Parador Costa da Morte als belofte na olieramp in Galicië na 2 jaar in gebruik officieel ingehuldigd

Parador Costa da Morte als belofte na olieramp in Galicië na 2 jaar in gebruik officieel ingehuldigd
Beeld: Paradores / web

Parador Costa da Morte als belofte na olieramp in Galicië na 2 jaar in gebruik officieel ingehuldigd

Dit artikel is 2 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

A CORUÑA – Bijna twintig jaar geleden op 13 november 2002 leed de olietanker Prestige schipbreuk voor de kust van de provincie A Coruña in Galicië. Het gevolg daarvan was dat ten minste 11.000 ton ruwe olie in de Atlantische Oceaan terecht kwam en de witte stranden zwart kleurde met olie. Dat was desastreus voor het milieu, de economie en het toerisme in de regio. Een van de beloftes die de toenmalige regering maakte was de opening van een nieuwe Parador, een luxe staatshotel die tot de Paradores-keten behoort en nu na 28 maanden open te zijn geweest officieel is ingehuldigd.

De nieuw gebouwde Parador Costa da Morte in Muxía in de provincie A Coruña in Galicië werd op 25 juni 2020 geopend maar is deze zaterdag 22 oktober 2022, 28 maanden na het ontvangst van de eerste gasten, officieel door de Spaanse regering ingehuldigd.

In het geval van de Parador Costa da Morte gaat het niet om een gerestaureerd kasteel, paleis, klooster of ander monumentaal pand maar om een nieuwe gebouwde Parador die op een zeer uitzonderlijke plaats gebouwd is met een fantastisch uitzicht over de Costa da Morte. Dankzij de ligging, de 63 kamers met spectaculair uitzicht en de uitstekende service is deze Parador in slechts 2 jaar uitgegroeid tot de op een na best gewaarde Parador van Spanje.

Deze Parador kan ook gezien worden als een politieke Parador want het was een belofte die gedaan werd door politici na de grootste olieramp ooit in Spanje om de regio nieuw leven in te blazen en toeristisch aantrekkelijk te maken. Er zou een golfbaan komen maar dat is niet doorgegaan maar de Parador ging wel door met een investering van 25 miljoen euro, veel meer dan gepland. De eerste steen werd in september 2011 gelegd maar het duurde tot 25 juni 2020, middenin de pandemie, dat de Parador Costa da Morte eindelijk open ging en nog langer tot 22 oktober 2022 dat de Parador officieel is geopend.

502c04e86b386fa56c26e5ea91b1d5a7
15 jaar geleden vond voor de kust van Galicië de grote Prestige olietanker ramp plaats
MADRID – Op 13 november 2002 leed de olietanker Prestige schipbreuk voor de kust van de deelstaat Galicië met als gevolg een van de grootste zoniet de grootste natuur- en milieurampen van Spanje …
icoon2022www.spanjevandaag.com
Ga naar de inhoud