skip to Main Content
Een dode bij noodweer in Catalonië
DIari de Girona

Een dode bij noodweer in Catalonië

GERONA – Zaterdag ging het flink tekeer en hadden veel delen van Catalonië te maken met een noodweer met veel neerslag en onweer. De meest getroffen delen lagen aan de Costa Brava zoals bij Palamós, Roses, Sant Feliu de Guixols en Castell-Platja d’Aro. In deze laatste gemeente is een man verdronken in zijn kantoor/woonruimte.

Straten en pleinen stonden blank terwijl garages onderliepen met regenwater dat met bakken uit de hemel kwam vallen op zaterdag. Daarbij is een man overleden die in een kantoorruimte sliep. De man kon niet op tijd ontsnappen aan het stijgende water en verdronk.

Volgens de burgemeester van Platja d’Aro gaat het om een man van ongeveer 30 jaar oud maar is de identiteit en nationaliteit nog onbekend al schrijft de lokale krant dat de man uit El Salvador komt. 

Het gaat om een vriend van de eigenaar van de gehuurde kantoorruimte die volgens de man enkele dagen daar mocht slapen. Het lokaal van het bedrijf Climatització Obres i Serveis, SL is praktisch op dezelfde hoogte gelegen als de parkeerruimte van het appartementencomplex die ook blank stond.

De Catalaanse politie is met een onderzoek naar de dood van de man begonnen. Er waren duikers nodig om het lichaam van de man uit de ondergelopen kantoorruimte te halen.

Zaterdag viel er in diverse plaatsen in Catalonië veel regen waarbij de Costa Brava zwaar werd getroffen. In Calonge werd 106 liter/m2 gemeten terwijl dat 93 liter/m2 was in Platja d’Aro en 84 liter/m2 in Port de la Selva om maar wat voorbeelden te geven. Ondanks dat de straten en pleinen blank stonden op veel plaatsen werd er niet veel schade gemeld.

Foto’s: Diari de Girona

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Klopt helemaal, we waren in die tijd in Roses.
    Het ging er ongekend hard op.
    We hebben wel een eerder onweer meegemaakt, maar niet zoals deze keer.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken