Man in Madrid sterft door elektrocutie nadat smartphone in bad valt

Man in Madrid sterft door elektrocutie nadat smartphone in bad valt
Beeld: 112 Comunidad Madrid / Twitter

Man in Madrid sterft door elektrocutie nadat smartphone in bad valt

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – In Madrid werd vrijdagochtend een man van 38 jaar dood gevonden door zijn partner. De man in kwestie lag in het bad waar hij van zijn smartphone gebruik maakte terwijl die in het stopcontact zat. De politie gaat er van uit dat de man geëlektrocuteerd werd, gezien hij brandwonden op de borst vertoonde en zijn telefoon bij hem in het water lag.

De vriendin van de man vertrok donderdagavond nietsvermoedend naar haar werk. Toen ze vrijdagmorgen thuis kwam trof ze haar vriend bewusteloos aan in de gevulde badkuip. Om 8 uur ’s ochtends belde ze de hulpdiensten op omdat ze hem niet bij bewustzijn kreeg. 

De hulpdiensten van het nummer 112 konden bij aankomst niet meer doen dan de dood van het onfortuinlijke slachtoffer vaststellen. Volgens de wetsdokter lag hij al minstens tussen de 8 en 10 uur dood in het bad. Een psychologe stond de getroffen vrouw ter hulp.

De politie onderzoekt ook of de elektriciteit in het gebouw in kwestie nog aan de normen voldoet, om te kijken of door het ongeluk wel degelijk de zekeringkasten uitvielen. Normaalgezien zou bij een ongeluk als dit namelijk meteen de stroom automatisch moeten afslaan. 

In Spanje vallen elk jaar 150 doden door elektrocutie. Ook raken er 1.600 mensen in minder of meerdere mate gewond. Bovendien zorgen dergelijke ongelukken voor maar liefst 100 miljoen euro aan materiële schade. Er wordt met de vinger gewezen naar de verouderde staat van vele elektrische installaties. Zo zijn er in het hele land ongeveer 14 miljoen onveilige of erg onveilige woningen, waar de elektriciteit dringend aan vernieuwing toe is.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.