Wind, regen, hagel en sneeuw in Andalusië

Wind, regen, hagel en sneeuw in Andalusië
Beeld: Málaga Hoy

MÁLAGA – Op veel plaatsen in Andalusië heeft men deze dinsdagmiddag en avond te maken gehad met het slechte weer tijdens de DANA of gota fría zoals dit weerfenomeen heet in Spanje. De Spaanse weerdienst Aemet had al gewaarschuwd voor extreme weersomstandigheden langs de Middellandse Zeekust in Andalusië, Murcia, Valencia regio, Catalonië en de Balearen en de weersvoorspellingen zijn op veel plaatsen uitgekomen.

Automobilisten op de weg tussen Ronda en San Pedro de Alcántara werden rond 14.30 uur compleet verrast door een enorme hagelbui waardoor het wegdek compleet wit gekleurd was en het moeilijk was om te rijden. Gelukkig gebeurden er geen ongevallen. Deze zone bevindt zich in het Parque Natural de la Sierra de las Nieves en het is rond deze tijd van het jaar normaal dat het kan hagelen of sneeuwen.

Ook in Málaga stad ging het rond hetzelfde tijdstip flink tekeer met een enorme storm die over de stad trok. Het onweer ging gepaard met windstoten en zware regenval waardoor veel straten blank stonden. De storm duurde slechts 30 tot 40 minuten. Ook voor woensdag wordt er nog regen en storm verwacht.

Sneeuwkettingen

In Granada moet men op de weg naar de Sierra Nevada sinds 18 uur dinsdagmiddag met sneeuwkettingen rijden vanwege de hevige sneeuwval. Het gaat dan om de A-395 tussen km 28 en 39 richting het skigebied.  

Langs de kust in de provincie Granada had men ook te maken met enkele afgesloten wegen vanwege de regen waardoor straten blank stonden.

Meer recente artikelen

Share on facebook
Facebook
Share on twitter
Twitter
Share on linkedin
LinkedIn
Share on whatsapp
WhatsApp
Share on pinterest
Pinterest
Share on email
Email

Het is nu weer mogelijk om te reageren op onze artikelen, altijd met respect voor anderen en altijd op de juiste en correcte manier. We hebben veel last gehad van spam reacties waardoor er technische problemen waren. We hebben geprobeerd dit op te lossen en hopelijk gaat het nu beter. Als u een reactie plaatst met daarin een link (zoals een andere website of YouTube) dan dient dit altijd handmatig door ons goedgekeurd te worden en dat kan even duren (we zitten niet 24 uur achter de pc). Ook worden reacties met bepaalde woorden, zinnen en opmerkingen automatisch verwijderd of geblokkeerd en soms halen wij deze zonder opgaaf van reden handmatig weg. Je kunt uiteraard ook altijd naar onze Facebook pagina en Facebook groep gaan.

Abonneer
Abonneren op
Als je geen naam invult staat er 'Anoniem'.
Hier doen wij niets mee maar is een antispam maatregel.
0 Reacties
Inline Feedbacks
View all comments
dag/nacht
Scroll naar top

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.