Duitsers kiezen massaal voor Spanje-vakanties dit jaar

Duitsers kiezen massaal voor Spanje-vakanties dit jaar
Beeld: 123rf

Duitsers kiezen massaal voor Spanje-vakanties dit jaar

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – Volgens de website HolidayCheck die in Duitsland veel gebruikt wordt, staan Spaanse bestemmingen hoog op de verlanglijstjes van de Duitse vakantiegangers. Volgens de website staat Spanje met 23,26% bovenaan de lijst van de populairste vakantielanden voor de Duitse reizigers. Met name de Balearen en Canarische Eilanden worden veel bezocht door de Duitse toeristen dit jaar.

Spanje is voor de Duitse vakantieganger het populairste vakantieland dit jaar. Volgens de website HolidayCheck staat Spanje met 23,26% van de reserveringen bovenaan de top 10 lijst van populaire vakantielanden in 2021. Achter Spanje staat Turkije met 22,17% gevolgd door Griekenland met 17,59% en Duitsland zelf met 10,09%. Daarna staat Egypte op de lijst met 6,11% gevolgd door Italië met 4,38%, Oostenrijk met 3.54%, Kroatië met 1,95%, Verenigde Arabische Emiraten met 1,71% en Polen met 1,35%.

Als gekeken wordt naar de meest geboekte regio’s wereldwijd dan staat de Turkse Riviera bovenaan met 19,3% van alle reserveringen. Spanje staat met het eiland Mallorca op een tweede plaats met 13,1% van alle reserveringen terwijl ook Fuerteventura met 3,1%, Gran Canaria met 2,5%, Tenerife met 1,6%, Lanzarote met 0,8% en Ibiza met 0,8% op de lijst staan.

Als alleen gekeken wordt naar de populairste regio’s en gebieden binnen Spanje dan zien we de volgende percentages als gekeken wordt naar de reserveringen tussen januari en eind september. Mallorca staat bovenaan met 44,5% van alle reserveringen in Spanje gevolgd door Fuerteventura met 15,7%, Gran Canaria met 12,1%, Tenerife met 8,4% en Lanzarote met 4,5%.

Verder staan op de lijst Ibiza met 4,4%, Costa de la Luz met 1,9%, Menorca met 1,8%, Costa del Sol met 1,6%, Catalonië met 1%, La Palma met 0,7% en in kleinere percentages Formentera, Costa Brava, La Gomera, Costa Dorada, Costa Blanca, Andalusië, Costa de Almería, Valencia, Costa Tropical en Madrid.

In de maand augustus kwamen er volgens de maandelijkse cijfers van het INE en Tursepaña 677.599 Duitse toeristen naar Spanje en steeg dat aantal tot en met eind augustus dit jaar naar 2.554.587 vakantiegangers wat 24% meer is dan in dezl def periode in 2020.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.