61-jarige Belg vermoordt zijn vrouw en probeert zelfmoord te plegen in Calpe

Oeps ... foto ontbreekt!

61-jarige Belg vermoordt zijn vrouw en probeert zelfmoord te plegen in Calpe

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Een 61-jarige Belgische inwoner heeft zijn 57-jarige echtgenote vermoord in hun woning in Calpe aan de Costa Blanca. De man probeerde na zijn daad zichzelf van zijn leven te beroven maar slaagde daar niet in. De moordenaar werd na de vondst van een dochter opgenomen in het ziekenhuis en is gearresteerd.

Zoals de regionale krant schrijft heeft de man zijn vrouw neergestoken na een ruzie in een restaurant waar het echtpaar de Nationale feestdag van België vierde op zondag 21 juli. Dat heeft de burgemeester van Calpe gezegd tegen de pers waarbij ze ook wist te melden dat het Belgische echtpaar pas sinds vier maanden ingeschreven staat in het bevolkingsregister en dat ze vier jaar geleden getrouwd zijn. Er bestaat bij de politie geen eerdere melding van partnergeweld.

Het was de dochter van de vrouw die om 1.30 uur maandagnacht haar dode moeder en haar gewonde stiefvader aantrof in de woning. De 61-jarige man heeft met een groot mes zijn 57-jarige vrouw in een of meerdere keren de maagstreek gestoken wat een dodelijke wond (of wonden) bleek te zijn. Daarna heeft de man geprobeerd met hetzelfde mes zelfmoord te plegen maar daar slaagde hij niet in.

De man raakte dusdanig gewond dat hij naar het ziekenhuis Marina Salud in Denia is gebracht waar hij onder bewaking staat van de politie waarbij de Belg ook is gearresteerd voor de moord op zijn vrouw.

Dit alles gebeurde in de woning van het echtpaar in de wijk Vallesa in Calpe. De moord op de vrouw wordt in Spanje beschouwd als een nieuwe zaak van ‘violencia de género’ of ‘violencia machista’. De dood van de Belgische vrouw heeft het trieste cijfer van gedode/vermoorde vrouwen op 34 gezet dit jaar en op 1.009 om het leven gebrachte vrouwen sinds 2003.

Ga naar de inhoud