Meer dan 300 evacués bij bosbrand Canarische Eiland La Palma

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Meer dan 300 evacués bij bosbrand Canarische Eiland La Palma
Beeld: Twitter

Laatste update: 2 maanden geleden.

SANTA CRUZ – Rond 18 uur vrijdagmiddag werd in de gemeente Garafia in het noorden van het Canarische Eiland La Palma een bosbrand ontdekt en ondanks de snelle reactie en de moeilijke bluswerkzaamheden is de brand inmiddels uitgegroeid tot een enorme natuur- en bosbrand. De hoge temperaturen en aanhoudende wind hebben ervoor gezorgd dat de brand vrijdagavond al van niveau 2 naar niveau 1 verhoogd werd.

Uit voorzorg begon men vrijdagavond al inwoners en dieren van diverse wijken te evacueren maar inmiddels is dat aantal gegroeid naar 300 bewoners van de wijken Colmenero, Catedral, Los Lomitos, Cueva de Agua, Briestas, Zona Alta, El Castillo, Las Tricias, Hoya Grande, Llano Negro en La Mata. De geëvacueerde personen zijn opgevangen in diverse herbergen terwijl veel andere mensen naar de woningen van vrienden of familie gingen.

Volgens de Spaanse kranten zijn er drie actieve brandhaarden wat mede dankzij de hoge temperaturen en aanhoudende wind ervoor heeft gezorgd dat het bluswerk erg moeilijk is. Ondertussen zijn er extra brandweereenheden en militairen van de UME met de ferry van de eilanden Tenerife en Gran Canaria naar la Palma gereisd om te helpen met de bluswerkzaamheden.

UPDATE: Inmiddels is bekend geworden dat de natuur- en bosbrand op La Palma na 24 uur nog niet onder controle is en dat er inmiddels meer dan 400 hectare natuur is verwoest op het Canarische Eiland.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen:

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.