Er wordt gevraagd om een rookverbod in alle Nationale Natuurparken in Spanje

Er wordt gevraagd om een rookverbod in alle Nationale Natuurparken in Spanje
Beeld: Freepik

Er wordt gevraagd om een rookverbod in alle Nationale Natuurparken in Spanje

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Via een initiatief van Nofumadores.org wordt in Spanje via een handtekeningenactie gevraagd om een algemeen landelijk rookverbod in de de Nationale Natuurparken. Een van de redenen voor een rookverbod is dat in 3,25 procent van de gevallen een peuk of niet goed gedoofde sigaret de reden is voor een natuur- en bosbrand terwijl ook peuken er jaren over doen om in de natuur te verdwijnen.

Via de handtekeningenactie wil de website Nofumadores.org aan minster Teresa Ribera van het Ministerie van Ecologische Transitie vragen om een algemeen en landelijk geldend rookverbod in de Parques Nacionales ofwel Nationale Natuurparken. Op het moment van schrijven hebben al 36.000 mensen hun handtekening geplaatst via Change.org maar ze willen minstens 50.000 halen. 

Nofumadores.org schrijft dat in 3,35 procent van de natuur- en bosbranden peuken en niet goed gedoofde sigaretten de oorzaak was waardoor meer dan 40.000 hectare natuur is verwoest de afgelopen 20 jaar in Spanje. Verder is men van mening dat een sigarettenpeuk er 10 jaar over doet om te verdwijnen in de natuur waardoor o.a. teer, lood, kwik, ammoniak, celluloseacetaat en andere giftige stoffen in de natuur terecht komen.

Ook jij kunt meedoen en je digitale handtekening plaatsen via DEZE WEBSITE van Change.org om aan het Ministerie te vragen voor een rookverbod in de de volgende Spaanse Nationale Parken: Picos de Europa (Asturië, León en Cantabrië), Ordesa y Monte Perdido (Huesca), Teide (Tenerife), Caldera de Taburiente (La Palma), Aigüestortes i Estany de Sant Maurici (Lleida), Doñana (Huelva, Sevilla, Cádiz), Tablas de Daimiel (Ciudad Real), Timanfaya (Lanzarote), Garajonay (La Gomera) Archipiélago de Cabrera (Balearen), Cabañeros (Ciudad Real, Toledo), Sierra Nevada (Granada, Almería), Islas Atlánticas de Galicia (Pontevedra, La Coruña), Monfrague (Cáceres) en Sierra de Guadarrama (Madrid, Segovia).

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.