Meer dan 300 evacués bij bosbrand Canarische Eiland La Palma

Meer dan 300 evacués bij bosbrand Canarische Eiland La Palma
Beeld: Twitter

Meer dan 300 evacués bij bosbrand Canarische Eiland La Palma

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

SANTA CRUZ – Rond 18 uur vrijdagmiddag werd in de gemeente Garafia in het noorden van het Canarische Eiland La Palma een bosbrand ontdekt en ondanks de snelle reactie en de moeilijke bluswerkzaamheden is de brand inmiddels uitgegroeid tot een enorme natuur- en bosbrand. De hoge temperaturen en aanhoudende wind hebben ervoor gezorgd dat de brand vrijdagavond al van niveau 2 naar niveau 1 verhoogd werd.

Uit voorzorg begon men vrijdagavond al inwoners en dieren van diverse wijken te evacueren maar inmiddels is dat aantal gegroeid naar 300 bewoners van de wijken Colmenero, Catedral, Los Lomitos, Cueva de Agua, Briestas, Zona Alta, El Castillo, Las Tricias, Hoya Grande, Llano Negro en La Mata. De geëvacueerde personen zijn opgevangen in diverse herbergen terwijl veel andere mensen naar de woningen van vrienden of familie gingen.

Volgens de Spaanse kranten zijn er drie actieve brandhaarden wat mede dankzij de hoge temperaturen en aanhoudende wind ervoor heeft gezorgd dat het bluswerk erg moeilijk is. Ondertussen zijn er extra brandweereenheden en militairen van de UME met de ferry van de eilanden Tenerife en Gran Canaria naar la Palma gereisd om te helpen met de bluswerkzaamheden.

UPDATE: Inmiddels is bekend geworden dat de natuur- en bosbrand op La Palma na 24 uur nog niet onder controle is en dat er inmiddels meer dan 400 hectare natuur is verwoest op het Canarische Eiland.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.