Overzicht smartphone-apps om de Spaanse taal te leren

Overzicht smartphone-apps om de Spaanse taal te leren
Beeld: via canva.com

Overzicht smartphone-apps om de Spaanse taal te leren

Dit artikel is 7 maanden oud en kan dus niet meer actueel zijn.

Het leren van een andere taal is niet voor iedereen even makkelijk, maar gelukkig kan dit tegenwoordig wel op een leukere en makkelijkere manier zoals via de eigen smartphone, tablet of op de computer. Er bestaan diverse apps en websites waar je bijvoorbeeld de Spaanse taal onder de knie kunt krijgen, al is het volgen van een echte taalcursus altijd beter.

Op onze website hebben we al eens een Spaanse cursus gehad om de basisbeginselen van de Spaanse taal te leren. Deze mini-cursussen zijn HIER te vinden (300 in totaal) en werden gegeven door onze taalbegeleidster Cintha in ‘Het Spaanse woord of zin van de dag’ (even naar beneden scrollen op de pagina met een overzicht van artikelen in de rubriek Spaanse Taal.

Maar er zijn ook smartphone-apps zodat je in een eigen ritme en wanneer je maar even tijd hebt de Spaanse taal kunt leren. De populairste apps voor het leren van talen gebruiken een mix van verschillende methoden om het leren leuk en effectief te maken. Deze methoden zijn gebaseerd op wetenschappelijk onderzoek naar hoe mensen leren, zoals:

  • Gamificatie: Het gebruik van spelelementen, zoals punten, levels en beloningen, om gebruikers gemotiveerd te houden.
  • Herhalingen: Een techniek waarbij woorden en grammatica op regelmatige, maar steeds grotere tijdsintervallen worden herhaald. Dit helpt om de leerstof beter te onthouden.
  • Contextueel leren: Het aanbieden van woorden en grammatica in een zinvolle context. Dit maakt het makkelijker om de leerstof te begrijpen en toe te passen.
  • Communicatief leren: Dit biedt kansen om met native speakers te oefenen. Dit helpt om de taal in de praktijk te brengen.
  • Microlearning: Het aanbieden van korte, gerichte leersessies. Dit is geschikt voor mensen met een drukke agenda.
  • Visueel leren: Het gebruik van beelden en visuele elementen om de leerstof te ondersteunen.
  • Adaptief leren: Het aanpassen van het leermateriaal aan de behoeften van de individuele gebruiker. Dit kan bijvoorbeeld door de moeilijkheidsgraad van de oefeningen aan te passen of door stof die de gebruiker al kent over te slaan.

Apps voor het leren van talen combineren vaak verschillende methoden om het leren leuk en effectief te maken. De effectiviteit van een app kan echter verschillen per gebruiker. De beste manier om de juiste app te vinden is om verschillende apps te proberen, aangezien veel van deze apps gratis zijn.

Duolingo

Duolingo is de bekendste app voor het leren van talen. Het biedt een scala aan interactieve oefeningen met audio, die het leren leuk en effectief maken. Duolingo is beschikbaar in meer dan 30 talen, waaronder Nederlands, Engels, Frans, Duits en nog veel meer. De basisversie is gratis, maar er is ook een betaalde versie met extra functies. De betaalde versie kan twee weken gratis worden geprobeerd.

Babbel

Babbel is een app voor het leren van talen die is gebaseerd op korte lessen, met een focus op praktische gesprekken. De app is beschikbaar in 14 talen en biedt ook podcasts, games en video’s. De abonnementsprijs begint bij 5,99 euro per maand als je een jaarabonnement neemt. De duurdere opties omvatten live lessen in kleine groepen.

Memrise

Memrise is een app voor het leren van talen die is gebaseerd op het gebruik van mnemotechnische kaarten en herhalingen op vaste tijdstippen. Deze methoden helpen gebruikers om uitdrukkingen en vocabulaire effectiever te leren. De app heeft ook videolessen en ChatGPT-oefeningen om gebruikers te helpen met het spreken en schrijven van de taal. Memrise is beschikbaar in 16 talen. Het betaalde abonnement kost vanaf 5,67 euro per maand als je een jaarabonnement neemt.

Drops

Drops is een populaire app voor het leren van talen die is gebaseerd op visueel leren, herhaling op vaste tijdstippen en interactieve aanraakfuncties. De app is beschikbaar in meer dan 50 talen, waaronder Nederlands, Galicisch, Catalaans, Hebreeuws en Gaelic. Er is een gratis versie en de betaalde versie kost 5,62 euro per jaar. 

Busuu

Busuu is een populaire app voor het leren van talen die al sinds 2008 bestaat. De app biedt een combinatie van verschillende methoden om het leren van een nieuwe taal te helpen versnellen en effectiever te maken. Helaas staat Nederlands niet in de lijst van talen om het Spaans te leren.

De beste app voor jou hangt af van je leerstijl en behoeften. Als je op zoek bent naar een gratis app met een scala aan interactieve oefeningen, dan is Duolingo een goede keuze. Als je op zoek bent naar een app die je helpt om Spaans te leren voor praktische gesprekken, dan is Babbel een goede keuze. Als je op zoek bent naar een app die je helpt om Spaans te leren met behulp van mnemotechnische kaarten en herhalingen op vaste tijdstippen, dan is Memrise een goede keuze.

Ga naar de inhoud