Waar is het Spaanse voetbal 2019/2020 in Spanje te zien

Oeps ... foto ontbreekt!

Waar is het Spaanse voetbal 2019/2020 in Spanje te zien

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Over ongeveer een maand op 18 augustus begint de Spaanse voetbalcompetitie La Liga Santander aan seizoen 2019/2020. En net zoals elk jaar vragen de Spaanse en in Spanje wonende buitenlandse voetbalfans zich af waar ze het voetbal kunnen zien, welke televisieaanbieder de wedstrijden aanbiedt en wat het kost.

Vodafone

Vodafone zal net zoals vorig jaar geen voetbal aanbieden en zich meer richten op series waardoor Vodafone abonnees die ook een tv-pakket hebben daar niets aan hebben wat betreft het voetbal. Alleen in combinatie met MiTele Plus (zie onderaan) zou het mogelijk zijn om voetbal te kijken bij Vodafone. Meer informatie op de website van Vodafone.

Movistar

Movistar is de provider die alle voetbalwedstrijden van de Spaanse voetbalcompetitie La Liga, de Champions en Europa League aanbiedt. Maar voetbal kijken is niet goedkoop al moet erbij gezegd worden dat bij de pakketprijzen ook snelle ADSL/glasvezel internet, mobiel, vaste telefoon en andere kanalen met series en films zitten verwerkt.

Als je bij Movistar al het voetbal wilt zien (La Liga, Champions, Europa League) dan ben je 140 euro per maand kwijt. Daarvoor krijg je dan wel alle wedstrijden in de diverse competities, 600 mbps glasvezel internet (indien mogelijk), twee mobiele telefoonlijnen met 40 GB data, een huistelefoon en bijna alle andere kanalen die Movistar aanbiedt. Er zijn ook nog andere pakketten mogelijk. Meer informatie op de website van Movistar.

Orange

Orange heeft op dit moment de prijzen en pakketten nog niet bekend gemaakt. Er zullen echter waarschijnlijk twee opties komen: Orange TV Futbol waarbij je alleen La Liga wedstrijden kunt bekijken voor 14,95 euro per maand en Movistar Liga de Campeones met de Champions en Europa League voor 15,95 euro per maand.

Als je dus beide competities wilt zien ben je per maand 32 euro extra kwijt, een bedrag dat bovenop de standaard pakketprijzen komt voor ADSL/glasvezel, vaste telefoon en mobiele telefoon. Er wordt gesproken van een maandelijks bedrag tussen de 80 en 90 euro. Meer informatie op de website van Orange.

MiTele Plus

Dit is een nieuwe aanbieder wat betreft het Spaanse voetbal. MiTele Plus is van Mediaset wat de eigenaren zijn van de uitzendrechten van het voetbal in Spanje. Voor 35 euro per maand (eerste drie maanden 30 euro) kun je het voetbal in Spanje zien maar het is daarbij wel nodig om via een andere aanbieder (Movistar, Orange, Vodafone) een contract af te sluiten voor internet waardoor de maandelijkse prijzen al flink kunnen oplopen.

LET OP: Al werd MiTele Plus overal aangeprezen, schijnbaar is er iets fout gegaan want de website doet het niet meer.

Ga naar de inhoud