Netflix verhoogt prijzen in Spanje

Netflix verhoogt prijzen in Spanje
Beeld: 123rf

Netflix verhoogt prijzen in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De populaire Amerikaanse streaming en on-demand dienst Netflix heeft in Spanje de prijzen verhoogd. Het gaat om een prijsverhoging van het abonnementstarief tuss 9% en 14% waarbij alleen het basisabonnement ongewijzigd blijft en nog steeds 7,99 euro kost. De laatste keer dat Netflix de prijzen verhoogde was in 2017 maar de hoge kosten van de eigen producties en het steeds uitgebreider wordende kwaliteitsaanbod heeft geleid tot deze nieuwe prijsverhogingen aldus Netflix.

In feite was de prijsverhoging al ingegaan op 20 juni dit jaar maar dan voor nieuwe abonnees die de hoge maandelijkse kosten zouden gaan betalen. Bestaande leden gaan vanaf september meer betalen voor hun kijkplezier. Aangezien veel mensen niet meer zonder Netflix kunnen zal het ook voor veel abonnees geen probleem zijn om meer te betalen.

Het basis-abonnement blijft wat betreft de prijs hetzelfde en kost nog steeds 7,99 euro per maand. Bij het ‘básico’ abonnement kun je de video’s niet in HD of Ultra HD en slechts op een scherm tegelijk bekijken.

Het standaard-abonnement is wel in prijs verhoogd en zal nu in plaats van 9,99 euro 1 euro duurder gaan worden per maand en stijgen naar 10,99 euro. Het ‘estándar’ abonnement geeft recht op het kijken op twee schermen tegelijk in HD kwaliteit.

Het premium-abonnement is ook in prijs verhoogd en zal vanaf nu 2 euro duurder zijn en stijgen van 13,99 euro naar 15,99 euro per maand. Met het ‘premium’ abonnement kunnen vier mensen tegelijk in Ultra HD kwaliteit naar series en films kijken.

De prijsverhoging is vanaf 20 juni (2019) ingegaan voor alle nieuwe abonnees. De bestaande abonnees ontvangen via de Netflix app en in een e-mail een notificatie van de prijsverhoging. Netflix heeft in Spanje op dit moment zo’n 3 miljoen abonnees die alleen al dit jaar kunnen genieten van 17 nieuwe producties in het Spaans en die in Spanje geproduceerd zijn.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.