Rafael Nadal laat wens van vriend/rivaal Federer in vervulling gaan met een dubbelwedstrijd

Rafael Nadal laat wens van vriend/rivaal Federer in vervulling gaan met een dubbelwedstrijd
Beeld: Europa Press

Rafael Nadal laat wens van vriend/rivaal Federer in vervulling gaan met een dubbelwedstrijd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TENNIS – De Spaanse toptennisser Rafael Nadal laat de grote wens van de vertrekkende Zwitserse Roger Federer in vervulling gaan door samen met zijn vriend maar ook rivaal een dubbelwedstrijd te spelen. Federer kondigde recent aan dat hij stopt met zijn professionele tenniscarrière en had nog een wens: samen met Nadal een wedstrijd spelen. 

En dat gebeurt op vrijdag 23 september vanaf 20 uur (19 uur Britse tijd) tijdens de Laver Cup. Roger Federer zal samen met Rafael Nadal in een dubbelwedstrijd tegen de Amerikanen Jack Sock en Frances Tiafoe spelen. De wedstrijd wordt gespeeld in het O2 stadion in Londen. Federer en Nadal zijn samen met Novak Djokovic, Stefanos Tsitsipas, Casper Ruud, Andy Murray, Matteo Berrettini en captains Björn Borg en Thomas Enqvist spelers van Team Europa.

Alle ogen zullen niet gericht zijn op Nadal, Murray of Djokovic maar op Roger Federer die na een carrière van meer dan 20 jaar zijn tennisrackets en schoenen in de kast zal zetten, althans op professioneel niveau. Terwijl men in Spanje overtuigd is dat hun Nadal de beste tennisser aller tijden is, vinden andere grote spelers zoals Andre Agassi, Björn Borg, Boris Becker, Tim Henman, John McEnroe en Jacques Rogge Federer de beste speler aller tijden. Federer was 310 weken de nummer 1 van de wereld. Dit was een record totdat Djokovic het op 8 maart 2021 verbrak. Bovendien was hij een recordaantal van 237 opeenvolgende weken nummer 1, tussen 2 februari 2004 en 17 augustus 2008, waarna Nadal hem afloste.

De Laver Cup is een naar de Australisch tennisser Rod Laver vernoemd tennistoernooi, dat gespeeld wordt op een hardcourtbaan. Twee teams bestaande uit mannelijke tennissers, Team Europa (blauw) en Team Wereld (rood), spelen in een periode van drie dagen meerdere wedstrijden tegen elkaar. Team Wereld bestaat daarbij uit niet-Europese spelers. De teams van zes spelers worden geleid door een voormalig tennisser die de rol van aanvoerder op zich neemt. Elke aanvoerder mag twee spelers selecteren; de overige acht deelnemers kwalificeren zich op basis van hun ranking op de ATP Rankings.

Ga naar de inhoud