Bars gesloten Mallorca vanwege zuiptoerisme en denigreren van vrouwen

Bars gesloten Mallorca vanwege zuiptoerisme en denigreren van vrouwen
Beeld: Europa Press

Bars gesloten Mallorca vanwege zuiptoerisme en denigreren van vrouwen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

PALMA – In de populaire badplaatsen Magaluf en Playa de Palma op het eiland Mallorca geldt sinds dit jaar een strenge wet tegen het overtoerisme om daarmee onder andere het imago van het eiland te verbeteren en om excessen tegen te gaan. Deze wet is pas anderhalve maand van kracht en heeft nu al 90 overtredingen opgeleverd waarbij vier bars gesloten zijn.

In dit geval gaat om twee bars in Magaluf die door de lokale autoriteiten gesloten zijn en hoogstwaarschijnlijk ook nooit meer open mogen gaan. De reden in dit geval is niet het zogenaamde zuiptoerisme maar het denigreren van vrouwen. Schaars geklede vrouwen in ondergoed of bikini moesten op straat klanten lokken als ‘proppers’ en dat gaat de autoriteiten te ver. Het gaat om twee lokalen die ‘tabel-dance’ shows aanbieden.

Andere bars in Magaluf zijn gesloten vanwege het verstrekken van alcohol aan minderjarigen of buiten sluitingstijd. De nu gesloten bars moeten rekening houden met een permanente sluiting. Diverse bars hebben samen al maatregelen genomen zoals speciale kledingvoorschriften en controleren ook zelf op het gedrag van de klanten. 

De wet tegen het ‘turismo de excesos’ kan omschreven worden als een antizuip-toerisme-wet die in feite al sinds 2020 geldt maar die vanwege de corona-pandemie pas sinds kort wordt toegepast en geldt voornamelijk voor bars waar dronken Britten en Duitsers zich helemaal lam zuipen.

Ga naar de inhoud