10x grootste winkelcentra van Spanje

10x grootste winkelcentra van Spanje
Beeld: 123rf

10x grootste winkelcentra van Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

In heel Spanje zijn volgens de overkoepelende organisatie van winkelcentra meer dan 565 centros comerciales te vinden met in totaal meer dan 16 miljoen vierkante meter commerciële ruimte. Maar niet alle winkelcentra zijn hetzelfde en er zijn kleine en grote centros comerciales te vinden in Spanje. Hieronder melden we de 10 grootste winkelcentra van Spanje. Ken jij ze al?

Veel inwoners van Spanje en bezoekers die op vakantie komen naar Spanje vinden het leuk om naar winkelcentra te gaan. Aan de ene kant ook logisch want je hebt onder een dak alle winkels die je wilt bezoeken. Aan de andere kant logisch want in de zomer is het vaak heerlijk koel en in de winter lekker warm in de vaak overdekte winkelcentra.

Een Centro Comercial wordt in Spanje vaak aangeduid met C.C. en bestaat doorgaans uit een groots opgezette commerciële ruimte bestaande uit meerdere verdiepingen, pleinen en zeer veel parkeerplaatsen. Er zijn grote en kleine winkels te vinden van bijna alle grote nationale en internationale merken en uiteraard veel bars en restaurants die naast een bioscoop en grote supermarkt een geheel vormen waar je als bezoeker makkelijk een hele dag kunt doorbrengen waarna je ongetwijfeld niet met lege handen naar huis gaat. Maar hieronder noemen we de 10 grootste winkelcentra van Spanje. ongetwijfeld heb je wel een van hen bezocht. 

CCmaquinista
Beeld: Westfiled La Maquinista / Facebook

1. Westfield La Maquinista (Barcelona)

Dit is een van de tientallen winkelcentra die in de Catalaanse stad Barcelona te vinden is maar het is wat betreft de oppervlakte wel de grootste. In totaal is het Centro Comercial La Maquinista met 250.000 m2 de grootste van Barcelona, Catalonië en heel Spanje. Dit winkelcentrum werd in 2000 geopend en er zijn 250 winkels, 43 restaurants en bars, een bioscoop te vinden en dat alles in de semi openlucht en op 3 verdiepingen. Sinds 1 oktober 2021 heet dit winkelcentrum Westfield La Maquinista in plaats van La Maquinista.

CCvenecia
Beeld: Puerto Venecia / Facebook

2. Puerto Venecia (Zaragoza)

Met 206.000 m2 is het Centro Comercial Puerto Venecia het op een na grootste winkelcentrum van Spanje. Er zijn 150 winkels te vinden (inclusief een El Corte Inglés), 40 restaurants en bars en een bioscoop. Naast dit winkelcentrum dat in 2012 werd geopend en een eigen meer heeft met bootjes die je kunt huren, ligt ook een IKEA, MediaMarkt, Decathlon en Leroy Merlin om maar wat rand-winkels te noemen.

CCmarineda
Beeld: la Marineda / Facebook

3. Marineda City (La Coruña)

Het Centro Comercial Marineda City is gelegen in de stad La Coruña in de autonome regio Galicië en heeft een oppervlakte van 195.000 m2. Er zijn over de drie verdiepingen 190 winkels te vinden en tientallen restaurants en bars, inclusief een bioscoop en een IKEA maar ook een viersterren hotel (Carrís).

CCparquesur
Beeld: Parquesur / Facebook

4. Parquesur (Madrid)

De Spaanse hoofdstad Madrid heeft tientallen winkelcentra maar de grootste van hen is Centro Comercial Parquesur dat gelegen is in Leganés op circa 7 kilometer van het centrum van Madrid. Parquesur is 150.200 m2 groot en heeft 230 winkels, een eigen park, 12 bioscoopzalen, een bowlingbaan, een eigen hotel en tientallen restaurants en bars. Dit winkelcentrum werd al in 1989 geopend en huisvest ook een meer met grote fontein.

CCbonaire
Beeld: Bonaire / Facebook

5. Bonaire (Valencia)

In de stad Valencia is het Centro Comercial Bonaire te vinden. Dit winkelcentrum wordt gezien als een van de centros comerciales met het mooiste architectonische ontwerp maar het is met 135.000 m2 oppervlakte niet het grootste winkelcentrum van Spanje. Er zijn 120 winkels en 31 restaurants en bars te vinden die samen met een bioscoop en veel kinderactiviteiten erg populair is bij de lokale bevolking.

CCxanadu
Beeld: Xanadú / Facebook

6. Xanadú (Madrid)

Dit winkelcentrum is gelegen binnen de stadsgrenzen van Madrid en is daarmee in Madrid zelf het grootste winkelcentrum. Het Centro Comercial Xanadú heeft een oppervlakte van 134.000 m2 en werd geopend in 2003. Er zijn 220 winkels en 15 restaurants en bars te vinden. Maar er is ook een meer en een skipiste met snowboard baan van 100 meter lang in dit winkelcentrum te vinden.

CCplazaimperial
Beeld: Plaza Imperial / Facebook

7. Plaza Imperial (Zaragoza)

Zaragoza heeft met Puerto Venecia al het op een na grootste winkelcentrum maar het Centro Comercial Plaza Imperial staat met 132.000 m2 ook in de top tien lijst van grootste winkelcentra in Spanje. Plaza Imperial heeft 170 winkels en tientallen restaurants en bars en een bioscoop verdeeld over drie verdiepingen die de namen agua, tierra en aire hebben gekregen.

CCparquecorredor
Beeld: Parque Corredor / Facebook

8. Parque Corredor (Madrid)

Opnieuw een winkelcentrum in de Madrid regio in de top 10 lijst van Spanje’s grootste winkelcentra. Het Centro Comercial Parque Corredor in Torrejón de Ardoz op circa 20 kilometer van het centrum van Madrid werd in 1996 gebouwd en is 124.000 m2 groot. Er zijn 180 winkels en vele restaurants en bars te vinden en natuurlijk een bioscoop en supermarkt maar ook een bowlingbaan en biedt de bezoekers veel live shows en optredens.

CCcanada
Beeld: La Cañada / Facebook

9. La Cañada (Marbella)

Het winkelcentrum Parque Comercial La Cañada is wellicht bij veel Costa del Sol en Marbella gangers het bekendste winkelcentrum omdat deze te vinden is in de mondaine kustplaats Marbella. Het winkelcentrum werd in 1997 geopend en is 120.000 m2 groot. Er zijn meer dan 110 winkels te vinden en veel restaurants en bars.

CCluz
Beeld: Luz Sshopping / Facebook

10. Luz Shopping (Jerez de la Frontera)

Gelegen aan de Costa de la Luz is het Centro Comercial Luz Shopping te vinden in Jerez de la Frontera. In totaal is dit winkelcentrum 110.600 m2 groot en zijn er 70 winkels en 13 restaurants en bars maar ook een kartingbaan en IKEA te vinden.

Ga naar de inhoud