Hoogst gemeten temperatuur zondag in Spanje: 42,4 graden

Hoogste temperatuur zondag in Spanje: 42,4 graden
Beeld: 123rf

MADRID – Het was bekend dat het afgelopen weekend hoge temperaturen gemeten zouden worden vanwege de Afrikaanse Sahara luchtstroom die deze dagen over grote delen van Spanje trekt. Daardoor was het extra warm in het land waar het kwik op veel plaatsen tegen de 40 graden of daarboven steeg. De hoogst gemeten temperatuur op zondag was 42,4 graden in Jaén.

De Spaanse weerdienst Aemet registreert elke dag de hoogste en laagste temperaturen die gemeten worden bij de duizenden meetstations die de enige officiële weerdienst heeft in Spanje. Dat doet men via het internationale meetsysteem waarbij men aan bepaalde voorwaarden dient te voldoen waardoor altijd de correcte temperatuur gemeten wordt zonder invloed van andere elementen zoals muren, asfalt, etc.

Op zondag waren dit de hoogst gemeten temperaturen van heel Spanje:

  • Andújar (Jaén) – 42,4 graden
  • Montoro (Córdoba) – 41,4
  • Bailén (Jaén) – 41,4
  • El Granado (Huelva) – 41,1
  • Talavera de la Reina (Toledo) – 41,0
  • Córdoba Aeropuerto (Córdoba) – 41,0
  • Puebla de Don Rodrigo (Ciudad Real) – 40,9
  • Villanueva del Arzobispo (Jaén) – 40,9
  • Toledo (Toledo) – 40,8
  • Coria (Cáceres) – 40,7

Regio’s

In Catalonië werd op zondag de hoogste temperatuur gemeten in Lerida met 37,9 graden gevolgd door Artesa de Segre (Lerida) met 37 graden. Bij het vliegveld van Gerona werd het 32,9 graden, in Barcelona 30,5 graden en bij het vliegveld van Reus 32,1 graden. In Tortosa steeg het kwik naar 35,4 graden.

In de Valencia regio werd de hoogste temperatuur gemeten in Novelda (Alicante) met 35,8 graden gevolgd door Elche (Alicante) met 35,5 graden en de stad Alicante met 34,7 graden. In Vinarós en Peñíscola werd het 33,5 graden en bij het vliegveld van Valencia steeg het kwik naar 32,1 graden.

In de regio Murcia steeg het kwik in Totana naar 36,9 graden, in Cieza naar 36,0 graden en in Molina de Segura naar 35,9 graden. In Murcia stad werd het 34,8 graden, in Cartagena 29,7 graden en in Águilas 32,0 graden.

Ook op de Balearen werd het erg warm met 36,8 graden bij het vliegveld van Palma de Mallorca, 36,3 graden in Palma (Mallorca) en 36,2 graden in Binissalem (Mallorca). Op Menorca werd het niet warmer dan 33,9 graden terwijl het kwik steeg naar 31,3 en 31,1 graden op Formentera en Ibiza.

Zoals hierboven al te zien was werden de hoogste temperaturen op zondag gemeten in Andalusië. Gekeken naar de provincies was de hoogste temperatuur in Almería 33,9 graden in Huercal-Overa, 37,1 graden in Baza (Granada), 35,4 graden in Antequera (Málaga), 35,5 graden in Jerez de la Frontera (Cádiz), 37,1 graden bij het vliegveld van Sevilla en 37,9 graden in Valverde del Camino (Huelva).

In Extremadura steeg het kwik ook boven de 40 graden in Coria met 40,7 graden, Navalmoral de la Mata met 40,6 graden en Herrera del Duque met 40,3 graden.

In Madrid werd het bij het vliegveld 39,3 graden en steeg het kwik naar 40,2 graden in Arganda del Rey (Madrid). In Aragon werd het 38,1 graden in Quinto (Zaragoza) en Zaragoza stad terwijl het 37,9 graden werd in Hijar (Teruel).

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Beste lezers. Wij zijn genoodzaakt om opnieuw de mogelijkheid tot reageren op onze artikelen te annuleren omdat we veel last hebben van spam-reacties en extra webverkeer. Hierdoor wordt de vraag naar onze website te hoog waardoor onze webhosting ons al meerdere keren op non-actief heeft geplaatst. We moeten opnieuw zoeken naar een oplossing om ervoor te zorgen dat jij als lezer kunt blijven reageren maar ook dat de website ‘in de lucht’ blijft.

Er zijn meer dan 30.000 reacties geplaatst op SpanjeVandaag en de mogelijkheid om te reageren willen we ook graag blijven handhaven maar dan wel op een manier dat de website in de lucht kan blijven. Ter vergelijking, op een normale dag worden tussen de 30 en 50 reacties geplaatst maar komen er net zoveel of meer spam-reacties binnen die weliswaar gescreend en gedetecteerd worden maar waardoor de website trager wordt en soms niet te bereiken is. Daardoor kunnen ook goedbedoelde reacties tussen de spam-reacties komen en dat kunnen we niet altijd controleren(ook omdat we niet 24 uur achter de computer zitten en de spam automatisch elke dag verwijderd wordt).

Excuses voor het ongemak en we zoeken opnieuw (het is de derde keer dat dit gebeurd) naar een oplossing. Je kunt altijd op onze Facebook pagina en Facebook groep of op Twitter terecht om te reageren op onze artikelen. Mocht je ergens vragen over hebben dan kun je ons altijd een email sturen of contact opnemen via WhatsApp. We proberen alle vragen die over Spanje gaan te beantwoorden. De redactie.

Abonneer
Abonneren op
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.