skip to Main Content
Fietsers redden hert van verdrinkingsdood in Granada
Voorbeeldfoto / 123rf

Fietsers redden hert van verdrinkingsdood in Granada

GRANADA – Een groep wielrenners heeft tijdens het noodweer van vorige week in de provincie Granada een hert weten te redden. Het dier was in een door de regen gevormde waterpoel gevallen en kon daar zelf niet meer uit komen. De fietsers zagen dat, stopten en begonnen met de reddingspoging waarbij ze zelf ook lichtgewond raakten zoals op onderstaande video te zien is.

Het hert (ciervo) was in een ondergelopen ruïne van een woning gevallen en kon daar niet meer uit komen. Dat gebeurde in de gemeente Huéscar, provincie Granada. Een groep wielrenners zag dat het hert aan het verdrinken was en besloot om het dier in nood te redden.

Op onderstaande video die gedeeld werd op de sociale media netwerken is te zien hoe de fietsers met man en macht het hert uit het water proberen te trekken. Daarbij wordt er aan het gewei van het honderden kilo wegende hert getrokken waarna het dier er in slaagde grip te krijgen met de achterpoten en uit het water kon komen.

Op dat moment worden de fietsende helden door het gewicht van het dier op de grond gegooid en raakten ze lichtgewond door de bewegingen van het geschrokken dier dat in paniek wegrende. Het is onbekend hoe lang het hert in het water heeft gelegen maar het zal voor het dier een stressvolle periode zijn geweest met gelukkig ‘un final feliz’ ofwel een gelukkig einde.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 8 reacties
  1. Hola, er zijn veel meer dieren in nood sinds het slechte weer, denk aan ontheemde honden, katten en wildlife (ook vee natuurlijk maar hoop dat de boeren al hulp krijgen?)zou willen helpen, iemand betrouwbare connecties of tips?
    Vind dat er hier best aandacht mag zijn voor de nasleep van de ramp laatst….spanjeookmorgen.com!

  2. Helaas was het hert in de stress en heeft die waarschijnlijk niet goed gezien wie zijn redders waren. Als dat wel zo zou zijn had het hert bij een volgende ontmoeting de wielrenners emotioneel begroet. Kijk maar eens op al die zenders op tv over dieren waartoe ze in staat zijn en dat ze het na 10 jaar of zelfs het dubbele nog weten. Ik vind het erg jammer dat dieren door velen nog steeds onderschat worden.

Geef een reactie

Geef jouw mening over dit artikel! Het is namelijk altijd leuk om iets van onze lezers te horen. // De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken