Werkzaamheden kerststal in dorp in Granada nu al begonnen

Werkzaamheden kerststal in dorp in Granada nu al begonnen
Beeld: Ayuntamiento de Huétor Tájar / web

Werkzaamheden kerststal in dorp in Granada nu al begonnen

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Terwijl de burgemeester van Vigo in Galicië al het startsein heeft gegeven om de traditionele kerstverlichting op te hangen in de stad, is men in de zomermaand augustus in een dorp in de provincie Granada ook begonnen met de voorbereidingen van de traditionele kerststal. Het gaat om de bekende ‘belén’ van Huétor Tájar dat bestaat uit meer dan 500 onderdelen en in het pre-Covid jaar 2019 meer dan 25 duizend bezoekers ontving.

De voorbereidingen en werkzaamheden voor de installatie van de monumentale kerststal of ‘bélen monumental’ in het dorp Huétor Tájar zijn midden in de zomermaand augustus reeds begonnen. Het gaat om een mega-grote kerststal van 100 vierkante meter dat bestaat uit meer dan 500 onderdelen zoals personen, gebouwen etc. waarvan er 150 zullen bewegen.

In 2022 worden onder andere de kathedraal van Santiago de Compostela, het Parque Güell in Barcelona en de bekende Jameos del Agua op Lanzarote nagebouwd. Uiteraard ontbreken Jezus, Maria, Jozef, de os en de ezel, herders met schapen etc. niet in deze monumentale kerststal die door duizenden personen bezocht wordt en die meestal op alle televisiezenders te zien is in Spanje.

Ga naar de inhoud