Vierjarig kind overleeft val in put in Alicante

Vierjarig kind overleefd val in put in Alicante
Beeld: Periodico de Villena

ALICANTE – Het afgelopen weekend is een vierjarig kind gedeeltelijk in een put gevallen bij het Playa de la Almadraba strand in Alicante. Dit had kunnen uitdraaien op een drama zoals dat van de tweejarige Julen in Totalán (Málaga) afgelopen januari maar gelukkig kwamen de vierjarige Áxel en zijn ouders met de schrik vrij.

Afgelopen zaterdag rond 13 uur liep de vierjarige Áxel samen met zijn vader op een weg bij het Playa de la Almadraba strand. De jongen liep sneller dan zijn vader waarbij hij op een moment op een putdeksel stapte die los zat omdat deze verroest was. Voordat hij het wist viel hij in de pit maar staken zijn armen en hoofd nog boven de put uit.

Áxel’s vader liep zes meter achter de jongen en kon er met enige moeite in slagen om zijn zoon uit de anderhalve meter diepe put te halen zodat hij niet in het stromende water zou vallen met alle gevolgen van dien.

De vader bracht na de redding zijn zoon naar de eerste hulp waar ze constateerden dat de jongen slechts kleine verwondingen had. De vader wil wel actie ondernemen tegen de gemeente Alicante vanwege de slechte staat van de putdeksel die zich precies bij een stoep bevindt.

Share on facebook
Share on twitter
Share on linkedin
Share on whatsapp
Share on email

Aanbevolen artikelen

2
Reageer op dit artikel

2 Comment threads
0 Thread replies
0 Followers
 
Most reacted comment
Hottest comment thread
2 Comment authors
  Abonneren  
Abonneren op
corvanderlist@gmail.com

In de provincie Huelva is men nu bezig met een inhaalslag wat betreft het opknappen van de wegen. Maar er zijn 10tallen wegen en straten waar al 12 jaar nooit iets aan gedaan is. Dus vol gaten en scheuren.

Kuku

Is echt schandalig hoe vaak dit voorkomt, al verschillende malen gebeurd en nog geen les uit geleerd. Trouwens is zo overal in spanje, bv op de weg als ze eens riolering putten aanleggen steken ze soms 15cm hoger dan wegdek zelf, en je rijd er je wagen op stuk, laten we dan maar zwijgen over de wegen zelf, sommigte. Orihuela Costa is al zolang ik hier woon 8j nog nooit hersteld geweest terwijl je echt van links naar rechts moet rijden om geen breuk met de wagen te hebben

Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.