Na KLM schrapt ook Transavia deze zomer 240 vluchten vanwege Schiphol-problemen

Na KLM schrapt ook Transavia deze zomer 240 vluchten vanwege Schiphol-problemen
Beeld: Pixabay

Na KLM schrapt ook Transavia deze zomer 240 vluchten vanwege Schiphol-problemen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Er lijkt maar geen einde te komen aan de Schiphol-soap want eerder moest KLM al melden in de maand juli per dag 7.000 stoelen te schrappen en daar komt nu Transavia bij. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij gaat 240 vluchten schrappen in juli en augustus wat betekent dat 13.000 passagiers niet kunnen reizen. Ongetwijfeld zitten daar ook vluchten naar Spanje bij.

Transavia schrapt vanwege de Schiphol-problemen 240 vluchten tussen 7 juli en 14 augustus. De Nederlandse luchtvaartmaatschappij is op woensdag begonnen om de getroffen passagiers op de hoogte te brengen van deze annuleringen. Transavia zelf zegt dat circa 70% van deze passagiers omgeboekt kunnen worden naar een andere vlucht op een andere dag of vanaf een ander vliegveld. Maar 30% van deze passagiers heeft pech en krijgt hun geld terug of kan hun vlucht uitstellen.

Voor de periode van 15 tot 28 augustus moeten ook nog vluchten geschrapt worden maar nu is nog onduidelijk om hoeveel vliegtuigen het gaat. Pas in juli krijgen de getroffen passagiers te horen dat hun vlucht waarschijnlijk geen doorgang kan vinden.

Schiphol maakte vorige week bekend het aantal passagiers op de luchthaven te beperken in de maanden juli en augustus. De reden is personeelstekort bij de beveiliging. In juli mogen er maximaal 67.500 reizigers per dag vertrekken terwijl dat voor augustus 72.500 reizigers zijn.

Ga naar de inhoud