Search
menu
Search

Man in Madrid sterft door elektrocutie nadat smartphone in bad valt

Man in Madrid sterft door elektrocutie nadat smartphone in bad valt
Beeld: 112 Comunidad Madrid / Twitter

Man in Madrid sterft door elektrocutie nadat smartphone in bad valt

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – In Madrid werd vrijdagochtend een man van 38 jaar dood gevonden door zijn partner. De man in kwestie lag in het bad waar hij van zijn smartphone gebruik maakte terwijl die in het stopcontact zat. De politie gaat er van uit dat de man geëlektrocuteerd werd, gezien hij brandwonden op de borst vertoonde en zijn telefoon bij hem in het water lag.

De vriendin van de man vertrok donderdagavond nietsvermoedend naar haar werk. Toen ze vrijdagmorgen thuis kwam trof ze haar vriend bewusteloos aan in de gevulde badkuip. Om 8 uur ’s ochtends belde ze de hulpdiensten op omdat ze hem niet bij bewustzijn kreeg. 

De hulpdiensten van het nummer 112 konden bij aankomst niet meer doen dan de dood van het onfortuinlijke slachtoffer vaststellen. Volgens de wetsdokter lag hij al minstens tussen de 8 en 10 uur dood in het bad. Een psychologe stond de getroffen vrouw ter hulp.

De politie onderzoekt ook of de elektriciteit in het gebouw in kwestie nog aan de normen voldoet, om te kijken of door het ongeluk wel degelijk de zekeringkasten uitvielen. Normaalgezien zou bij een ongeluk als dit namelijk meteen de stroom automatisch moeten afslaan. 

In Spanje vallen elk jaar 150 doden door elektrocutie. Ook raken er 1.600 mensen in minder of meerdere mate gewond. Bovendien zorgen dergelijke ongelukken voor maar liefst 100 miljoen euro aan materiële schade. Er wordt met de vinger gewezen naar de verouderde staat van vele elektrische installaties. Zo zijn er in het hele land ongeveer 14 miljoen onveilige of erg onveilige woningen, waar de elektriciteit dringend aan vernieuwing toe is.

Ga naar de inhoud