Drie gewonden na tornado tijdens slecht weer op Ibiza

Famke Dekens (via WhatsApp tiplijn)
Beeld: Famke Dekens (via WhatsApp tiplijn)

IBIZA – Het heeft enorm gestroomd op het Balearen eiland Ibiza, net zoals op Mallorca en Menorca en het Spaanse vasteland. Maar op Ibiza had men niet alleen te maken met een tornado die voor veel schade zorgde en op video werd vastgelegd maar ook met drie gewonden door het slechte weer.

De tornado (cap de fibló in het Catalaans) vond plaats in San Antoni waar bouwvakkers zich schuil hielden in hun voertuigen terwijl ze midden in de tornado zaten en dat op video wisten vast te leggen. Als gevolg van de tornado was er veel schade en moesten de wegen EI-651 (SAnt Antoni – Santa Agnés) en EI-500 (Sant Rafel – Santa Agnés worden afgesloten.

De tornado rukte zo’n 200 bomen uit de grond die meters verder weg weer terecht kwamen. Diverse bouwketen bij de werkplaats werden verplaatst door de harde windstoten van meer dan 120 km/uur en drie werknemers raakten gewond en voor veel ravage zorgden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
1 Reactie
Inline Feedbacks
View all comments

Als het erger wordt met stormen en orkanen. Dan is het voor veel eilanden een groot probleem. De urgentie voor preventief handelen moet nu wel aandacht voor komen. En niet denken ach het valt mee. Je ziet veel veranderen wat betreft de weersomstandigheden. Signalen die serieus genomen moeten worden. Communicatie i.v.m. veiligheidsredenen zijn wel aan te bevelen. Je kan niet zomaar van het eiland af . Ik vindt dat er te makkelijk over gedacht wordt. Kijk maar wat voor chaos het is op diversen locaties. O.a de Bahamas. De zee heeft geen medelijden het natuurgeweld houdt nergens rekening mee.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.