Córdoba viert het FLORA Festival Internacional de las Flores

Oeps ... foto ontbreekt!

Córdoba viert het FLORA Festival Internacional de las Flores

Dit artikel is 6 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

CÓRDOBA – Mocht je in de buurt zijn van de stad Córdoba tussen 19 en 28 oktober dan heb je geluk want je kunt dan genieten van het tweede FLORA Festival Internacional de las Flores ofwel bloemenfestival van de stad. In zes mooie ruimtes in oude gebouwen in het centrum van de stad is een combinatie te zien van de traditionele Patios de Córdoba en moderne internationale kunst. Alle met bloemen aangeklede en versierde ruimtes zijn gratis te bezoeken.

De zes ruimtes zijn aangekleed door zes uitgenodigde artiesten en samenwerkingsverbanden afkomstig uit de hele wereld. Het gaat om Carly Rogers uit Groot Brittannië, Hideyuki Niwa uit Japan, Lola Guerrera uit Spanje, Natalia Zhizhko uit Rusland, SHerlovell Yu uit China en de Belg Mark Colle.

Deze artiesten hebben verschillende unieke plaatsen in de stad Córdoba aangekleed met een unieke combinatie van bloemen, planten en kunst. Het gaat om o.a. het Museo Arqueológico de Córdoba, de Posada del Potro, het Palacio de Orive, de Escuela de Arte Mateo Inurria (aangekleed door de Belg Mark Colle) en het Palacio de la Merced waarin nu de Diputación de Córdoba in gehuisvest is.

Al met al een leuk en bloemrijk uitje naar een geweldige mooie stad, Córdoba. Meer informatie is te lezen op de website van het festival FLORA.

Ga naar de inhoud