Netflix verhoogt prijzen in Spanje

Netflix verhoogt prijzen in Spanje
Beeld: 123rf

MADRID – De populaire Amerikaanse streaming en on-demand dienst Netflix heeft in Spanje de prijzen verhoogd. Het gaat om een prijsverhoging van het abonnementstarief tuss 9% en 14% waarbij alleen het basisabonnement ongewijzigd blijft en nog steeds 7,99 euro kost. De laatste keer dat Netflix de prijzen verhoogde was in 2017 maar de hoge kosten van de eigen producties en het steeds uitgebreider wordende kwaliteitsaanbod heeft geleid tot deze nieuwe prijsverhogingen aldus Netflix.

In feite was de prijsverhoging al ingegaan op 20 juni dit jaar maar dan voor nieuwe abonnees die de hoge maandelijkse kosten zouden gaan betalen. Bestaande leden gaan vanaf september meer betalen voor hun kijkplezier. Aangezien veel mensen niet meer zonder Netflix kunnen zal het ook voor veel abonnees geen probleem zijn om meer te betalen.

Het basis-abonnement blijft wat betreft de prijs hetzelfde en kost nog steeds 7,99 euro per maand. Bij het ‘básico’ abonnement kun je de video’s niet in HD of Ultra HD en slechts op een scherm tegelijk bekijken.

Het standaard-abonnement is wel in prijs verhoogd en zal nu in plaats van 9,99 euro 1 euro duurder gaan worden per maand en stijgen naar 10,99 euro. Het ‘estándar’ abonnement geeft recht op het kijken op twee schermen tegelijk in HD kwaliteit.

Het premium-abonnement is ook in prijs verhoogd en zal vanaf nu 2 euro duurder zijn en stijgen van 13,99 euro naar 15,99 euro per maand. Met het ‘premium’ abonnement kunnen vier mensen tegelijk in Ultra HD kwaliteit naar series en films kijken.

De prijsverhoging is vanaf 20 juni (2019) ingegaan voor alle nieuwe abonnees. De bestaande abonnees ontvangen via de Netflix app en in een e-mail een notificatie van de prijsverhoging. Netflix heeft in Spanje op dit moment zo’n 3 miljoen abonnees die alleen al dit jaar kunnen genieten van 17 nieuwe producties in het Spaans en die in Spanje geproduceerd zijn.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

6
Reageer op dit artikel

3 Comment threads
3 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Janus

Ooit in Nederland in 1986 begonnen met Filmnet. Je kon dan 8 uur per dag naar hun filmaanbod kijken, wat een mix was van (veel)oude en (weinig)nieuwe films. Na 1 jaar werd het een 24 uur per dag en vervolgens begonnen de prijsverhogingen. Hoe meer abonnees, hoe duurder het werd. Tot een slimpie ontdekte hoe oude vcr recorders eenvoudig omgebouwd konden worden tot Filmnet ontvangers!😉😁😁

Fred

Toch een slechte zet van Netflix nu Disney en AppleTV dit najaar lanceren. Daarnaast wordt TV kijken hierdoor straks onbetaalbaar als je alles wilt zien. Dan heb je dit jaar alleen al Netflix, Amazon Prime Video, HBO, Disney en AppleTV plus dat wat je eigen internet provider aanbied aan streamings diensten.

Pank

Ik betaal € 3,49 voor Amazon Prime Video. Prima aanbod.
Overgeschakeld toen Obama in het bootje van Netflix stapte.

Sierra

dat was voor mij juist de reden om me erop te abonneren!

leo

Leuk maar klopt niet helemaal je moet wel eerst een prime member worden van Amazon zelf en dat kost geld en dan pas kun je Amazon Prime Video nemen. Als je iets tegen mensen zegt doet het dan wel goed want je houd nu belangrijke informatie achterwege. En daarnaast is het aanbod van Amazon 80% minder dan die van Netflix en dat moet je ook onder de loep nemen.

Michael

Ja ik ook overgestapd naar Amazon Prime, geen Netflix meer voor mij!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.