Search
menu
Search

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (68)

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (68)
Beeld: ingezonden

Emigratieverhaal Alicante: twee Leeuwtjes in Spanje (68)

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

INTRO: In oktober 2020 kopen Tom en Danielle van Leeuwen in Rodriguillo, Alicante een prachtig oud herenhuis met twee bodega’s en een flinke tuin van meer dan 250 jaar oud. Voordat ze er kunnen wonen, heeft het huis eerst een grondige renovatie nodig. Casa Rodriquillo wordt een B&B met in één van de bodegas een curiosawinkel, genaamd La Bodega de los Recuerdos. Volg de belevenissen van dit stel in hun Spaanse leven, in tekst en video.

De afgelopen weken zijn we tussen de gasten door heel druk geweest met het op orde brengen van de tuin. Er is heel veel opgeruimd en veel rommel afgevoerd. Wat je allemaal in je tuin na een verbouwing vindt. Pfff, dat is echt heel veel. Voor een groot deel is het dus nu opgeruimd en hetgeen wat we nog gaan gebruiken, hebben we bij elkaar achterin de tuin onder de zonnepanelen gezet. Dus een soort van uit het zicht en zo kwam de rest van de tuin vrij om mee aan de slag te gaan.

Het graafmannetje had helaas geen tijd (of zin) om bij ons aan de slag te gaan. Na de zoveelste keer afmelden heeft Tom een graafmachine gehuurd en is zelf aan de slag gegaan. We hadden namelijk nog een aardige berg puin en aarde in de tuin liggen. Het kleine puin is gebruikt om de plekken waar het grind komt wat egaler te maken en het grote puin is afgevoerd. Danielle heeft met stenen plantenborders gemaakt waar natuurlijk aarde in gaat. Dus hebben we de aarde van de berg gebruikt om de nieuwe plantenborders te vullen. Door de aarde heen zaten alleen nog veel stenen en voordat de aarde in de borders kon, moesten die er natuurlijk uit.

Gelukkig hadden we hulp van twee Spaanse klusjesmensen en ze hebben geholpen met scheiden van de aarde en de stenen, want dat had ons nooit gelukt. Tom maakte met de machine de aarde los en ze haalden dan de stenen eruit en legden ze apart om later te gebruiken. Vervolgens bracht Tom met de machine de aarde na de borders waar Danielle deze verder verdeelde en ook nog wat laatste rommel eruit haalde. Na deze enorme klus heeft Danielle, ter voorbereiding voor het grind, antiworteldoek verdeeld over de tuin en vastgezet met pinnen.

Op het moment van schrijven van deze blog zijn er drie mannen aan het werk om het grind te verdelen over het antiworteldoek. Dit onderdeel besteden we even uit. Tom is in Nederland bij de Zwarte Cross en deze klus is te veel voor Danielle alleen. Wat knapt dat op zeg! Lekker fris grind over de aarde. Van het weekend wat planten in de borders zetten. Het begint gewoon op een knappe tuin te lijken. Vanuit dit punt kunnen we zodra we tijd en budget hebben de tuin verder leuker en mooier maken. Paso a paso zoals de Spanjaarden zeggen; stap voor stap! Saludos, Tom y Danielle.

Tom, Danielle en Donja verbouwen sinds 2018 een oud herenhuis met bodega in de provincie Alicante tot een B&B met curiosawinkel en vertellen hier elke week hun avonturen maar ook op hun eigen website Casa Rodriguillo is veel informatie te vinden terwijl op het YouTube kanaal tientallen leuke en informatieve video’s te bekijken zijn of bezoek eens de Antiek & Vintage shop als je in de buurt bent.

Ga naar de inhoud