Spanje doet ook mee met de Wereld Autovrije Dag op 22 september

Spanje doet ook mee met de Wereld Autovrije Dag op 22 september
Beeld: Freepik

Spanje doet ook mee met de Wereld Autovrije Dag op 22 september

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Net zoals op veel andere plaatsen in de wereld doen ook veel Spaanse steden mee met de Wereld Autovrije Dag die dit jaar op 22 september gehouden wordt. Deze dag valt samen met het einde van de Europese Mobiliteitsweek die tussen 16 en 22 september gehouden is.

Een autovrije dag of autoloze dag is oorspronkelijk een door de overheid ingestelde dag waarop het automobilisten verboden werd een voertuig met verbrandingsmotor te gebruiken. Tegenwoordig is de Autovrije Dag een dag tijdens de Europese Mobiliteitsweek tussen 16 en 22 september waaraan gemeenten kunnen deelnemen door de straten af te sluiten voor autoverkeer.

In Spanje is gekozen voor 22 september en veel steden doen mee met deze ‘Día Mundial sin Coche’ waarbij bewoners aangemoedigd worden hun personenwagen 24 uur te laten staan en met het (vaak gratis) openbaar vervoer te reizen of de fiets te nemen. In diverse steden gaan ze een stapje verder en worden straten afgesloten om te voorkomen dat er auto’s kunnen komen. In Spanje doen volgens DEZE website 488 gemeenten mee met de Wereld Autovrije Dag.

Ben je dus met eigen vervoer in Spanje op 22 september of woon je er, hou er dan rekening mee dat veel straten afgesloten kunnen zijn en dat je mee kunt doen door jouw auto of kampeerauto te laten staan en al wandelend of fietsend een stad te ontdekken.

Ga naar de inhoud