lastige zomer te worden om normaal op reis te kunnen gaan.

De vakbond USO heeft aangekondigd dat de 450 cabinepersoneel in Spanje van de Britse luchtvaartmaatschappij Easyjet negen dagen het werk gaan neerleggen. De stakingen staan gepland voor 1, 2 en 3 juli, 15, 16 en 17 juli en 29, 30 en 31 juli. De staking wordt georganiseerd vanwege de lage salarissen.

Eerder werd al aangekondigd dat het cabinepersoneel van Ryanair in Spanje op zes dagen het werk zal neerleggen. Dat gebeurt op 24, 25, 26 en 30 juni en 1 en 2 juli. Bij Ryanair Spanje gaat het om 1.500 werknemers waardoor er veel vertragingen en geannuleerde vluchten zullen zijn. 

Bij Ryanair Frankrijk wordt overigens op dezelfde data als in Spanje gestaakt door het cabinepersoneel. Het cabinepersoneel van Ryanair Portugal staakt ook op 24, 25 en 26 juni, net zoals het personeel van Ryanair in Italië op 25 juni.

Ryanair heeft ook problemen in België waar de piloten op 24, 25 en 26 juni zullen staken, zo meldt de website Bélgicanoticias.com. Deze website meldt ook dat het cabinepersoneel én de piloten van Brussels Airlines op 23, 24 en 25 juni gaan staken.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.