Belgen blijven veel woningen kopen in Spanje

123rf
Beeld: 123rf

Belgen blijven veel woningen kopen in Spanje

Dit artikel is 5 jaar oud en kan dus niet meer actueel zijn.

MADRID – Het was al bekend dat er veel Belgen zijn die een tweede woning kopen in Spanje en ook dit jaar zijn de cijfers weer positief. Tijdens het eerste jaarhelft van dit jaar kocht ruim een kwart méér Belgen dan in 2016 een buitenverblijf of vakantiewoning in Spanje waarbij dat aantal op 2.105 is komen te staan volgens de website Bouw en Wonen . Men verwacht dat op het einde van dit jaar meer dan 4.000 Belgen een woning hebben gekocht in Spanje waarbij ook het aantal nieuwbouwwoningen is gestegen.

Volgens de Belgische marktleider in Spaans Vastgoed Azull is de verklaring voor de enorme stijging van Belgen die woningen kopen in Spanje te danken aan de economische groei in het land en een groot vermogen dat op veel Belgische spaarboekjes staat en wat op deze manier geïnvesteerd wordt in Spaans vastgoed. Wat ook is opgevallen is het feit dat er steeds meer met cash geld betaald wordt en er minder leningen worden afgesloten. Belgen houden net zoals Nederlanders van bestaande woningen maar ook van nieuwbouwwoningen.

Als er gekeken wordt naar de officiële cijfers van de Spaanse registratiekantoren is te zien dat er internationaal gezien weinig andere buitenlanders zijn die zoveel investeren in vastgoed in Spanje. Op de rankings van buitenlandse kopers staan de Belgen op de vierde plaats op de lijst terwijl dat in 2016 nog de vijfde plaats was. Het aantal Britse kopers is nog steeds 22,35% van alle buitenlandse huizenkopers in Spanje. De Britten worden gevolgd door de Fransen met 8,18%, Duitsers met 7,14%, de Belgen met 6,09% en dan de Zweden met 5,95%. De Nederlandse kopers staan met 2,22% van het totaal aantal buitenlandse kopers op een twaalfde plaats.

Volgens de gegevens van de Spaanse registratiekantoren kopen de Belgen vooral veel woningen aan de Costa Blanca in de provincie Alicante, in Murcia en Andalusië. Britten kopen met name in de Comunidad Valenciana en Andalusië terwijl de Fransen weer veel woningen kopen in Catalonië. Er zijn op dit moment nog geen gegevens bekend over het tweede halfjaar van 2017.

newsletter

Gratis Nieuwsbrief

Meld je aan en ontvang elke dag het actuele Spanje nieuws in je email inbox.

Verantwoordelijke: Remco Stoffer
Doel: Informatie over nieuwsbrieven en promoties via e-mail beheren en verzenden.
Legitimatie: Toestemming van de belanghebbende.
Ontvangers: De gegevens die u verstrekt bevinden zich op de servers van MailChimp, onze e-mailmarketingprovider.
Rechten: U kunt te allen tijde uw rechten op toegang, rectificatie, verwijdering, oppositie en andere wettelijk vastgestelde rechten uitoefenen via e-mail info@spanjevandaag.com
Aanvullende informatie: U vindt meer informatie in ons privacybeleid.

Responsable: Remco Stoffer
Finalidad: Gestionar y enviar información de boletines y promociones a través de correo electrónico.
Legitimación: Consentimiento del interesado.
Destinatarios: Los datos que me facilites serán ubicados en los servidores de MailChimp, mi proveedor de email marketing.
Derechos: Puedes ejercitar en cualquier momento tus derechos de acceso, rectificación, supresión, oposición y demás derechos legalmente establecidos a través del email info@spanjevandaag.com
Información adicional: Encontrarás más información en la política de privacidad.