Natuur- en bosbrand in de buurt van Polopos in Granada

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Natuur- en bosbrand in de buurt van Polopos in Granada
Beeld: Twitter

GRANADA – Sinds zaterdagmiddag 13 uur is de brandweer met man en macht bezig om een natuur- en bosbrand in de buurt van het dorp Polopos in de provincie Granada onder controle te krijgen. De brand is door nog onbekende oorzaak ontstaan in een gebied dat Haza del Lino heet. Vanwege de droogte en het gevaar dat het vuur snel om zich heen grijpt heeft men veel materieel en mankracht ingezet.

Met bijna 100 brandweerlieden, zes grote bluswagens, vijf blushelikopters en vier blusvliegtuigen is de brandweer bezig met het moeilijke bluswerk van de natuur- en bosbrand in de gemeente Polopos-La Mamola. Het Andalusische Infoca is op de grond en in de lucht bezig met het bluswerk van deze brand.

De politie heeft tijdelijk de GR-5204, de A-345 en de A-4131 wegen afgesloten omdat de rookontwikkeling het zicht op de wegen moeilijk maakt en de brandweer de wegen nodig heeft voor het vervoer van materieel. 

Het getroffen gebied Haza del Lino in de Sierra de la Contraviesa bevindt zich binnen de gemeentegrens van Polopos-La Mamola maar ligt boven het bij de Nederlanders bekende dorp. Zoals bekend was Polopos de plaats waar het tweede seizoen van het Dorp, in dit geval ‘Het Spaanse Dorp: Polopos’ werd opgenomen in 2019.

Op de plaats van de natuur- en bosbrand zijn weinig woningen te vinden dus voorlopig hoefde niemand geëvacueerd te worden en raakte er ook niemand gewond. Het bosrijke gebied heeft echter wel veel historische bomen van meer dan 150 jaar oud, aldus de burgemeester van Polopos Matías González.

Bekijk HIER foto’s van de brand in Polopos.

Heb je een foutje ontdekt? Heb je een vraag? Mail ons!
Reageren op dit artikel kan via onze Facebook pagina of Facebook groep.
Gehele of gedeeltelijke reproductie van dit artikel en de daarbij geplaatste foto’s is zonder schriftelijke toestemming verboden. Het artikel staat geregistreerd bij Safe Creative Copyright Registry on the Net.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email
donker/licht
Scroll naar top
newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.