Fietsers redden hert van verdrinkingsdood in Granada

Oeps ... foto ontbreekt!

Fietsers redden hert van verdrinkingsdood in Granada

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Een groep wielrenners heeft tijdens het noodweer van vorige week in de provincie Granada een hert weten te redden. Het dier was in een door de regen gevormde waterpoel gevallen en kon daar zelf niet meer uit komen. De fietsers zagen dat, stopten en begonnen met de reddingspoging waarbij ze zelf ook lichtgewond raakten zoals op onderstaande video te zien is.

Het hert (ciervo) was in een ondergelopen ruïne van een woning gevallen en kon daar niet meer uit komen. Dat gebeurde in de gemeente Huéscar, provincie Granada. Een groep wielrenners zag dat het hert aan het verdrinken was en besloot om het dier in nood te redden.

Op onderstaande video die gedeeld werd op de sociale media netwerken is te zien hoe de fietsers met man en macht het hert uit het water proberen te trekken. Daarbij wordt er aan het gewei van het honderden kilo wegende hert getrokken waarna het dier er in slaagde grip te krijgen met de achterpoten en uit het water kon komen.

Op dat moment worden de fietsende helden door het gewicht van het dier op de grond gegooid en raakten ze lichtgewond door de bewegingen van het geschrokken dier dat in paniek wegrende. Het is onbekend hoe lang het hert in het water heeft gelegen maar het zal voor het dier een stressvolle periode zijn geweest met gelukkig ‘un final feliz’ ofwel een gelukkig einde.

Ga naar de inhoud