skip to Main Content
61-jarige Belg vermoordt zijn vrouw en probeert zelfmoord te plegen in Calpe
Diario Informacion

61-jarige Belg vermoordt zijn vrouw en probeert zelfmoord te plegen in Calpe

ALICANTE – Een 61-jarige Belgische inwoner heeft zijn 57-jarige echtgenote vermoord in hun woning in Calpe aan de Costa Blanca. De man probeerde na zijn daad zichzelf van zijn leven te beroven maar slaagde daar niet in. De moordenaar werd na de vondst van een dochter opgenomen in het ziekenhuis en is gearresteerd.

Zoals de regionale krant schrijft heeft de man zijn vrouw neergestoken na een ruzie in een restaurant waar het echtpaar de Nationale feestdag van België vierde op zondag 21 juli. Dat heeft de burgemeester van Calpe gezegd tegen de pers waarbij ze ook wist te melden dat het Belgische echtpaar pas sinds vier maanden ingeschreven staat in het bevolkingsregister en dat ze vier jaar geleden getrouwd zijn. Er bestaat bij de politie geen eerdere melding van partnergeweld.

Het was de dochter van de vrouw die om 1.30 uur maandagnacht haar dode moeder en haar gewonde stiefvader aantrof in de woning. De 61-jarige man heeft met een groot mes zijn 57-jarige vrouw in een of meerdere keren de maagstreek gestoken wat een dodelijke wond (of wonden) bleek te zijn. Daarna heeft de man geprobeerd met hetzelfde mes zelfmoord te plegen maar daar slaagde hij niet in.

De man raakte dusdanig gewond dat hij naar het ziekenhuis Marina Salud in Denia is gebracht waar hij onder bewaking staat van de politie waarbij de Belg ook is gearresteerd voor de moord op zijn vrouw.

Dit alles gebeurde in de woning van het echtpaar in de wijk Vallesa in Calpe. De moord op de vrouw wordt in Spanje beschouwd als een nieuwe zaak van ‘violencia de género’ of ‘violencia machista’. De dood van de Belgische vrouw heeft het trieste cijfer van gedode/vermoorde vrouwen op 34 gezet dit jaar en op 1.009 om het leven gebrachte vrouwen sinds 2003.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 28 reacties
 1. Todos ustedes son analistas en funciones con respecto a los errores que cometieron sus semejantes en las reacciones quizás sinceras a la muerte de su compatriota que ha llegado a un final dramático en su vida. Quizás sea apropiado que esta señora sea tratada con respeto por todos ustedes. Sus compatriotas que causan esta conmoción, por lo tanto, no son las personas que hacen estos comentarios sobre los compatriotas que condenan estos errores ortográficos, sino que son los que cometen estos errores ortográficos y, por lo tanto, también sus compatriotas, por lo tanto, el consejo de mi lado es para todos ustedes, sigue recordando a tus compatriotas y compatriotas que los errores de ortografía pueden determinar tu tiempo y tu vida, incluso puede ser tan decisivo que se pierda el núcleo de una historia y esto es irrespetuoso para tu compatriota fallecido. Saludos cordiales Juan Carlos

 2. De man was een vriend van me. Niemand in de omgeving v onze vrienden had ooit gedacht dat hij dit zou doen. Hij maakte nooit ruzie, nergens. Was altijd goed gezind. Het zit soms in een klein hoekje! Niettemin moet hij zijn straf ondergaan!!!!

  1. Hij controleerde en kleineerde Rietje al sinds hij bij haar is komen inwonen/profiteren +/- 3 jaar geleden in Berendrecht. Toen zat ze er emotioneel al vaak helemaal door. Het is een parasiet die denkt boven de wet te staan. Rietje was er bang van maar om een of andere reden keek ze er ook tegen op. Althans … tegen zijn opgeblazen imago. Hopelijk zit hij levenslang vast maar ik vrees dat hij rechters en advocaten en zelfs psychologen helemaal rond zijn vinger kan draaien. Zoek eens de 21 kenmerken van de narcist op en je zal zien hoe het komt dat je in zijn vriendelijke imago bent getrapt. Rietje was het slachtoffer van iemand met een narcistische persoonlijkheidsstoornis ook wel “light psychopaat” genoemd. Dit soort mensen kunnen zo goed toneel spelen, liegen en manipuleren dat hun eigen vriendenkring, kinderen en collega’s het vaak niet doorhebben hoe ze werkelijk zijn. Zij pluggen vaak in bij energieke mensen en zuigen ze emotioneel leeg. Voor de buitenwereld weten ze dat heel goed te verstoppen. Lees anders eens het boek in de greep van een light psychopaat” van specialist op dit vlak Bart Renaer (boeiend boek) en er zal je heel veel duidelijk worden over jouw vriend. Zeker als je hem lang genoeg kent. Uiteraard treft jou geen enkele schuld dat je hem niet door had. Had de omgeving het maar eerder door, zo’n verborgen huiselijk geweld. Het zou veel slachtoffers schelen.

