Beste bier, bierbrouwers en brouwerijen ter wereld in Spanje te vinden

Beste bier, bierbrouwers en brouwerijen ter wereld in Spanje te vinden
Beeld: 1906 / Hijos de Rivera

Beste bier, bierbrouwers en brouwerijen ter wereld in Spanje te vinden

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens de World Beer Challenge is Spanje een van de beste bierlanden ter wereld. Niet alleen heeft Spanje het beste bier ter wereld, Spanje staat steevast hoog in de top 10 lijsten zoals het beste bier, de beste bierbrouwers, bierbrouwerijen en beste bierregio. Maar wat is dan het beste bier ter wereld … volgens de World Beer Challenge 2020.

Het beste bier ter wereld komt uit Galicië , om precies te zijn uit La Coruña en wordt gebrouwen bij de bierbrouwerij Hijos de Rivera. Niet alleen is hun bier 1906 Reserva Especial gekozen tot het beste bier ter wereld, ook de bieren 1906 Red Vintage en 1906 Black Coupage wisten respectievelijk de tweede en derde plaats in de wacht te slepen.

Maar dat is niet alles want in de top 20 komen, op een Duitse en een Belgische bierbrouwerij na, alleen maar bierbrouwerijen uit Galicië, Catalonië en Aragón voor. Terwijl de eerste drie plaatsen bestemd zijn voor de 1906 bierlijn van Hijos de Rivera uit La Coruña, staan er ook bieren uit Barcelona op de lijst met Mahou San Miguel en Mahou en uit Zaragoza de Amber Export en Terrae bieren van Grupo Agora.

KLIK HIER voor de hele lijst van wereld’s beste bieren.

Beste bierbrouwers

Op de top 10 lijst van beste bierbrouwers ter wereld zijn 4 plaatsen bestemd voor Spaanse bierbrouwers en wordt de lijst aangevuld met Duitse, Belgische en Franse bierbrouwers. Voor Spanje staan Ingrid Vico, Alejo Girón en Santiago Vitón van Mahou op de tweede plaats gevolgd door Antonio Fumanal van Grupo Agora (Amber) en Albert Viaplana van Mahou San Miguel op de vierde plaats. Op de zevende plaats staat Luis Alvar van Hijos de Rivera. KLIK HIER voor de hele lijst.

Beste bierbrouwerij

Ook in de top 10 van beste bierbrouwerijen doet Spanje het goed met 4 van de 10 prijzen. Zo staat Mahou op de tweede, Grupo Agota op de derde, Mahou San Miguel op de vierde en Hijos de Rivera op de zevende plaats. KLIK HIER voor de hele lijst.

Beste bierregio’s

In de top 10 van beste bierregio’s staat Spanje met 3 regio’s op de lijst, te weten Barcelona (Mahou en Mahou San Miguel) op de eerste plaats, Zaragoza (Grupo Agora) op een derde plaats en La Coruña (Hijos de Rivera) op een zesde plaats. KLIK HIER voor de hele lijst.

Wereldranglijst

Op de wereldranglijst staat Spanje met 2.180 punten op de eerste plaats gevolgd door Duitsland met 1.170 punten, België met 650 punten en Frankrijk met 380 punten. Alle andere deelnemende landen hebben 0 punten wat natuurlijk erg opvallend is terwijl Nederland niet eens op de lijst staat. KLIK HIER voor de hele lijst.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.