skip to Main Content
Batman viert 80e verjaardag ook in Barcelona
Publico

Batman viert 80e verjaardag ook in Barcelona

BARCELONA – De Catalaanse stad heeft er een nieuwe superheld bij. Batman is 80 jaar geworden en dat werd wereldwijd gevierd met BatmanDay op zaterdag 21 september. Speciaal voor die verjaardag werd de koepel van het Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) verlicht met het Batman logo alsof men de superheld roept zoals in de films, serie en stripalbums.

Samen met 14 andere gebouwen op de wereld deed Barcelona mee met de BatmanDay om de 80e verjaardag van de eerste superheld te vieren. In New York was er een speciaal feest bij het Empire State Building want New York is het equivalent voor Gotham City. Andere steden die meededen waren Tokyo, Johannesburg, Berlijn, Rome, Parijs, Londen, Sao Paulo, Montreal, Mexico Stad en Los Angeles.

In Barcelona was de koepel van het museum Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) op de Montjuïc berg boven de magische fonteinen de plaats om Batman (el caballero oscuro) te eren. Er waren dan ook tientallen Batman Fans aanwezig op het moment van de verlichting die zelfs verkleed als hun superheld deelnamen aan het speciale verjaardagsfeestje.

Batman in Barcelona stripalbum cover

Batman in Barcelona comic

Voor Barcelona is het ook een 10-jarig feestje want tien jaar geleden in 2009 werd het stripalbum ‘Batman in Barcelona uitgebracht’. In die comic bracht The Dark Knight een bezoek aan Barcelona om een serie van mysterieuze moorden op te lossen. Een van de meest opvallende elementen van deze comic was de cover waarop de torens van de Sagrada Familia te zien zijn samen met Batman.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 2 reacties

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken