Spanje is het land waar de woningprijzen het meest zijn gedaald tijdens pandemie

Spanje is het land waar de woningprijzen het meest zijn gedaald tijdens pandemie
Beeld: Freepik

Spanje is het land waar de woningprijzen het meest zijn gedaald tijdens pandemie

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Volgens het adviesbureau Knight Frank is Spanje het land waar de woningprijzen het meest zijn gedaald tijdens de corona-pandemie. Van de 55 wereldlanden die op een lijst staan met de stijging van woningprijzen staat Spanje helemaal onderaan met -0,9 procent. In Nederland stegen de prijzen met +14,5 procent en in België met +6,7 procent.

En een van de meest voor de hand liggende gevolgen van de corona-pandemie is de algemene stijging van de huizenprijzen op de wereld. Dat is de conclusie dat is ontleend aan de wereldranglijst die is opgesteld door het adviesbureau Knight Frank. Daarin wordt de evolutie van de huizenprijzen in 55 landen over de hele wereld tussen het eerste kwartaal van 2020 en het tweede kwartaal van 2021 geanalyseerd.

In de studie wordt suggereert dat de prijs van woningen gemiddeld met 9,2 procent is gestegen en dat de meest opvallende stijgingen zich hebben voorgedaan in de meest geavanceerde landen met een gemiddeld herstel van 12 procent, vergeleken met 4,7 procent dat werd geregistreerd in ontwikkelingslanden.

In 18 van de 55 geanalyseerde landen is de prijs van woningen midden in de corona-crisis met dubbele cijfers gestegen. Slechts twee landen hebben prijsdalingen geregistreerd, het laagste percentage sinds het adviesbureau in 2008 begon met het samenstellen van de index. 

Spanje is een van die twee landen die de algemene trend van stijgende huizenprijzen doorbreekt, samen met India. In Spanje is zelfs de grootste daling van de huizenprijzen geregistreerd met -0,9 procent, achter India met -0,5 procent.

Turkije voert de lijst aan met een stijging van 29,2 procent gevolgd door Nieuw Zeeland met 25,9 procent en de Verenigde Staten met 18,6 procent. Nederland staat op een negende plaats met een stijging van 14,5 procent en België heeft de wereldranglijst plaats 32 gekregen met een stijging van 6,7 procent.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.