Veel overlast door enorme regenval Costa Dorada zoals in Cambrils (video’s)

Veel overlast door enorme regenval Costa Dorada zoals in Cambrils
Beeld: Facebook

TARRAGONA – Het is slecht weer op veel plaatsen maar we wilden even laten zien hoe het tekeer gaat in de kustplaats waar ook de redactie achter de computer zit om het laatste nieuws te lezen over het slechte weer (als de stroom niet uitvalt). In dit geval gaat het over Cambrils, een geliefde badplaats bij veel lezers en de woon/werkplaats van de redactie van de SpanjeSites groep.

De normaal gesproken droge rivierbeddingen staan tot de rand vol met hevig stromend water dat uit de bergen richting de zee stroomt. Op Facebook, Twitter en andere sociale media worden video’s en foto’s gedeeld van de situatie zoals die op het moment van schrijven (dinsdagavond 20.45 uur) is. De rivierbedding staat op het punt uit zijn oevers te treden, iet dat al 25 jaar niet is gebeurd in Cambrils. De situatie kan alleen nog maar erger worden omdat er meer slecht weer aan komt.

De AP-7 snelweg tussen Cambrils en Vilaseca is afgesloten omdat beide weghelften blank staan. Het verkeer wordt omgeleid via de A-7 autoweg.

Ook op andere plaatsen zoals in Salou, Tarragona, Reus, Calafell en Torredembarra gaat het enorm tekeer met de regen en de gevolgen. Hieronder enkele video impressies.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
4 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments

soms stel je de vraag waar blijft dat water vandaan komen

Wat dacht U van het bergachtige achterland waar het regenwater zijn weg zoekt naar het laaggelegen kustgebied!

We zijn net op tijd thuis van de Camping
LA torre Delsol we hebben daat ook de eerste week we daar wren een behoorlijke bui gehad dat we met lucht bed door de paden konden drijven maar gelukkig was het 1 bui ver geleken met deze regen val ben ik blij thuis te zijn tot volgend jaar ?

Dit lijkt wel erger te worden ,ooit 1maal meegemaakt maar dan wel 30 jaar geleden in callafell. Verder altijd mooi weer gehad.

dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.