Met Flixbus van Spanje naar Portugal rijden voor 0,99 euro

Met Flixbus van Spanje naar Portugal rijden voor 0,99 euro
Beeld: Flixbus

Met Flixbus van Spanje naar Portugal rijden voor 0,99 euro

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De los cost busmaatschappij Flixbus heeft een aanbieding gelanceerd met ticketprijzen vanaf 0,99 euro voor reizen van Spaanse steden naar Portugese bestemmingen. Omdat Flixbus vanwege diverse bureaucratische regels en monopolies van Spaanse busmaatschappijen niet binnen Spanje mag rijden, heeft de Duitse budgetmaatschappij internationale bustickets in de aanbieding gedaan.

Het gaat om een tijdelijke aanbieding die op dinsdag 22 september is ingegaan en donderdag 24 september eindigt maar waarbij de gekochte tickets geldig zijn om te reizen tussen 28 september en 16 december. 

Degene die een bus ticket boekt voor een reis van Madrid, Toledo, Sevilla, Salamanca, Huelva, Bilbao en Vigo naar Portugese steden kan al vanaf 0,99 euro per enkele reis en per persoon reizen.

Het Duitse FlixBus verbindt met haar intercity bussen 45 Spaanse steden met 10 Europese landen en heeft in 2019 op haar internationale verbindingen met Spaanse bestemmingen in totaal 930.000 passagiers vervoerd. Dat is net geen miljoen maar wel een stijging van maar liefst 69% ten opzichte van de aantallen passagiers in 2018.

HIER kun je alle bestemmingen zien die door FlixBus aangedaan kunnen worden in Spanje maar dan wel met een internationale verbinding. FlixBus biedt geen nationale (dus binnen Spanje) busverbindingen aan omdat er een soort van monopolie positie is binnen het busnetwerk in Spanje. Daar zal wel verandering in gaan komen maar tot nu toe nog niet.

Spanje wordt door FlixBus normaal gesproken met tien Europese landen, te weten Portugal, Frankrijk, Italië, Duitsland, België, Zwitserland, Luxemburg, Hongarije, Slovenië en Roemenië verbonden met 45 steden.

Ga naar de inhoud