Hoogst gemeten temperatuur zondag in Spanje: 42,4 graden

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Hoogste temperatuur zondag in Spanje: 42,4 graden
Beeld: 123rf

LET OP: Dit artikel is meer dan 12 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het was bekend dat het afgelopen weekend hoge temperaturen gemeten zouden worden vanwege de Afrikaanse Sahara luchtstroom die deze dagen over grote delen van Spanje trekt. Daardoor was het extra warm in het land waar het kwik op veel plaatsen tegen de 40 graden of daarboven steeg. De hoogst gemeten temperatuur op zondag was 42,4 graden in Jaén.

De Spaanse weerdienst Aemet registreert elke dag de hoogste en laagste temperaturen die gemeten worden bij de duizenden meetstations die de enige officiële weerdienst heeft in Spanje. Dat doet men via het internationale meetsysteem waarbij men aan bepaalde voorwaarden dient te voldoen waardoor altijd de correcte temperatuur gemeten wordt zonder invloed van andere elementen zoals muren, asfalt, etc.

Op zondag waren dit de hoogst gemeten temperaturen van heel Spanje:

  • Andújar (Jaén) – 42,4 graden
  • Montoro (Córdoba) – 41,4
  • Bailén (Jaén) – 41,4
  • El Granado (Huelva) – 41,1
  • Talavera de la Reina (Toledo) – 41,0
  • Córdoba Aeropuerto (Córdoba) – 41,0
  • Puebla de Don Rodrigo (Ciudad Real) – 40,9
  • Villanueva del Arzobispo (Jaén) – 40,9
  • Toledo (Toledo) – 40,8
  • Coria (Cáceres) – 40,7

Regio’s

In Catalonië werd op zondag de hoogste temperatuur gemeten in Lerida met 37,9 graden gevolgd door Artesa de Segre (Lerida) met 37 graden. Bij het vliegveld van Gerona werd het 32,9 graden, in Barcelona 30,5 graden en bij het vliegveld van Reus 32,1 graden. In Tortosa steeg het kwik naar 35,4 graden.

In de Valencia regio werd de hoogste temperatuur gemeten in Novelda (Alicante) met 35,8 graden gevolgd door Elche (Alicante) met 35,5 graden en de stad Alicante met 34,7 graden. In Vinarós en Peñíscola werd het 33,5 graden en bij het vliegveld van Valencia steeg het kwik naar 32,1 graden.

In de regio Murcia steeg het kwik in Totana naar 36,9 graden, in Cieza naar 36,0 graden en in Molina de Segura naar 35,9 graden. In Murcia stad werd het 34,8 graden, in Cartagena 29,7 graden en in Águilas 32,0 graden.

Ook op de Balearen werd het erg warm met 36,8 graden bij het vliegveld van Palma de Mallorca, 36,3 graden in Palma (Mallorca) en 36,2 graden in Binissalem (Mallorca). Op Menorca werd het niet warmer dan 33,9 graden terwijl het kwik steeg naar 31,3 en 31,1 graden op Formentera en Ibiza.

Zoals hierboven al te zien was werden de hoogste temperaturen op zondag gemeten in Andalusië. Gekeken naar de provincies was de hoogste temperatuur in Almería 33,9 graden in Huercal-Overa, 37,1 graden in Baza (Granada), 35,4 graden in Antequera (Málaga), 35,5 graden in Jerez de la Frontera (Cádiz), 37,1 graden bij het vliegveld van Sevilla en 37,9 graden in Valverde del Camino (Huelva).

In Extremadura steeg het kwik ook boven de 40 graden in Coria met 40,7 graden, Navalmoral de la Mata met 40,6 graden en Herrera del Duque met 40,3 graden.

In Madrid werd het bij het vliegveld 39,3 graden en steeg het kwik naar 40,2 graden in Arganda del Rey (Madrid). In Aragon werd het 38,1 graden in Quinto (Zaragoza) en Zaragoza stad terwijl het 37,9 graden werd in Hijar (Teruel).

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.