Carrefour koopt 47 supermarkten van de El Corte Inglés in Spanje

Carrefour koopt 47 supermarkten van de El Corte Inglés in Spanje
Beeld: El Corte Inglés / web

Carrefour koopt 47 supermarkten van de El Corte Inglés in Spanje

Dit artikel is 8 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

El Corte Inglés heeft een overeenkomst gesloten om 47 niet-strategische SuperCor-supermarkten voor 60 miljoen euro aan Carrefour te verkopen. Tegelijkertijd zet het Spaanse bedrijf in op de uitbreiding van de eigen activiteiten met de opening van nieuwe grote supermarkten die losgekoppeld zijn van de overige winkels.

Momenteel heeft deze afdeling van El Corte Inglés verschillende formaten, waaronder Supermercados El Corte Inglés, Hipercor, Supercor, Sanchez Romero en de winkels van Club del Gourmet. Daar komen nog eens meer dan 550 supermarkten bij die te vinden zijn in de benzinestations van Repsol, onder de merknaam Supercor Stop&Go.

Dit betekent dat het groeiplan van El Corte Inglés de opening van Supermercados El Corte Inglés ‘op straatniveau’ omvat, buiten de bestaande winkellocaties van de keten. Deze supermarkten zullen een oppervlakte hebben van 2.000 tot 2.500 m² en een aanbod van kwaliteitsproducten en -diensten bieden, in lijn met wat het bedrijf al heeft.

De eerste stap in dit expansieplan was de opening van de eerste Supermercado El Corte Inglés in Sotogrande (Cádiz) in april vorig jaar. Deze winkel heeft een breed scala aan verse producten, een selecte wijnafdeling en een hoek met kant-en-klaar maaltijden. Daarnaast plant het bedrijf de opening van nieuwe Supercor-supermarkten van 800 tot 1.500 m².

Carrefour daarentegen heeft aangekondigd dat het de overgenomen winkels zal ombouwen tot Carrefour Market-, Carrefour Express- en Supeco-winkels. Dit bevestigt de inzet van het bedrijf voor de uitbreiding van het supermarktformaat. De supermarkten die El Corte Inglés aan Carrefour heeft verkocht, zijn met name gevestigd in strategische regio’s voor Carrefour, zoals Madrid, Catalonië, Andalusië en de Valencia regio.

Met deze transactie bevestigt Carrefour zijn positie in Spanje door het eigen winkelnetwerk en geografische gebieden nog verder te diversifiëren. Na het sluiten van deze transactie heeft Carrefour meer dan 1.500 winkels in Spanje, dat is nog steeds minder dan de ruim 1.600 supermarkten van de grootste concurrent Mercadona.

Ga naar de inhoud