Fietsers redden hert van verdrinkingsdood in Granada

Fietsers redden hert van verdrinkingsdood in Granada
Beeld: Voorbeeldfoto / 123rf

Fietsers redden hert van verdrinkingsdood in Granada

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email
Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

GRANADA – Een groep wielrenners heeft tijdens het noodweer van vorige week in de provincie Granada een hert weten te redden. Het dier was in een door de regen gevormde waterpoel gevallen en kon daar zelf niet meer uit komen. De fietsers zagen dat, stopten en begonnen met de reddingspoging waarbij ze zelf ook lichtgewond raakten zoals op onderstaande video te zien is.

Het hert (ciervo) was in een ondergelopen ruïne van een woning gevallen en kon daar niet meer uit komen. Dat gebeurde in de gemeente Huéscar, provincie Granada. Een groep wielrenners zag dat het hert aan het verdrinken was en besloot om het dier in nood te redden.

Op onderstaande video die gedeeld werd op de sociale media netwerken is te zien hoe de fietsers met man en macht het hert uit het water proberen te trekken. Daarbij wordt er aan het gewei van het honderden kilo wegende hert getrokken waarna het dier er in slaagde grip te krijgen met de achterpoten en uit het water kon komen.

Op dat moment worden de fietsende helden door het gewicht van het dier op de grond gegooid en raakten ze lichtgewond door de bewegingen van het geschrokken dier dat in paniek wegrende. Het is onbekend hoe lang het hert in het water heeft gelegen maar het zal voor het dier een stressvolle periode zijn geweest met gelukkig ‘un final feliz’ ofwel een gelukkig einde.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.