Maak kennis met Marcy Cortega, de nieuwe virtuele Spaans/Belgische popster

Maak kennis met Marcy Cortega, de nieuwe virtuele Spaans/Belgische popster
Beeld: Macy Cortega / instagram

Maak kennis met Marcy Cortega, de nieuwe virtuele Spaans/Belgische popster

Voor Artificiële intelligentie lijkt niets te gek. Afgelopen week verscheen de 22-jarige popster Marcy Cortega uit het niets. Letterlijk uit het niets. Want Marcy is volledig gemaakt met artificiële intelligentie. Op donderdag lanceerde ze in één klap zes nummers, binnenkort is ze misschien zelf dankzij holografische projecties op het podium te zien.

Zes jaar geleden schreef bedenker Pieter Marnef (40) een fictieserie. In die serie werd hoofdpersonage Emily jaloers op haar virtuele alter ego, genaamd Marcy. De wereld was echter nog niet klaar voor Pieters serie. De uitvoering was te duur en artificiële intelligentie misschien ook wel nog te onbekend.

Het idee liet Pieter echter niet los. Zes jaar later beslist hij Marcy op een andere manier te lanceren. Hij creëerde een persoonlijkheid, genereerde via AI ook een gezicht en lichaam en een aantal popnummers. Pieters vrouw is plastisch chirurg. Zij vertelde hem dat de eerste versie van Marcy iets té perfect was om realistisch te zijn. Daarom werd Marcy’s kaaklijn een beetje bijgeschaafd en is het eindresultaat een frisse jongedame met blauw en roze gekleurd haar.

Ondanks dat Marcy momenteel enkel online bestaat, wil bedenker Pieter zo veel mogelijk connectie maken met de echte wereld. Gisteren lanceerde ze haar eerste filmpje. Daarin zie je hoe ze in het Engels een boodschap meegeeft aan haar toekomstige fans: “Hi guys, ik heb net mijn eerste album ‘Rise Up and Shine’ gereleased. Het gaat over een nieuw begin, jezelf omarmen en girl power. Volg alsjeblieft mijn pagina en blijf op de hoogte.

De stem van Marcy werd getraind door de stem van Pieters vrouw. Deze zomer staat de artieste hopelijk via holografische projecties voor het eerst ook echt op het podium. Of ze in Spanje al weten dat in België een popster met Spaanse roots is opgestaan, dat is nog maar zeer de vraag.

Ga naar de inhoud