Fietsers redden hert van verdrinkingsdood in Granada

Fietsers redden hert van verdrinkingsdood in Granada
Beeld: Voorbeeldfoto / 123rf

GRANADA – Een groep wielrenners heeft tijdens het noodweer van vorige week in de provincie Granada een hert weten te redden. Het dier was in een door de regen gevormde waterpoel gevallen en kon daar zelf niet meer uit komen. De fietsers zagen dat, stopten en begonnen met de reddingspoging waarbij ze zelf ook lichtgewond raakten zoals op onderstaande video te zien is.

Het hert (ciervo) was in een ondergelopen ruïne van een woning gevallen en kon daar niet meer uit komen. Dat gebeurde in de gemeente Huéscar, provincie Granada. Een groep wielrenners zag dat het hert aan het verdrinken was en besloot om het dier in nood te redden.

Op onderstaande video die gedeeld werd op de sociale media netwerken is te zien hoe de fietsers met man en macht het hert uit het water proberen te trekken. Daarbij wordt er aan het gewei van het honderden kilo wegende hert getrokken waarna het dier er in slaagde grip te krijgen met de achterpoten en uit het water kon komen.

Op dat moment worden de fietsende helden door het gewicht van het dier op de grond gegooid en raakten ze lichtgewond door de bewegingen van het geschrokken dier dat in paniek wegrende. Het is onbekend hoe lang het hert in het water heeft gelegen maar het zal voor het dier een stressvolle periode zijn geweest met gelukkig ‘un final feliz’ ofwel een gelukkig einde.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

8
Reageer op dit artikel

7 Comment threads
1 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
5 Comment authors
  Abonneer  
Abonneren op
Ellis

Hola, er zijn veel meer dieren in nood sinds het slechte weer, denk aan ontheemde honden, katten en wildlife (ook vee natuurlijk maar hoop dat de boeren al hulp krijgen?)zou willen helpen, iemand betrouwbare connecties of tips?
Vind dat er hier best aandacht mag zijn voor de nasleep van de ramp laatst….spanjeookmorgen.com!

Michel

Neem contact op bij jou dichtsbijzijnde dierenasiel, deze zullen je dan wel verder helpen.

Eddy

Knap werk geleverd van die gasten.

Fred

Helaas was het hert in de stress en heeft die waarschijnlijk niet goed gezien wie zijn redders waren. Als dat wel zo zou zijn had het hert bij een volgende ontmoeting de wielrenners emotioneel begroet. Kijk maar eens op al die zenders op tv over dieren waartoe ze in staat zijn en dat ze het na 10 jaar of zelfs het dubbele nog weten. Ik vind het erg jammer dat dieren door velen nog steeds onderschat worden.

sonia.declercq@gmail.com

Hartverwarmend. Prachtig ?????

Anoniem

Bravo!!!!

h.e.ster@hotmail.com

Geweldig! Ook eens een positief bericht over een dier. Hulde aan de wielrenners!!!

Maikel

Wat goed van ze! Gelukkig tot een goed einde gekomen voor allen

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.