skip to Main Content
Wind, regen, hagel en sneeuw in Andalusië
Málaga Hoy

Wind, regen, hagel en sneeuw in Andalusië

MÁLAGA – Op veel plaatsen in Andalusië heeft men deze dinsdagmiddag en avond te maken gehad met het slechte weer tijdens de DANA of gota fría zoals dit weerfenomeen heet in Spanje. De Spaanse weerdienst Aemet had al gewaarschuwd voor extreme weersomstandigheden langs de Middellandse Zeekust in Andalusië, Murcia, Valencia regio, Catalonië en de Balearen en de weersvoorspellingen zijn op veel plaatsen uitgekomen.

Automobilisten op de weg tussen Ronda en San Pedro de Alcántara werden rond 14.30 uur compleet verrast door een enorme hagelbui waardoor het wegdek compleet wit gekleurd was en het moeilijk was om te rijden. Gelukkig gebeurden er geen ongevallen. Deze zone bevindt zich in het Parque Natural de la Sierra de las Nieves en het is rond deze tijd van het jaar normaal dat het kan hagelen of sneeuwen.

Ook in Málaga stad ging het rond hetzelfde tijdstip flink tekeer met een enorme storm die over de stad trok. Het onweer ging gepaard met windstoten en zware regenval waardoor veel straten blank stonden. De storm duurde slechts 30 tot 40 minuten. Ook voor woensdag wordt er nog regen en storm verwacht.

Sneeuwkettingen

In Granada moet men op de weg naar de Sierra Nevada sinds 18 uur dinsdagmiddag met sneeuwkettingen rijden vanwege de hevige sneeuwval. Het gaat dan om de A-395 tussen km 28 en 39 richting het skigebied.  

Langs de kust in de provincie Granada had men ook te maken met enkele afgesloten wegen vanwege de regen waardoor straten blank stonden.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Uw e-mailadres moet u vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als u geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst).

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken