Verdwaalde Belgische familie gered in de Picos de Europa

Verdwaalde Belgische familie gered in de Picos de Europa
Beeld: SEPA / Twitter

Verdwaalde Belgische familie gered in de Picos de Europa

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

OVIEDO – De hulpdiensten van de autonome regio Asturië hebben een Belgische familie in de Picos de Europa moeten redden omdat deze verdwaald was. De Servicio de Emergencias (SEPA ) moest een helikopter inzetten om de ouders en twee kinderen uit hun benarde situatie te redden nadat ze tijdens het wandelen verdwaald waren.

De redding van de 55-jarige vader, de 54-jarige moeder, 19-jarige dochter en 16-jarige zoon bleek echter niet zo makkelijk vanwege een elektrische storm die over de Picos de Europa raasde.

Twee brandweerlieden en een arts wisten na een wandeling van meer dan vier uur uiteindelijk dinsdagmorgen rond 2.40 uur de verdwaalde Belgen te lokaliseren in de Las Moñetas vallei. De wandeling voor de reddingsmedewerkers startte in de Vega del Toro waar een inwoner van Sotres hen kon achterlaten. 

De helikopter die werd ingezet moest vanwege een elektrische storm ook landen in Sotres, een landing die nog niet zo makkelijk bleek te zijn volgens de krant. Daarom kon men niet met de helikopter bij de Belgische familie komen en moest de redding te voet worden gedaan.

Vanwege het slechte weer heeft de Belgische familie samen met de reddingsmedewerkers de nacht doorgebracht in de bergen nadat de toeristen warme kleding en warm drinken hadden gekregen.

Dinsdagmorgen begon de familie samen met de reddingswerkers met de afdaling naar Sotres waarna ze met de helikopter naar Fuente Dé werden gebracht waar de Belgische familie hun auto had geparkeerd.

De Belgen waren hun wandeling in Fuente Dé in Cantabrië begonnen om naar de Urriellu berghut in Cabrales te wandelen waar ze de nacht wilden doorbrengen. Maar halverwege de route raakten de Belgen verdwaald en oververmoeid vroegen ze rond 18.19 uur telefonisch om hulp vroegen.

De 112 nooddienst heeft de hele tijd na het eerste telefoontje contact gehad met de verdwaalde Belgische familie die uiteindelijk vermoeid maar gezond gered kon worden. 

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.