Search
menu
Search

Veel overlast door enorme regenval Costa Dorada zoals in Cambrils (video’s)

Oeps ... foto ontbreekt!

Veel overlast door enorme regenval Costa Dorada zoals in Cambrils (video’s)

Dit artikel is 4 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

TARRAGONA – Het is slecht weer op veel plaatsen maar we wilden even laten zien hoe het tekeer gaat in de kustplaats waar ook de redactie achter de computer zit om het laatste nieuws te lezen over het slechte weer (als de stroom niet uitvalt). In dit geval gaat het over Cambrils, een geliefde badplaats bij veel lezers en de woon/werkplaats van de redactie van de SpanjeSites groep.

De normaal gesproken droge rivierbeddingen staan tot de rand vol met hevig stromend water dat uit de bergen richting de zee stroomt. Op Facebook, Twitter en andere sociale media worden video’s en foto’s gedeeld van de situatie zoals die op het moment van schrijven (dinsdagavond 20.45 uur) is. De rivierbedding staat op het punt uit zijn oevers te treden, iet dat al 25 jaar niet is gebeurd in Cambrils. De situatie kan alleen nog maar erger worden omdat er meer slecht weer aan komt.

De AP-7 snelweg tussen Cambrils en Vilaseca is afgesloten omdat beide weghelften blank staan. Het verkeer wordt omgeleid via de A-7 autoweg.

Ook op andere plaatsen zoals in Salou, Tarragona, Reus, Calafell en Torredembarra gaat het enorm tekeer met de regen en de gevolgen. Hieronder enkele video impressies.

Ben jij al aangemeld voor de GRATIS dagelijkse nieuwsbrief?