Sevilla wint voor zesde keer de Europa League met heldenrol voor de Jong

Sevilla wint voor zesde keer de Europa League met heldenrol voor de Jong
Beeld: Twitter

Sevilla wint voor zesde keer de Europa League met heldenrol voor de Jong

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

VOETBAL – Het is de voetbalclub Sevilla gelukt om met één doelpunt verschil de alweer zesde UEFA Europa League titel te winnen. Sevilla wist vrijdagavond met 3-2 van Internazionale te winnen en kroonde zich kampioen van Europa. De Andalusische club is nu heer en meester wat betreft titels met zes gewonnen competities dankzij o.a. twee doelpunten van de Nederlander Luuk De Jong.

Het was de Belg Romelu Lukaku die in de vijfde minuut via een penalty de Italiaanse club op voorsprong wist te krijgen maar dat duurde niet lang want de Nederlander Luuk de Jong scoorde de gelijkmaker in de 12e minuut. Maar daar bleef het niet bij want nog voor de rust in de 33e minuut maakte de Jong zijn tweede doelpunt en werd hij zonder het te weten de held van de avond.

Maar de voorsprong voor Sevilla duurde niet lang want nog geen twee minuten later in de 35e minuut maakte Diego Godin de gelijkmaker voor Internazionale. Het zou daarna pas tot de 74e minuut duren voordat Sevilla op een 3-2 voorsprong kwam na een tweede doelpunt van de Belg Romelu Lukaku maar dit keer in eigen doel, al wordt dat doelpunt ook (in de Spaanse pers) aangeschreven aan de Chileense Sevilla-speler Diego Carlos.

Dankzij deze wedstrijd wordt de Nederlandse Sevilla-speler Luuk de Jong omschreven als de held van de avond terwijl de Belgische Internationale-speler in de Italiaanse kranten omschreven wordt als de antiheld.

Sevilla is daarmee de enige Spaanse club die in het moeilijke en vreemde corona-voetbalseizoen 2019/2020 een succes heeft geboekt in een Europese voetbalcompetitie, weliswaar niet de Champions League maar wel de Europese League waar Sevilla het traditiegetrouw beter doet dan in de grote broer. 

Sevilla wist namelijk al zes keer de oude UEFA Cup te winnen, te weten in  de seizoenen 2005/06, 2006/07, 2013/14, 2014/15, 2015/16 en dus nu het corona-seizoen 2019/20.Sevilla heeft daarmee een voorsprong van 3 gewonnen bekers op de Italiaanse clubs Internazionale (3) en Juventus (3) en de Britse Liverpool (3) en het Spaanse Atlético Madrid (3). OP die lijst staat voor Spanje ook nmog Real Madrid (2) vermeld en Valencia (1).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.