skip to Main Content
Drie gewonden na tornado tijdens slecht weer op Ibiza
Famke Dekens (via WhatsApp tiplijn)

Drie gewonden na tornado tijdens slecht weer op Ibiza

IBIZA – Het heeft enorm gestroomd op het Balearen eiland Ibiza, net zoals op Mallorca en Menorca en het Spaanse vasteland. Maar op Ibiza had men niet alleen te maken met een tornado die voor veel schade zorgde en op video werd vastgelegd maar ook met drie gewonden door het slechte weer.

De tornado (cap de fibló in het Catalaans) vond plaats in San Antoni waar bouwvakkers zich schuil hielden in hun voertuigen terwijl ze midden in de tornado zaten en dat op video wisten vast te leggen. Als gevolg van de tornado was er veel schade en moesten de wegen EI-651 (SAnt Antoni – Santa Agnés) en EI-500 (Sant Rafel – Santa Agnés worden afgesloten.

De tornado rukte zo’n 200 bomen uit de grond die meters verder weg weer terecht kwamen. Diverse bouwketen bij de werkplaats werden verplaatst door de harde windstoten van meer dan 120 km/uur en drie werknemers raakten gewond en voor veel ravage zorgden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 1 reactie
  1. Als het erger wordt met stormen en orkanen. Dan is het voor veel eilanden een groot probleem. De urgentie voor preventief handelen moet nu wel aandacht voor komen. En niet denken ach het valt mee. Je ziet veel veranderen wat betreft de weersomstandigheden. Signalen die serieus genomen moeten worden. Communicatie i.v.m. veiligheidsredenen zijn wel aan te bevelen. Je kan niet zomaar van het eiland af . Ik vindt dat er te makkelijk over gedacht wordt. Kijk maar wat voor chaos het is op diversen locaties. O.a de Bahamas. De zee heeft geen medelijden het natuurgeweld houdt nergens rekening mee.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken