Wind, regen, hagel en sneeuw in Andalusië

Wind, regen, hagel en sneeuw in Andalusië
Beeld: Málaga Hoy
Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MÁLAGA – Op veel plaatsen in Andalusië heeft men deze dinsdagmiddag en avond te maken gehad met het slechte weer tijdens de DANA of gota fría zoals dit weerfenomeen heet in Spanje. De Spaanse weerdienst Aemet had al gewaarschuwd voor extreme weersomstandigheden langs de Middellandse Zeekust in Andalusië, Murcia, Valencia regio, Catalonië en de Balearen en de weersvoorspellingen zijn op veel plaatsen uitgekomen.

Automobilisten op de weg tussen Ronda en San Pedro de Alcántara werden rond 14.30 uur compleet verrast door een enorme hagelbui waardoor het wegdek compleet wit gekleurd was en het moeilijk was om te rijden. Gelukkig gebeurden er geen ongevallen. Deze zone bevindt zich in het Parque Natural de la Sierra de las Nieves en het is rond deze tijd van het jaar normaal dat het kan hagelen of sneeuwen.

Ook in Málaga stad ging het rond hetzelfde tijdstip flink tekeer met een enorme storm die over de stad trok. Het onweer ging gepaard met windstoten en zware regenval waardoor veel straten blank stonden. De storm duurde slechts 30 tot 40 minuten. Ook voor woensdag wordt er nog regen en storm verwacht.

Sneeuwkettingen

In Granada moet men op de weg naar de Sierra Nevada sinds 18 uur dinsdagmiddag met sneeuwkettingen rijden vanwege de hevige sneeuwval. Het gaat dan om de A-395 tussen km 28 en 39 richting het skigebied.  

Langs de kust in de provincie Granada had men ook te maken met enkele afgesloten wegen vanwege de regen waardoor straten blank stonden.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.