Een dode bij noodweer in Catalonië

Een dode bij noodweer in Catalonië
Beeld: DIari de Girona

GERONA – Zaterdag ging het flink tekeer en hadden veel delen van Catalonië te maken met een noodweer met veel neerslag en onweer. De meest getroffen delen lagen aan de Costa Brava zoals bij Palamós, Roses, Sant Feliu de Guixols en Castell-Platja d’Aro. In deze laatste gemeente is een man verdronken in zijn kantoor/woonruimte.

Straten en pleinen stonden blank terwijl garages onderliepen met regenwater dat met bakken uit de hemel kwam vallen op zaterdag. Daarbij is een man overleden die in een kantoorruimte sliep. De man kon niet op tijd ontsnappen aan het stijgende water en verdronk.

Volgens de burgemeester van Platja d’Aro gaat het om een man van ongeveer 30 jaar oud maar is de identiteit en nationaliteit nog onbekend al schrijft de lokale krant dat de man uit El Salvador komt. 

Het gaat om een vriend van de eigenaar van de gehuurde kantoorruimte die volgens de man enkele dagen daar mocht slapen. Het lokaal van het bedrijf Climatització Obres i Serveis, SL is praktisch op dezelfde hoogte gelegen als de parkeerruimte van het appartementencomplex die ook blank stond.

De Catalaanse politie is met een onderzoek naar de dood van de man begonnen. Er waren duikers nodig om het lichaam van de man uit de ondergelopen kantoorruimte te halen.

Zaterdag viel er in diverse plaatsen in Catalonië veel regen waarbij de Costa Brava zwaar werd getroffen. In Calonge werd 106 liter/m2 gemeten terwijl dat 93 liter/m2 was in Platja d’Aro en 84 liter/m2 in Port de la Selva om maar wat voorbeelden te geven. Ondanks dat de straten en pleinen blank stonden op veel plaatsen werd er niet veel schade gemeld.

Foto’s: Diari de Girona

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Meest recente artikelen

1
Reageer op dit artikel

1 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
1 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
Hendriks

Klopt helemaal, we waren in die tijd in Roses.
Het ging er ongekend hard op.
We hebben wel een eerder onweer meegemaakt, maar niet zoals deze keer.

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.