Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (107)

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (107)
Beeld: ingezonden

Twee Leeuwtjes in Alicante: het runnen van een B&B in Pinoso (107)

In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Pinoso, Alicante een prachtig oud vervallen herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin. Een verbouwing van 3 jaar heeft het 250 jaar oude pand omgetoverd tot een succesvolle B&B in Pinoso, Alicante. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven.

Een paar blogs geleden schreven we over het in gebruik nemen van de veranda. De afgelopen weken hebben we de eerste ontbijtjes in de veranda geserveerd. Heerlijk in de schaduw en overdekt, maar wel met het gevoel van buiten eten. Dat is wat we voor ogen hadden met het bouwen van de veranda en dat lukt nu heel goed. Zo kunnen we de gasten ook wat verder uit elkaar zetten en hebben zo meer privacy. Ze kunnen op hun eigen manier en in alle rust wakker worden. In de avonden wordt ook goed gebruikgemaakt van de veranda, maar dan om te chillen

We zijn nu een jaar open en het is leuk te merken dat er meer routine in veel zaken komt. Zo was vorig jaar ontbijt serveren voor meerdere kamers best een uitdaging en moet je ons nu zien, alsof we dat al jaren doen. Het is nog steeds veel werk, maar het gaat ons wel een stuk makkelijker af. Ook de schoonmaak van de kamers en het huis gaat al een stuk soepeler en vlotter. Het enige wat nog veel werk kost -en daar is ook niet echt een makkelijkere oplossing voor- is het wassen, drogen en opvouwen van al het wasgoed. Dit neemt gewoon een hoop tijd in beslag.

Ook het doen van de boodschappen blijft een flinke klus. Afhankelijk van de hoeveelheid gasten zijn we hier behoorlijk wat uren per week aan kwijt. De meeste boodschappen doen we in een stad op een half uur rijden van Pinoso en dan gaat het vooral om de broodjes. De Mercadona en de Lidl hebben na uitvoerige testen de beste prijs-kwaliteitverhouding op het gebied van de broodjes en deze twee supermarkten zijn dus niet in de buurt. Ook veel van de andere producten die we nodig hebben, vinden we van betere kwaliteit bij deze twee winkels.

Nou weet ik niet hoe het in België is geregeld, maar ik hoor de Nederlanders denken: “Waarom laat je het niet gewoon bezorgen?” Daar zouden we graag gebruik van willen maken en ons veel tijd besparen, maar helaas… Op het platteland van Spanje is dat nog niet zo gewoon en wordt er dus niet bezorgd bij ons. Wie weet ooit… Lijkt ons een gat in de markt en iets is waar behoefte aan is, dus als meneer ‘Picnic’ (Picnic is een bezorgdienst van supermarktproducten in Nederland) meeleest… Een heel nieuw marktgebied om te exploiteren. // Saludos, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud