Vermijd snelheidsboetes in Spanje dankzij Google Maps

Vermijd snelheidsboetes in Spanje dankzij Google Maps
Beeld: 123rf

Vermijd snelheidsboetes in Spanje dankzij Google Maps

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Wie deze zomer met de auto of caravan op reis gaat in Spanje zal waarschijnlijk weer heel wat kilometers doen. Zoals altijd is het risico op snelheidsovertredingen dan ook niet gering. Zeker nu Spanje ook met drones controleert, en in totaal over 1.600 mobiele en vaste snelheidscontroles beschikt. Google Maps helpt je om die snelheidsovertredingen te vermijden en je reis niet onnodig duurder te maken.

Rekening houdend met het verhoogde verkeer tijdens de zomermaanden, drijft de Spaanse politie overal de controles op. Omdat die controles dienen om af te schrikken, maakt zij geen geheim van de locaties waarop die gebeuren. Het is voor de chauffeur dan ook handig om die database te gebruiken en onnodige boetes te vermijden. Let wel: dit is uiteraard geen excuus om elders sneller dan toegelaten te rijden. Wel kan de applicatie van Google Maps (kaarten) je waarschuwen wanneer je de toegelaten snelheid overtreedt.

Een van de populairste applicaties die die gegevens bundelt is Google Maps. Het gebruik van de dienst voor het opsporen van controles is er ook perfect legaal. Het enige wat de dienst voor je doet is de informatie van de dienst verkeer bundelen en linken aan je navigatiesysteem. 

Telkens wanneer je een radar nadert, klinkt dan een waarschuwingssignaal. Enkel bij de mobiele controles is de nauwkeurigheid soms niet erg betrouwbaar. Dat hangt dan namelijk af van de melding van andere gebruikers, wat vaak voor afwijkingen in de precieze locatie zorgt. Toch geven gebruikers aan dat ze beduidend minder geflitst worden en zich zelfs veiliger voelen in de eigen auto.

Wie Google Maps op deze manier wil gebruiken, hoeft enkel zijn bestemming in te geven, en de juiste route te kiezen. De vaste controles zullen nu in het oranje zijn aangeduid, en de mobiele in het blauw. Het logo dat op controles wijst is het symbool van een camera in een klein bolletje. Wie op het icoontje van de controle klikt, krijgt meer informatie over de controle in kwestie.

Ga naar de inhoud