menu: rubrieken, zoeken & meer

Vierjarig kind overleeft val in put in Alicante

Vierjarig kind overleefd val in put in Alicante
Beeld: Periodico de Villena

Vierjarig kind overleeft val in put in Alicante

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

ALICANTE – Het afgelopen weekend is een vierjarig kind gedeeltelijk in een put gevallen bij het Playa de la Almadraba strand in Alicante. Dit had kunnen uitdraaien op een drama zoals dat van de tweejarige Julen in Totalán (Málaga) afgelopen januari maar gelukkig kwamen de vierjarige Áxel en zijn ouders met de schrik vrij.

Afgelopen zaterdag rond 13 uur liep de vierjarige Áxel samen met zijn vader op een weg bij het Playa de la Almadraba strand. De jongen liep sneller dan zijn vader waarbij hij op een moment op een putdeksel stapte die los zat omdat deze verroest was. Voordat hij het wist viel hij in de pit maar staken zijn armen en hoofd nog boven de put uit.

Áxel’s vader liep zes meter achter de jongen en kon er met enige moeite in slagen om zijn zoon uit de anderhalve meter diepe put te halen zodat hij niet in het stromende water zou vallen met alle gevolgen van dien.

De vader bracht na de redding zijn zoon naar de eerste hulp waar ze constateerden dat de jongen slechts kleine verwondingen had. De vader wil wel actie ondernemen tegen de gemeente Alicante vanwege de slechte staat van de putdeksel die zich precies bij een stoep bevindt.