Supermarktketens zeggen geen problemen te hebben met Kerst-voorraden in Spanje

Supermarktketens zeggen geen problemen te hebben met Kerst-voorraden in Spanje
Beeld: Freepik

Supermarktketens zeggen geen problemen te hebben met Kerst-voorraden in Spanje

Share on facebook
Share on twitter
Share on whatsapp
Share on email

MADRID – De grote supermarktketens in Spanje zeggen dat de consumenten zich geen zorgen hoeven te maken over de toelevering van producten want er zijn geen tekorten. Deze bevestiging komt nadat gebleken is dat in het Verenigd Koninkrijk vanwege de chauffeurs-crisis er weinig voorraden zijn waardoor voor veel mensen het Kerstfeest in het water kan vallen. Spanjaarden hoeven zich geen zorgen te maken over de voorraad maar wellicht wel de prijzen die hoger zullen zijn.

Het Kerstfeest in Spanje loopt volgens de grote supermarktketens in Spanje geen gevaar want er is genoeg voorraad van producten en artikelen. Maar tegelijkertijd waarschuwt de sector wel voor prijsstijgingen die samenhangen met de stijging van de prijzen voor grondstoffen, maritiem transport en energie. Bij o.a. speelgoed wordt gesproken over een mogelijke prijsstijging van 40%.

De levering van eten en drinken zal geen problemen met zich meebrengen, aldus de president van de de vereniging Asociación de Empresas de Gran Consumo. Dat gebeurde niet tijdens de hoogtijdagen van de corona-pandemie in Spanje en zal ook nu niet gebeuren omdat de Spaanse supermarktketens een robuust logistiek systeem hebben en voorbereid zijn. 

Een ander dingen zijn de prijzen want als de kosten stijgen door hogere prijzen voor grondstoffen maar ook hogere prijzen en moeilijkheden bij het maritieme transport en tegelijkertijd de enorm hoge energieprijzen, stijgen automatisch ook de consumentenprijzen.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.