Search
menu
Search

Elke Spanjaard heeft 58 liter bier gedronken in 2022

Elke Spanjaard heeft 58 liter bier gedronken in 2022
Beeld: via canva.com

Elke Spanjaard heeft 58 liter bier gedronken in 2022

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Uit het Verslag van de Biersector 2022 in Spanje blijkt niet alleen dat Spanje inmiddels is gegroeid tot de op een na grootste bierproducent van Europa (achter Duitsland), maar het land staat ook wereldwijd op de negende plaats op de ranglijst van bier producerende landen. Niet alleen de productie is in Spanje gestegen met 13% naar 42 miljoen hectoliter, ook de consumptie in Spanje steeg met 8 liter per inwoner naar gemiddeld 58 liter bier per inwoner van Spanje in 2022.

Volgens het ‘Verslag van de Biersector 2022’ in Spanje, gepresenteerd door de nationale vereniging van bierbrouwers, bedroeg de bierconsumptie in Spanje het afgelopen jaar 58 liter per hoofd van de bevolking. Dit betekent een toename van 8 liter in vergelijking met het jaar ervoor in 2021. Dit is het hoogste consumptieniveau in de laatste vier jaar, waarin het varieerde tussen 50 en 52 liter per persoon. Ongeveer de helft van de bierdrinkers in 2022 dronk minstens tweemaal per week een biertje.

Volgens Cerveceros de España betreft het een ‘gematigde consumptie’, passend bij ‘Mediterrane consumptiegewoonten’, en blijft het aanzienlijk onder het niveau van andere EU-landen. De vereniging benadrukte dat meer dan 90% van de bierconsumptie gepaard ging met eetmomenten en dat 94% van de buitenshuisconsumptie plaatsvond in sociale situaties, waarbij het de meest gedronken koude drank in de horeca was. Verder merkte de vereniging op dat bijna 13% van het bier dat door de Spanjaarden wordt gedronken, alcoholvrij is.

Ga naar de inhoud