Vermijd snelheidsboetes in Spanje dankzij Google Maps

Vermijd snelheidsboetes in Spanje dankzij Google Maps
Beeld: 123rf

Vermijd snelheidsboetes in Spanje dankzij Google Maps

Dit artikel is 10 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Wie deze zomer met de auto of caravan op reis gaat in Spanje zal waarschijnlijk weer heel wat kilometers doen. Zoals altijd is het risico op snelheidsovertredingen dan ook niet gering. Zeker nu Spanje ook met drones controleert, en in totaal over 1.600 mobiele en vaste snelheidscontroles beschikt. Google Maps helpt je om die snelheidsovertredingen te vermijden en je reis niet onnodig duurder te maken.

Rekening houdend met het verhoogde verkeer tijdens de zomermaanden , drijft de Spaanse politie overal de controles op. Omdat die controles dienen om af te schrikken, maakt zij geen geheim van de locaties waarop die gebeuren. Het is voor de chauffeur dan ook handig om die database te gebruiken en onnodige boetes te vermijden. Let wel: dit is uiteraard geen excuus om elders sneller dan toegelaten te rijden. Wel kan de applicatie van Google Maps (kaarten) je waarschuwen wanneer je de toegelaten snelheid overtreedt.

Een van de populairste applicaties die die gegevens bundelt is Google Maps. Het gebruik van de dienst voor het opsporen van controles is er ook perfect legaal. Het enige wat de dienst voor je doet is de informatie van de dienst verkeer bundelen en linken aan je navigatiesysteem. 

Telkens wanneer je een radar nadert, klinkt dan een waarschuwingssignaal. Enkel bij de mobiele controles is de nauwkeurigheid soms niet erg betrouwbaar. Dat hangt dan namelijk af van de melding van andere gebruikers, wat vaak voor afwijkingen in de precieze locatie zorgt. Toch geven gebruikers aan dat ze beduidend minder geflitst worden en zich zelfs veiliger voelen in de eigen auto.

Wie Google Maps op deze manier wil gebruiken, hoeft enkel zijn bestemming in te geven, en de juiste route te kiezen. De vaste controles zullen nu in het oranje zijn aangeduid, en de mobiele in het blauw. Het logo dat op controles wijst is het symbool van een camera in een klein bolletje. Wie op het icoontje van de controle klikt, krijgt meer informatie over de controle in kwestie.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.