Search
menu
Search

Regionale overheid Catalonië ‘sluit’ natuurgebieden vanwege bosbrandgevaar

Regionale overheid Catalonië ‘sluit’ natuurgebieden vanwege bosbrandgevaar
Beeld: @gencat / twitter

Regionale overheid Catalonië ‘sluit’ natuurgebieden vanwege bosbrandgevaar

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De regionale overheid van Catalonië heeft vanwege het extreem hoge gevaar voor natuur- en bosbranden besloten 11 natuurgebieden en bossen te sluiten en alle zomerse activiteiten te reguleren in 357 gemeenten. Met deze tijdelijke beslissing die deze vrijdag 22 juli ingaat en eindigt op maandag 25 juli, wil de Generalitat de Catalunya de mogelijkheid dat een brand ontstaat door de mens voorkomen.

Zoals bekend is Spanje kurkdroog, heeft het land te maken met hoge temperaturen tot boven de 40 graden en is de luchtvochtigheid hoog genoeg om samen met de wind natuur- en bosbranden de kans te geven zich snel te verspreiden. In Catalonië heeft men al te maken gehad met honderden kleine en tientallen grote bosbranden en meer branden wil de Generalitat voorkomen.

Daarom worden van vrijdag 22 tot en met maandag 25 juli 11 ‘sierras’ of natuurgebieden gesloten. Daarbij gaat het om deze gebieden: Montgrí, Cap de Creus, l’Albera, les Gavarres, Montsec d’Ares, Montsec de Rúbies, Baronia de Rialp, Montserrat, Sant Llorenç del Munt i Obach, Montsant en Montmell-Marmellar. In totaal gaat het om 357 gemeenten in 27 ‘comarcas’ die met deze maatregelen te maken krijgen.

Alle activiteiten in de openlucht in deze natuurgebieden zoals kamperen, hiken, mountainbiken, jagen en andere vrijetijdsactiviteiten zijn gedurende vier dagen verboden om natuur- en bosbranden te voorkomen. Het gebruik van landbouwmachines is alleen toegestaan tot 12 uur en vanaf 18 uur, met uitzondering van de fruitoogst.

Ga naar de inhoud