Kluivert is Messi’s favoriet als nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona

Kluivert is Messi’s favoriet als nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona
Beeld: Twitter

Kluivert is Messi’s favoriet als nieuwe hoofdtrainer van FC Barcelona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 1 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – FC Barcelona heeft dit vreemde corona-voetbalseizoen de Spaanse La Liga niet weten te winnen en heeft deze prijs uit handen gegeven aan Real Madrid. Een van de redenen daarvoor was volgens de voetbalpers in Spanje de slechte relatie die enkele belangrijke spelers van Barça hebben met de huidige hoofdtrainer Quique Setién. Nu wordt naast de voormalige Barcelona spelers Koeman en Xavi ook de naam van Patrick Kluivert genoemd als kandidaat hoofdtrainer.

Het lijkt zo te zijn (maar dat kunnen geruchten zijn) dat Lionel Messi, Luis Suárez en Gerard Piqué gevraagd hebben om Patrick Kluivert volgend voetbalseizoen de baan te geven als hoofdtrainer van het eerste voetbalelftal van FC Barcelona. Dat zou al in augustus kunnen zijn.

De 44-jarige Kluivert is sinds 2019 zomer hoofd jeugdopleiding (Director del fútbol formativo) bij de Catalaanse topclub nadat hij een mislukt avontuur achter de rug heeft als assistent-trainer van Seedorf bij het nationale elftal van Kameroen.

Veel trainer ervaring heeft Patrick Kluivert niet maar hij was assistent van Louis van Gaal tijdens de WK van 2014 en in 2016 heeft hij kort gewerkt als trainer van het nationale team van Curaçao. 

Kluivert speelde tussen 1998 en 2004 als spits bij FC Barcelona en was erg geliefd bij de Catalaanse supporters. Naast Kluivert wordt er ook geschreven over Ronald Koeman als trainer, ex-speler Xavi Hernandez en de voormalige zeer succesvolle coach Pep Guardiola die zomaar terug zou kunnen keren naar zijn stad Barcelona.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.