Twee fietsers overleden na aanrijding met auto bij Barcelona (UPDATE)

Twee fietsers overleden na aanrijding met auto bij Barcelona
Beeld: Canva

Twee fietsers overleden na aanrijding met auto bij Barcelona (UPDATE)

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – Om redenen die op dit moment nog onderzocht worden heeft een automobilist een groep van negen fietsers aangereden. Hiervan zijn slechts vijf niet gewond geraakt. Dit informeerde de Catalaanse verkeersdienst op zondagochtend. 

UPDATE: De Catalaanse politie heeft de vermoedelijke automobilist die het dodelijke ongeluk heeft veroorzaakt gearresteerd. De man reed zondagmorgen een groep van negen fietsers aan waarbij twee van hen overleden en de rest gewond raakte. De automobilist reed daarna door en liet zijn auto achter die later werd teruggevonden.

Na het ontvangen van de melding om 10.47 uur werden er direct vijf politieauto’s, vijf brandweerwagens, vijf ambulances en een traumahelikopter naar de plek des onheils gestuurd. Met de overledenen van dit ongeval erbij geteld zijn er dit jaar al 111 personen overleden in een verkeersongeluk op het wegennet van Catalonië. 

Twee fietsers zijn overleden en twee anderen zijn gewond na de aanrijding met de auto. De gevluchte automobilist reed aan de verkeerde kant van de weg, tegen de rijrichting in. De aanrijding vond plaats op zondagmorgen aan het begin (kilometer 0.5) van de weg C-243c ter hoogte van treinstation Martorell-Vila bij Castellbisbal (Barcelona). De weg werd tot ongeveer één uur ’s middags afgesloten voor het verkeer. Eén fietser overleed ter plekke en een tweede vocht kort voor zijn leven in ziekenhuis ‘Vall d’Hebron’, maar overleed daar ook. De twee gewonden zijn overgeplaatst naar ziekenhuis ‘Hospital de Bellvitge’. Eén van hen bevindt zich in kritieke toestand. 

Na enkele uren werd het verlaten voertuig gevonden door de politie van Martorell, een nabijgelegen stad. De vondst van de auto was mede dankzij een getuige van het ongeval die het nummerbord had onthouden. De auto wordt op dit moment onderzocht door de politie die nog altijd op zoek is naar de veroorzaker van het ongeluk. Het voertuig is geregistreerd in de plaats Abrera en was in proces van verkoop. Het lijkt erop dat de eigenaar van het voertuig niet de schuldige is van het ongeluk. Dit compliceert het onderzoek van de politie.

De regionale premier van Catalonië heeft zijn condoleances via twitter gedeeld. Hierbij voegde hij toe: Ik heb alle vertrouwen dat de politie de feiten zal onderzoeken en de verantwoordelijke zal vinden. De groep fietsers kwam uit Rubí (Barcelona) en behoorden tot de fietsclub van Rubí. De gemeente van het dorp heeft drie dagen van rouw afgekondigd.

Ga naar de inhoud