Toeristentreintje in Calpe zoekt nieuwe duurzame eigenaar

Toeristentreintje in Calpe zoekt nieuwe duurzame eigenaar
Beeld: Ayuntamiento Calpe / web

Toeristentreintje in Calpe zoekt nieuwe duurzame eigenaar

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Calpe (Calp) heeft het toeristentreintje in de openbare aanbesteding gedaan. De gemeente heeft de termijn voor het indienen van offertes geopend voor de concessie van het acht jaar durende exploitatiecontract voor de ‘tren turistico’. De termijn voor het indienen van offertes eindigt op 16 oktober om 10 uur ‘s morgens. Geïnteresseerden die voldoen aan de onderstaande vereisten van de gemeente, kunnen voor een vergoeding van minimaal 28.000 euro per jaar de toeristentrein-service voor rekening nemen.

Omdat de gemeente Calpe duurzaamheid hoog in het vaandel heeft als een ‘Destino Turístico Inteligente’ zal de hoogste score worden toegekend aan offertes die een voertuig met lage emissies bevatten, zowel in de locomotief als in het hulpvoertuig. De hoogste score is voor elektrische voertuigen, gevolgd door hybride voertuigen, vervolgens voertuigen op biodiesel en tenslotte voertuigen op benzine of diesel.

De gemeente wil ook nieuwe technologie invoeren die het mogelijk maakt om het toeristentreintje in realtime te lokaliseren, zodat de gebruiker de wachttijd kan weten en kan zien of het treintje vol is voordat de toeristentrein aankomt. De gemeente wil ook dat de verkoop van treinkaartjes gelinkt wordt aan de website van de afdeling toerisme.

Ondanks alle technologische verbeteringen en het verduurzamen van het toeristentreintje van deze kustplaats, moeten de ticketprijzen ook verlaagd worden. Volgens de gemeente moet er in het nieuwe treintje plaats zijn voor minstens 48 passagiers, wat meer is dan het huidige aantal.

Het toeristentreintje is een van de meest gewaardeerde attracties door toeristen die naar Calpe komen, volgens studies naar de tevredenheid van de toeristische vraag die door de gemeente Calpe zijn uitgevoerd. 

De route die het treintje volgt is een cirkelvormige route vanaf de halte aan de Avenida Rosa de los Vientos (tegenover het Hotel Roca Esmeralda), in La Fossa. De route loopt langs de belangrijkste straten van de gemeente, zoals de Avenida Ejércitos Españoles, de Plaza Colón, de Avenida Gabriel Miró, het oude centrum om terug te keren naar het startpunt. Het heeft haltes op de Plaza Colón (naast de Tourist Info-stand), de avenida de Valencia (naast de ingang van de Plaza Mayor-parking) en de avenida del Puerto (tegenover het restaurant Baydal).

Ga naar de inhoud