Batman viert 80e verjaardag ook in Barcelona

Batman viert 80e verjaardag ook in Barcelona
Beeld: Publico

BARCELONA – De Catalaanse stad heeft er een nieuwe superheld bij. Batman is 80 jaar geworden en dat werd wereldwijd gevierd met BatmanDay op zaterdag 21 september. Speciaal voor die verjaardag werd de koepel van het Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) verlicht met het Batman logo alsof men de superheld roept zoals in de films, serie en stripalbums.

Samen met 14 andere gebouwen op de wereld deed Barcelona mee met de BatmanDay om de 80e verjaardag van de eerste superheld te vieren. In New York was er een speciaal feest bij het Empire State Building want New York is het equivalent voor Gotham City. Andere steden die meededen waren Tokyo, Johannesburg, Berlijn, Rome, Parijs, Londen, Sao Paulo, Montreal, Mexico Stad en Los Angeles.

In Barcelona was de koepel van het museum Nacional d’Art de Catalunya (MNAC) op de Montjuïc berg boven de magische fonteinen de plaats om Batman (el caballero oscuro) te eren. Er waren dan ook tientallen Batman Fans aanwezig op het moment van de verlichting die zelfs verkleed als hun superheld deelnamen aan het speciale verjaardagsfeestje.

Batman in Barcelona stripalbum cover

Batman in Barcelona comic

Voor Barcelona is het ook een 10-jarig feestje want tien jaar geleden in 2009 werd het stripalbum ‘Batman in Barcelona uitgebracht’. In die comic bracht The Dark Knight een bezoek aan Barcelona om een serie van mysterieuze moorden op te lossen. Een van de meest opvallende elementen van deze comic was de cover waarop de torens van de Sagrada Familia te zien zijn samen met Batman.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Eddy

Toch een beetje kinderachtig gedoe.

Juan74

Ach Eddy, wat voor last heb jij daarvan?
Laat het lekker gaan en ga lekker naar Bed Man!

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.