   1. Dank u , eindelijk ook iemand die de ballen heeft om te zeggen wat voor een slecht individu het kermiscoureurtje was !!!! Was !!!! En hij gaat niet ver lopen hoor . Alleen zijn enige ex die (nee hier ga ik niet dat extra zeggen voor de rechtzaak ) heeft in België een rekening geopend voor den dikke . Jongens ik heb brieven van haar waarin ze zegt wat voor zen slecht persoon hij is , ze heeft er waarschijnlijk niet bij stil gestaan dat ik alles bij hou , maar hij ligt al veilig bij mijn advocaat want het is niet de eerste keer dat er in opdracht van een paar Lauwersen een aanslag op mijn leven gepleegd wordt. Dus als er mijn iets overkomt , alles ligt bij mijn advocaat en ze zullen het tijdens de rechtzaak geweten hebben . (. Sann , het “goudklompje” dat hij ooit wilde verkrachten tijdens de horecabeurs en waarvan mijn **** kan het woord niet uitspreken van zei dat ik niks mocht aangeven om het imago niet te schaden ) Hij heeft toen zwijggeld betaald in de vorm van een auto . De kloot , maar ja ook daar zijn bewijzen van want ik heb het verhaal aan de garagist in zijn bijzijn vertelt . Debiel

  2. Niemand had verwacht dat hij zoiets zou doen….tja ..een mens kan op korte tijd heel erg veranderen … verkeerde vrienden …verkeerde collega.s of een verkeerde liefde …. het gras aan de overkant is soms bij een ander rapper ros dan het gazon dat je had … en dan loop je natuurlijk in vallen waar je beter was uitgebleven .

  3. Die man maakte nooit ruzie , dronk niet , sloeg niet , was de heilige Sint en de heilige vriend omdat hij met zwart geld gooide . Sorry een grotere rotte appel dan Danny Lauwers bestaat er niet . Een zat zwijn , die elke relatie kapot sloeg of bent u als goede vriend als zijn vrouwen vergeten ? U nooit afgevraagd waarom alles altijd misliep? Nee , komt niet in u op waarschijnlijk . Zolang hij maar betaalde. Hoe hypocriet . Maar ja als je pathalogische leugenaars tot je vrienden noemt ben je zelf niet veel beter mijn inziens. Om te kotsen die man .

 3. Hola. Ik ben het zeker eens met de meesten die denken dat het brengen van het nieuws in Spanje belangrijker is dan het letten op taalfouten, anderzijds geef ik Peter gelijk dat er moet gelet worden op taal- en grammaticale fouten. Als we daar zo weinig aandacht aan besteden wat gaat dit worden in de toekomst !? Het is toch de bedoeling dat iedereen begrijpt wat er geschreven wordt !? Jammer dat er weer een vrouwelijk slachtoffer viel in huiselijk geweld…wat scheelt er toch met die agressieve mannen?

 4. Volledig eens met Don Juan Stop aub met steeds commentaar te hebben op eventuele taal fouten Mij kan dit niks schelen ¡¡¡¡ ik ben super content ,dat ik iedere dag Spanje Vandaag kan lezen .
  Dikke Merci voor Remco die ons alle dagen laat genieten van fantastisch nieuws ….

 5. Don Juan en co . . . simpele geesten . . . jullie zoeken altijd een reden om jullie domheid goed te praten . . . het gaat hier niet om het onderwerp van inhoud, belangrijk of niet, het gaat om het principe, het gaat over opvoeding, over een correcte levenshouding, enfin dat begrijpen jullie toch niet vrees ik !

  1. En nog iets : het zijn niet Peter, ik, en anderen die een drama maken over taalfouten, wij melden het gewoon maar, heel voorzichtig . Maar wie reageert er altijd als een gebeten hond, als een drama queen ? Inderdaad, don Juan en co ! ! Probeer daar eens over na te denken, met de nadruk op probeer .

 6. Deze redactie geeft ons het broodnodige nieuws voor wie in Spanje leeft. Dit nieuws is mij 1000 keer meer waard dan een foutje. Niemand tot hiertoe kan schrijven zonder fouten.!

 7. Aan al de gene die hier zitten te Lullen over die taal fouten ben dan zelf niet zo DOM om het te lezen.Er is iemand gedood dit is wel erger dan die paar fouten.Waren buren van een paar huizen van ons vandaan dit is triest.En Remco bedankt voor je nieuws brief.

 8. Er is wel iets voor te zeggen dat niet de spellingfouten, maar wel de correcte weergave in een verslag goed hoort te zijn. Nu staat er letterlijk dat “de moordenaar na de vondst van een dochter” werd opgenomen in het ziekenhuis. Dit slaat natuurlijk nergens op!

 9. Van mei kreigd Peter groot geleik. Als men in de oopenbaarhijt treet moet het fautloos zein, anders moet men zwelgen.

  Eufrasie van Dingelen

 10. “wees blij dat deze mensen het nieuws voor u in het nederlands brengen” schrijft iemand . Ga je dat ook zeggen in geval van de (grote) Nederlandstalige kranten ? Want het steekt toch niet nauw hé ? Doe maar, hoe meer taalfouten hoe liever !?
  En wij die van onze correcte Nederlandse taal houden, wij moeten dat maar accepteren ? Een redactie waardig let op zijn taal ! Peter heeft groot gelijk !!
  Ah ja, ik durf het bijna niet melden maar . . . “het Nederlands” is met een hoofdletter.

  1. jullie kunnen zagen dit is het laatste wat ik er over te zeggen heb geef die mens liever een kop koffie voor zijn werk
   slaap wel
   don juan

 11. @Peter

  Waar mensen zich druk om maken. Iemand is vermoord en Peter maakt zich druk om taalfouten: get a life Peter!!!!

  1. Ik ken die ongelukkige Mevr niet maar vind het ook vreselijk. Ook vooral voor de dochter die haar moeder vond en met een trauma opgescheept zit.(kon U die ook?) Veel sterkte voor de familie

 12. Wat een drama; en helaas ook een drama om dit te lezen. Ook hier weer een uiterst slecht voorbeeld van onze mooie Nederlandse taal. Zoals ‘na de vondst van een dochter’… De dochter werd toch niet gevonden? Dit artikel staat bol van grammaticale fouten en helaas zie je dit steeds vaker; de Nederlandse journalistieke verslaggeving doet zijn best niet meer om een goed stukje te schrijven, of wellicht is men steeds minder goed geschoold. Jammer.

  1. waarom moet iedereen zich altijd zo druk maken over de gramatica wees blij dat deze mensen het nieuws voor u in het nederlands brengen
   zage vent
   don juan

   1. Inderdaad ik ben het volledig eens. Waarom maken sommige mensen toch zo een drama van spellingsfouten.wees blij dat er mensen zijn die het initiatief nemen om het Spaanse nieuws in het Nederlands te schrijven. Dikke proficiat voor de redactie

   2. Todos ustedes son analistas en funciones con respecto a los errores que cometieron sus semejantes en las reacciones quizás sinceras a la muerte de su compatriota que ha llegado a un final dramático en su vida. Quizás sea apropiado que esta señora sea tratada con respeto por todos ustedes. Sus compatriotas que causan esta conmoción, por lo tanto, no son las personas que hacen estos comentarios sobre los compatriotas que condenan estos errores ortográficos, sino que son los que cometen estos errores ortográficos y, por lo tanto, también sus compatriotas, por lo tanto, el consejo de mi lado es para todos ustedes, sigue recordando a tus compatriotas y compatriotas que los errores de ortografía pueden determinar tu tiempo y tu vida, incluso puede ser tan decisivo que se pierda el núcleo de una historia y esto es irrespetuoso para tu compatriota fallecido. Saludos cordiales Juan Carlos

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken
1
Hola. Heb je een nieuwsfeit voor ons? Laat het de redactie weten via WhatsApp.
Powered by