skip to Main Content
Belgen blijven veel woningen kopen in Spanje
123rf

Belgen blijven veel woningen kopen in Spanje

LET OP: Dit artikel is meer dan 6 maanden geleden geplaatst.

MADRID – Het was al bekend dat er veel Belgen zijn die een tweede woning kopen in Spanje en ook dit jaar zijn de cijfers weer positief. Tijdens het eerste jaarhelft van dit jaar kocht ruim een kwart méér Belgen dan in 2016 een buitenverblijf of vakantiewoning in Spanje waarbij dat aantal op 2.105 is komen te staan volgens de website Bouw en Wonen. Men verwacht dat op het einde van dit jaar meer dan 4.000 Belgen een woning hebben gekocht in Spanje waarbij ook het aantal nieuwbouwwoningen is gestegen.

Volgens de Belgische marktleider in Spaans Vastgoed Azull is de verklaring voor de enorme stijging van Belgen die woningen kopen in Spanje te danken aan de economische groei in het land en een groot vermogen dat op veel Belgische spaarboekjes staat en wat op deze manier geïnvesteerd wordt in Spaans vastgoed. Wat ook is opgevallen is het feit dat er steeds meer met cash geld betaald wordt en er minder leningen worden afgesloten. Belgen houden net zoals Nederlanders van bestaande woningen maar ook van nieuwbouwwoningen.

Als er gekeken wordt naar de officiële cijfers van de Spaanse registratiekantoren is te zien dat er internationaal gezien weinig andere buitenlanders zijn die zoveel investeren in vastgoed in Spanje. Op de rankings van buitenlandse kopers staan de Belgen op de vierde plaats op de lijst terwijl dat in 2016 nog de vijfde plaats was. Het aantal Britse kopers is nog steeds 22,35% van alle buitenlandse huizenkopers in Spanje. De Britten worden gevolgd door de Fransen met 8,18%, Duitsers met 7,14%, de Belgen met 6,09% en dan de Zweden met 5,95%. De Nederlandse kopers staan met 2,22% van het totaal aantal buitenlandse kopers op een twaalfde plaats.

Volgens de gegevens van de Spaanse registratiekantoren kopen de Belgen vooral veel woningen aan de Costa Blanca in de provincie Alicante, in Murcia en Andalusië. Britten kopen met name in de Comunidad Valenciana en Andalusië terwijl de Fransen weer veel woningen kopen in Catalonië. Er zijn op dit moment nog geen gegevens bekend over het tweede halfjaar van 2017.

Redactie

Geschreven door Remco Stoffer in opdracht van SpanjeSites.nl. Overnemen van de hele tekst of delen daarvan is zonder toestemming niet toegestaan. Trakteer de redactie op een cortado (koffie) via PayPal of via iDEAL etc., altijd lekker tijdens het schrijven van het actuele nieuws.

Dit bericht heeft 7 reacties
 1. Goedkoper, die tijd is voorbij, eerst moet je nagaan of het huis is gebouwd met architect, het is niet alleen Spanje, Frankrijk heeft daar ook problemen mee. Als je ziet hoe dat een huis gebouwd wordt tegenover in België of Nederland ga je eens goed nadenken, alles scheef en dan maar cement tegen smijten, veel huizen worden daar gebouwd door amateurs voor veel geld te verdienen.

 2. Woningen bijna de helft goedkoper dan in België, die moet ik hier in Andalucia nog tegen komen meer dan 2 jaar gezocht naar zo een koopje .Een goede ligging dicht bij handelszaken trein en bussen bruisende centrum en stranden en dan heb ik het nog niet over het bouwjaar.Wel goedkoper maar niet bijna de helft.

  1. De helft ( of meer goedkoper) is zeer overdreven. Als je in Spanje een nieuwbouw wilt met enige luxe en goedgelegen betaal je ook . Je mag rekenen op ongeveer 25% goedkoper . Wat het wel interessant maakt is dat je maar 10 % Btw moet betalen .

 3. dit verbaast me niks, de prijzen liggen hier in spanje veel lager en als je een beetje spaargeld hebt (die toch niks opbrengt) is het beter om een investering te doen.
  woning in belgie al vlug 200 tot 250.000 euro, hier in spanje voor dezelfde woning bijna de helft of nog meer, goedkoper
  en eenmaal geproefd van het leven hier wil je hier nooit meer weg, altijd mooi weer en veel goedkoper dan in bv nederland of belgie

  1. Woningen bijna de helft goedkoper dan in België, die moet ik hier in Andalucia nog tegen komen meer dan 2 jaar gezocht naar zo een koopje .Een goede ligging dicht bij handelszaken trein en bussen bruisende centrum en stranden en dan heb ik het nog niet over het bouwjaar.Wel goedkoper maar niet bijna de helft.

 4. Dit verbaast mij een beetje, vooral omdat er gesproken wordt over economische groei en grote spaartegoeden in België. Maar het land heeft wel een staatsschuld van 106,5% (over 2016), terwijl dit niet hoger mag zijn dan 60%?
  Of is het daar ook zo dat er een steeds grotere afstand ontstaat tussen hen die hebben en hen die niets hebben?

Geef een reactie

De redactie heeft het recht om eventuele reacties zonder opgaaf van reden te verwijderen. // Het e-mailadres moet je vanwege spam invullen maar daar doen wij verder niets mee (als je geen naam invult wordt er Anoniem geplaatst). Reacties worden niet automatisch goedgekeurd in sommige gevallen.

Bedankt voor jouw reactie! Bezoek ook eens onze Facebook pagina of groep.

Back To Top
×Close search
Zoeken