Nu ook ‘Happy Stones’ als ‘RocaLoca’ in Spanje na Nederlands initiatief Costa Blanca

Nu ook ‘Happy Stones’ als ‘RocaLoca’ in Spanje na Nederlands initiatief Costa Blanca
Beeld: RocaLoca FacebookGroep

Nu ook ‘Happy Stones’ als ‘RocaLoca’ in Spanje na Nederlands initiatief Costa Blanca

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

ALICANTE – In Nederland en België is men natuurlijk al lang bekend met het fenomeen ‘Happy Stones’ dat tijdens de corona-pandemie erg populair en bekend is geworden met duizenden deelnemers die de kleurig beschilderde vrolijke en positieve stenen verspreiden. In Spanje is men echter nog niet zo bekend met het fenomeen ‘Happy Stones’ en dus heeft een groep Nederlanders aan de Costa Blanca het initiatief genomen om de ‘Piedras Felices’ te verspreiden als ‘RocaLoca’. Ben je in Spanje en wil je meedoen, lees dan verder!

‘Happy Stones’ of ‘Piedras Felices’ of hoe je zo ook maar wilt noemen. We hebben het over de beschilderde stenen die een positieve uitstraling geven en in de natuur, parken etc. te vinden zijn. Willekeurig neergelegd om een glimlach op een corona-vermoeid gezicht te tonen, om iemand even blij te maken en om te verspreiden door de stenen op te pakken en ergens anders weer neer te leggen. Uiteraard kan iedereen ook meedoen door zelf stenen te verven (met ecologisch verantwoorde verf natuurlijk) en te verspreiden waarbij dat vaak ook via de social media bekend wordt gemaakt.

In Nederland en België is het fenomeen ‘Happy Stones’ al heel bekend en wordt er door duizenden mensen aan meegedaan. In Spanje kent met de ‘Piedras Felices’ echter nog niet overal en daar moet volgens een groep fanatieke wandelaars uit Moraira en omgeving aan de Costa Blanca verandering in komen. 

Deze groep wandelaars is begonnen met ‘RocaLoca’. Een initiatief om vrolijk beschilderde stenen te verspreiden en op internet te delen. Ondertussen is de vraag naar ‘RocaLoca’ stenen zo groot dat de groep ook een schildersclub is gestart om gezellig samen stenen te beschilderden.

Net zoals bij de ‘Happy Stones’ is het de bedoeling dat als een ‘RocaLoca’ steen gevonden wordt, je dan een foto plaatst in deze Facebookgroep en de steen vervolgens verder laat reizen. Dat kan in de omgeving zijn waar je de steen gevonden hebt maar dat kan ook in eigen land zijn zoals in Nederland of België. Er zijn al ‘RocaLoca’ stenen gevonden in Frankrijk en Groot Brittannië. Je kunt ook zelf stenen beschilderen en de naam ‘RocaLoca’ plaatsen om jouw eigen steen te linken aan de ‘RocaLoca’ Facebookgroep.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.