Supermarktketens zeggen geen problemen te hebben met Kerst-voorraden in Spanje

Supermarktketens zeggen geen problemen te hebben met Kerst-voorraden in Spanje
Beeld: Freepik

Supermarktketens zeggen geen problemen te hebben met Kerst-voorraden in Spanje

Dit artikel is 3 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – De grote supermarktketens in Spanje zeggen dat de consumenten zich geen zorgen hoeven te maken over de toelevering van producten want er zijn geen tekorten. Deze bevestiging komt nadat gebleken is dat in het Verenigd Koninkrijk vanwege de chauffeurs-crisis er weinig voorraden zijn waardoor voor veel mensen het Kerstfeest in het water kan vallen. Spanjaarden hoeven zich geen zorgen te maken over de voorraad maar wellicht wel de prijzen die hoger zullen zijn.

Het Kerstfeest in Spanje loopt volgens de grote supermarktketens in Spanje geen gevaar want er is genoeg voorraad van producten en artikelen. Maar tegelijkertijd waarschuwt de sector wel voor prijsstijgingen die samenhangen met de stijging van de prijzen voor grondstoffen, maritiem transport en energie. Bij o.a. speelgoed wordt gesproken over een mogelijke prijsstijging van 40%.

De levering van eten en drinken zal geen problemen met zich meebrengen, aldus de president van de de vereniging Asociación de Empresas de Gran Consumo. Dat gebeurde niet tijdens de hoogtijdagen van de corona-pandemie in Spanje en zal ook nu niet gebeuren omdat de Spaanse supermarktketens een robuust logistiek systeem hebben en voorbereid zijn. 

Een ander dingen zijn de prijzen want als de kosten stijgen door hogere prijzen voor grondstoffen maar ook hogere prijzen en moeilijkheden bij het maritieme transport en tegelijkertijd de enorm hoge energieprijzen, stijgen automatisch ook de consumentenprijzen.

Ga naar de inhoud