Batman viert 80e verjaardag ook in Barcelona

Batman viert 80e verjaardag ook in Barcelona
Beeld: Publico

Batman viert 80e verjaardag ook in Barcelona

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

BARCELONA – De Catalaanse stad heeft er een nieuwe superheld bij. Batman is 80 jaar geworden en dat werd wereldwijd gevierd met BatmanDay op zaterdag 21 september. Speciaal voor die verjaardag werd de koepel van het Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) verlicht met het Batman logo alsof men de superheld roept zoals in de films, serie en stripalbums.

Samen met 14 andere gebouwen op de wereld deed Barcelona mee met de BatmanDay om de 80e verjaardag van de eerste superheld te vieren. In New York was er een speciaal feest bij het Empire State Building want New York is het equivalent voor Gotham City. Andere steden die meededen waren Tokyo, Johannesburg, Berlijn, Rome, Parijs, Londen, Sao Paulo, Montreal, Mexico Stad en Los Angeles.

In Barcelona was de koepel van het museum Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) op de Montjuïc berg boven de magische fonteinen de plaats om Batman (el caballero oscuro) te eren. Er waren dan ook tientallen Batman Fans aanwezig op het moment van de verlichting die zelfs verkleed als hun superheld deelnamen aan het speciale verjaardagsfeestje.

Batman in Barcelona stripalbum cover

Batman in Barcelona comic

Voor Barcelona is het ook een 10-jarig feestje want tien jaar geleden in 2009 werd het stripalbum ‘Batman in Barcelona uitgebracht’. In die comic bracht The Dark Knight een bezoek aan Barcelona om een serie van mysterieuze moorden op te lossen. Een van de meest opvallende elementen van deze comic was de cover waarop de torens van de Sagrada Familia te zien zijn samen met Batman.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.