Inwoners van Benidorm krijgen buskaart met 10 euro saldo

Inwoners van Benidorm krijgen buskaart met 10 euro saldo
Beeld: Visit Benidorm

Inwoners van Benidorm krijgen buskaart met 10 euro saldo

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – De officieel in Benidorm ingeschreven bewoners krijgen binnenkort een buskaart voor het openbaar stadsvervoer met daarop een saldo van tien euro. De gemeente kondigde dit grootste opgezette plan deze week aan om het openbaar vervoer in de stad zelf te promoten en het gebruik ervan door de inwoners te bevorderen.

Het is een onderdeel van het gemeenteplan ‘Benidorm +Cerca’ waarmee de ‘tarjeta ciudadana de transporte público’ gefinancierd kan worden. Daarnaast heeft de gemeente Benidorm van de regionale overheid 1,1 miljoen euro ter beschikking gekregen voor verdere ontwikkeling van het plan wat 613.240 euro zal gaan kosten.

Alle ‘empadronados’ ofwel ingeschreven bewoners van Benidorm kunnen een buskaart met tien euro saldo krijgen. In eerste instantie zullen er 40.000 buskaarten geproduceerd worden die opgehaald kunnen worden bij de gemeente en geheel gratis zijn. Het 10 euro saldo kan alleen gebruikt worden bij de ‘autobús urbano’ ofwel de stadsbussen van Benidorm.

Benidorm heeft een netwerk van 31 routes die afgelegd kunnen worden met stadsbussen die alle hoeken van de bruisende badplaats bereiken. De service wordt uitgevoerd door Avanza Grupo en de bussen zijn blauw of rood van kleur. Er zijn nu al meerdere typen buskaarten te krijgen tegen verschillende tarieven.

Pendelbussen

Naast de buskaart met 10 euro saldo voor inwoners van Benidorm, heeft de burgemeester ook een systeem van pendelbussen aangekondigd. Deze zijn te gebruiken door iedereen die de auto buiten het centrum parkeert en dan naar het centrum of de stranden gaat met de pendelbussen.

Deze gratis ‘autobuses lanzadera’ verbinden de parkeerplaatsen aan de avenida Berniardá en Salt de l’Aigua met o.a. het centrum (Centro), La Cala of Rincon de Loix. Het idee is het openbaar vervoer te promoten, de parkeerplaatsen beter te gebruiken en daarnaast het autoverkeer in het centrum verminderen. Er moeten tussen de 40 en 50 haltes komen en een speciale smartphone app die werkt met QR-codes.

Ga naar de inhoud