De mooiste routes om met een camper te rijden in Spanje

Oeps ... foto ontbreekt!

De mooiste routes om met een camper te rijden in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De krant La Vanguardia heeft naar aanleiding van een artikel van Indie Campers een korte lijst samen kunnen stellen met daarop de mooiste autoroutes om met een camper te rijden. In feite gaat het om een lijst met de meest gefotografeerde routes die op Instagram zijn geplaatst met de hashtag #autocaravana. Ken jij als camperrijder deze routes al?

Weliswaar wordt er gesproken over de mooiste camperroutes maar deze zijn natuurlijk ook met de normale personenwagen of motor (of fiets) te rijden. Er zijn op dit korte lijstje routes in Andalusië, Catalonië, Castilla-La Mancha, Aragon en Asturië te vinden. Laat ons via en reactie weten of je kunt bevestigen dat dit mooie routes zijn en/of als je andere tips voor mooie camperroutes hebt.

Cabo de Gata (Almería)

We beginnen het lijstje meteen goed met een route die de kust, natuur en cultuur verenigt. Het gaat om de kustweg tussen de wijk San Miguel in Cabo de Gata en La Almadraba de Monteleva. Aan de ene kant kun je de Middellandse Zee zien met maagdelijke stranden terwijl er aan de andere kant van de weg een woestijnachtig gebied ligt waarbij de Iglesia de Las Salinas een veel gefotografeerd monument is. Overigens is dit deel van de Spaanse kust ook veel te zien in speelfilms, series en reclamefilmpjes.

Pico Veleta (Granada)

Volgens het artikel in de krant gaat de route die je met de camper kunt rijden in de Sierra Nevada (niet in de wintermaanden) over de hoogst gelegen geasfalteerde weg (A-395) van het Europese continent. Het laatste deel vanaf de Hoya de la Mora is alleen te voet af te leggen. Volgens sommige websites gaat het echter ook over een van de gevaarlijkste wegen die op ongeveer 3.396 m hoogte behoorlijk steil is. Het uitzicht en de rust zijn spectaculair.

Entrelagos (Asturië)

In Asturië staat de weg naar het uitzichtpunt Mirador de la Picota, ook wel Entrelagos genoemd op de lijst van mooie camperroutes. Het gaat in feite over de weg tussen het meer lago de Enol en het meer lago de la Ercina, een weg die in de drukke zomermaanden alleen met een bus te rijden is omdat men niet naar boven mag rijden. Mooi stukje natuur waar het soms te druk kan zijn.

Añisclo (Huesca)

Deze route in de Pyreneeën in Aragon staat ook wel bekend als de ‘Ruta de los Reyes de Aragón’ en kan betiteld worden als zeer spectaculair. Deze mooie route gaat door de ‘cañón de Añisclo’ ofwel de Añisclo-kloof die via steile bergwanden en watervallen leidt naar een van de meest indrukwekkende plaatsen in het nationale park van Ordesa en Monte Perdido.

Tossa de Mar (Gerona)

Voor de camperfans die liever in de buurt van de zee blijven is de GI-682 tussen de badplaatsen Tossa de Mar en Sant Feliu de Guixols in de provincie Gerona (Costa Brava) in Catalonië de moeite waard. Gedurende 21 km is het genieten geblazen van de mooie uitzichten op de Middellandse Zee die gepaard gaan met de bebossing en prachtige baaien.

Consuegra (Castilla-La Mancha)

Dit is een klassieker, verder weg van de toeristische kustplaatsen maar absoluut de moeite waard. Deze camperroute gaat door de regio Castilla-La Mancha en langs de karakteristieke witte windmolens in Mota del Cuervo, Campo de Criptana en Consuegra die wereldbekend zijn dankzij Don Quichote.

Uiteraard zijn er nog veeeeeeel meer mooie autoroutes en camperroutes te rijden in Spanje en dit is slechts een kleine greep uit het totaal aan prachtige routes. Ken jij deze routes al en/of heb je nog tips? Heb je nog andere mooie routes die voor camperrijders interessant zijn?

Ga naar de inhoud