Een dode bij noodweer in Catalonië

Een dode bij noodweer in Catalonië
Beeld: DIari de Girona

Een dode bij noodweer in Catalonië

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GERONA – Zaterdag ging het flink tekeer en hadden veel delen van Catalonië te maken met een noodweer met veel neerslag en onweer. De meest getroffen delen lagen aan de Costa Brava zoals bij Palamós, Roses, Sant Feliu de Guixols en Castell-Platja d’Aro. In deze laatste gemeente is een man verdronken in zijn kantoor/woonruimte.

Straten en pleinen stonden blank terwijl garages onderliepen met regenwater dat met bakken uit de hemel kwam vallen op zaterdag. Daarbij is een man overleden die in een kantoorruimte sliep. De man kon niet op tijd ontsnappen aan het stijgende water en verdronk.

Volgens de burgemeester van Platja d’Aro gaat het om een man van ongeveer 30 jaar oud maar is de identiteit en nationaliteit nog onbekend al schrijft de lokale krant dat de man uit El Salvador komt. 

Het gaat om een vriend van de eigenaar van de gehuurde kantoorruimte die volgens de man enkele dagen daar mocht slapen. Het lokaal van het bedrijf Climatització Obres i Serveis, SL is praktisch op dezelfde hoogte gelegen als de parkeerruimte van het appartementencomplex die ook blank stond.

De Catalaanse politie is met een onderzoek naar de dood van de man begonnen. Er waren duikers nodig om het lichaam van de man uit de ondergelopen kantoorruimte te halen.

Zaterdag viel er in diverse plaatsen in Catalonië veel regen waarbij de Costa Brava zwaar werd getroffen. In Calonge werd 106 liter/m2 gemeten terwijl dat 93 liter/m2 was in Platja d’Aro en 84 liter/m2 in Port de la Selva om maar wat voorbeelden te geven. Ondanks dat de straten en pleinen blank stonden op veel plaatsen werd er niet veel schade gemeld.

Foto’s: Diari de Girona

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.